Μουντιάλ 2022

Μαραντόνα: Η μπάλα που μπήκε γκολ από «το χέρι του θεού» πωλήθηκε αντί 2,3 εκατ. ευρώ!

Μαραντόνα: Η μπάλα που μπήκε γκολ από «το χέρι του θεού» πωλήθηκε αντί 2,3 εκατ. ευρώ!

Η μπάλα με την οποία σκόραρε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα δύο γκολ απέναντι στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 δημοπρατήθηκε έναντι 2,3 εκατ. ευρώ!

Ήταν η μπάλα με την οποία ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα σκόραρε δύο από τα πιο εμβληματικά γκολ σε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στον προημιτελικό του 1986, ο «θρύλος» του ποδοσφαίρου οδήγησε την Αργεντινή στη νίκη με σκορ 2-1 επί της Αγγλίας και τα δύο γκολ που σημείωσε έμειναν στην ιστορία.

Το ένα ως «το χέρι του θεού» και το άλλο ως «το γκολ του αιώνα». Αμφότερα μνημονεύονται ως σήμερα και για αυτό άλλωστε η μπάλα εκείνου του αγώνα πωλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 2 εκατομμυρίων λιρών (2,3 εκατ. ευρώ).

Ο οίκος δημοπρασιών «Graham Budd Auctions» ανέφερε τον Οκτώβριο ότι ανέμενε πώληση μεταξύ 2,5 και 3 εκατομμυρίων λιρών, πολύ πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης των 420.000 λιρών για τη δάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ελσίνκι το 1952.

«Αυτή η μπάλα είναι μέρος της ιστορίας του διεθνούς ποδοσφαίρου. Είναι αναμφίβολα η κατάλληλη στιγμή για να τη μοιραστούμε με τον κόσμο», είχε δηλώσει ο πρώην πλέον ιδιοκτήτης της, ο Τυνήσιος διαιτητής Αλί Μπιν Νασέρ, που είχε διευθύνει τον διάσημο αγώνα.

Τον Μάιο του 2022 αξίζει να αναφερθεί ότι και η φανέλα που φορούσε ο «Ντιεγκίτο» κατά τη διάρκεια αυτού του παιχνιδιού πωλήθηκε σε δημοπρασία για 7,14  εκατομμύρια λίρες (8,15 εκατ. ευρώ).

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης