Μουντιάλ 2022

Οικογενειακές Ιστορίες: Τα αδέρφια Ουίλιαμς όπως λέμε Ζερόμ και Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ

Οικογενειακές Ιστορίες: Τα αδέρφια Ουίλιαμς όπως λέμε Ζερόμ και Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ
Οικογενειακές ιστορίες made in Qatar. Ο Ινάκι Ουίλιαμς θα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την φανέλα της Γκάνα, ενώ ο αδερφός του Νίκο θα εκπροσωπεί την Εθνική Ισπανίας. Έτσι δημιουργείται μία μοναδική ιστορία που γυρίζει τον χρόνο στο καλοκαίρι του 2010, όταν τα αδέρφια Μπόατενγκ κατόρθωσαν κάτι μοναδικό!

Το όνομα του Ινάκι Ουίλιαμς είναι ευρέως γνωστό, ιδιαίτερα για τους λάτρεις της La Liga. Πρόκειται για τον 28χρονο ταχύτατο επιθετικό που έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του στην Χώρα των Βάσκων, φορώντας την φανέλα της Μπιλμπάο. Μάλιστα διαθέτει και το παγκόσμιο ρεκόρ με 237 διαδοχικές συμμετοχές... δίχως τραυματισμούς ή κάποια αποβολή!

Κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν ξεπετάχτηκε και ο αδερφός του Νίκο, ο οποίος ακολούθησε τα βήματα του προαναφερθέντα και αγωνίζεται στο πλευρό του ως παίκτης του Ερνέστο Βαλβέρδε. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ σε ηλικία μόλις 20 ετών... έχει προλάβει να καταγράψει δύο επίσημες συμμετοχής με την φανέλα της «φούρια ρόχα».
123_4.jpg

Βέβαια με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας έχει αγωνιστεί και ο Ινάκι, τον Μάιο του 2016, σε μία φιλική νίκη επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Φέτος όμως αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να ακολουθήσει τις ρίζες του. Κοινώς αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την αφρικανική καταγωγή του και να αποτελέσει μέλος της Εθνικής ομάδας της Γκάνα. Έτσι τα δύο αδέρφια θα βρίσκονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, φορώντας τα εθνόσημα δύο διαφορετικών χωρών!

Σας θυμίζει κάτι;

Προ δωδεκαετίας, τον Ιούνιο του 2010, τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής συνάντησαν ένα φαινόμενο μοναδικό. Ο Ζερόμ Μπόατενγκ της Γερμανίας αντιμετώπισε τον αδερφό του Κέβιν - Πρινς, ο οποίος κατά διαβολική σύμπτωση αγωνιζόταν στην ομάδα που επέλεξε ο Ινάκι. Την Γκάνα. Αμφότεροι ξεκίνησαν βασικοί, ενώ για την ιστορία τα «πάντσερ» επικράτησαν με σκορ 1-0, χάρη σε γκολ του Μεσούτ Οζίλ. Στην σύγχρονη εκδοχή βέβαια η οικογένεια Ουίλιαμς δεν συναντιέται στην φάση των ομίλων, αλλά ποιος ξέρει... ίσως να βρεθούν μετέπειτα στη νοκ άουτ φάση. Η ιστορία θα δείξει.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης