Μουντιάλ 2022

Από τον Ντε Χέα και τον Ράμος στον Φιρμίνο: H κορυφαία ενδεκάδα που δεν ταξίδεψε στο Κατάρ!

Από τον Ντε Χέα και τον Ράμος στον Φιρμίνο: H κορυφαία ενδεκάδα που δεν ταξίδεψε στο Κατάρ!
Με αφορμή την απόρριψη του φορμαρισμένου Ίβαν Τόνεϊ από την Εθνική Αγγλίας, το BN Sports σου παρουσιάζει την κορυφαία ενδεκάδα παικτών που κόπηκαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Δύσκολο να εξηγήσει κανείς την απουσία τους...

Έπειτα από την ανακοίνωση της αποστολής της Εθνικής Ισπανίας, όλα τα φώτα στράφηκαν στον Λούις Ενρίκε. Αιρετικός ή γνώστης των αναγκών της ομάδας του; Την σκυτάλη πήρε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος δεν έμεινε στο απυρόβλητο... αλλά φαίνεται πως είχε σοβαρό λόγο για να επιλέξει τον Κάλουμ Ουίλσον έναντι του Τόνεϊ της Μπρέντφορντ. Σκιές υπάρχουν βέβαια και στην προεπιλογή του Τίτε και της Βραζιλίας. Ας τα βάλουμε όμως κάτω μιλώντας με ονόματα και γεγονότα! 

Έντεκα «κομμένοι» παικταράδες:

1. Nτέιβιντ Ντε Χέα (Ισπανία)

Σε ηλικία 32 ετών και έπειτα από μία οκταετία με συνεχή παρουσία στα κορυφαία ραντεβού, ο πορτιέρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόπηκε από την «Φούρια Ρόχα». Μπορεί πλέον να μην βρίσκεται στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο, ωστόσο αγωνίζεται σε έναν σύλλογο που δέχεται τέρματα σωρηδόν εξαιτίας της κακής αμυντικής της λειτουργίας. Είναι ασέβεια προς το πρόσωπο του η επιλογή του Ντέιβιντ Ράγια της Μπρέντφορντ, καθώς αμφότεροι αγωνίζονται στην Premier League, αλλά ο Ντε Χέα έχει δεχθεί πέντε γκολ λιγότερα. 

2. Σέρχιο Ράμος (Ισπανία)

Υπερβολική, αλλά όχι ακραία θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την μη κλήση του εμβληματικού στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης και νυν παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν. Φαίνεται πως φέτος έχει βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό, έχει ενεργό ρόλο στην ομάδα του Γκαλτιέ και θα μπορούσε να ταξιδέψει στο Κατάρ για να βοηθήσει έστω και με την πείρα του. Αντ' αυτού επιλέχθηκε ο ασταθής με την φανέλα της Μπαρτσελόνα Έρικ Γκαρσία, ο Λαπόρτ της Σίτι και ο εξίσου μπαρουτοκαπνισμένος Αθπιλικουέτα

3. Σβεν Μπότμαν (Ολλανδία)

Από τους μεγάλους άτυχους ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός της Νιούκαστλ. Η μη επιλογή του δεν αποτελεί ούτε προσωπική του ευθύνη, αλλά ούτε και του Φαν Χάαλ. Έπεσε πάνω σε μία εξαιρετική φουρνιά συμπατριωτών του που αγωνίζονται στην θέση του και παρότι ο ίδιος τα πηγαίνει περίφημα στην Premier League δεν πρόλαβε να... ακολουθήσει το τρένο. Την θέση του πήραν οι Φαν ΝτάικΝτε ΛιχτΝτε ΒράιχΆκε και Τίμπερ, ενώ ο τελευταίος προτιμήθηκε έχοντας περισσότερες μεγάλες παραστάσεις, αν και νεότερος.

4. Φερλάν Μεντί (Γαλλία)

Ερωτηματικά δημιουργούνται στο φίλαθλο κοινό αναφορικά με τις επιλογές του Ντιντιέ Ντεσάμπ στην άμυνα. Κάλεσε μαζί του οκτώ κεντρικούς αμυντικούς και μόλις έναν αριστερό οπισθοφύλακα! Στην δεξιά πλευρά θα αγωνίζονται παίκτες που υπηρετούν υπό συνθήκη την θέση... αλλά το ερώτημα έχει να κάνει με τον Φερλάν Μεντί. Παίκτης με ενεργό ρόλο στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος κατέκτησε La Liga και Champions League που θα μπορούσε να πλαισιώσει άνετα τον Τέο Ερνάντες...

5. Φικάγιο Τομόρι (Αγγλία)

Σε ηλικία μόλις 24 ετών ο Τομόρι έφυγε από την Τσέλσι για να γίνει ένας από τους βασικούς πυλώνες της Μίλαν στον δρόμο προς το σκουντέτο. Έτσι οι «ροσονέρι» δαπάνησαν 31,6 εκ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους! Φαίνεται πως ο Άγγλος με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων αναχαιτίσεων στην Ευρώπη δεν ικανοποιεί τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος θεωρεί ανώτερους του τους ΚοάντιΜαγκουάιρ και Ντάιερ.

6. Τιάγκο Αλκάνταρα (Ισπανία)

Απαράμιλλη τεχνική κατάρτιση, εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο, αλλά υπερευαίσθητος στους τραυματισμούς. Μέσα σε λίγες λέξεις σκιαγραφείται η περίπτωση του μέσου της Λίβερπουλ ο οποίος μπορεί να αποτελεί έναν κορυφαίας κλάσης μέσο, τον οποίον όμως δεν μπορεί να εμπιστευτεί ο Λούις Ενρίκε. Γι' αυτό και προτίμησε αθλητές με αγωνιστικό ρυθμό όπως ο Μάρκος Γιορέντε, ο Κόκε και ο Μπουσκέτς, για να πλαισιώσουν τα wonderkids της Μπαρτσελόνα, Πέδρι και Γκάβι.

7. Ρενάτο Σάντσες (Πορτογαλία)

Πως να αισθάνεται ο Ρενάτο Σάντσες βλέποντας τον συμπαίκτη του στην Παρί, Βιτίνια, να τον αντικαθιστά στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος; Ο 25χρονος μέσος παρότι δείχνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση έμεινε εκτός και σε αυτό συντέλεσε η παρουσία παικτών από την Premier League, όπως ο Παλίνια, ο Ματέους Νούνιες και φυσικά ο Ρούμπεν Νέβες, οι οποίοι μαζί με τον προαναφερθέντα αναμένεται να συνθέσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα τετράδα στον άξονα. 

8. Τζέιντον Σάντσο (Αγγλία)

Στην περίπτωση του εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη. Από την στιγμή που πάτησε στο Ολντ Τράφορντ δεν προσέδωσε ούτε το ελάχιστο από όσα έκανε στη Ντόρτμουντ και έτσι δύο χρόνια αργότερα μένει δικαίως εκτός Μουντιάλ. Οκτώ γκολ σε 52 συμμετοχές με τους κόκκινους διαβόλους, το καθιστούν λίγο συγκριτικά με παίκτες που καλύπτουν την θέση του όπως ο Ραχίμ Στέρλινγκ και ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος έχει τα ίδια νούμερα σε μόλις 19 αγώνες.

9. Άντε Ρέμπιτς (Κροατία)

Από τις πιο απίθανες περιπτώσεις της σχετικής λίστας. Από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που (δικαίως) βρίσκονται οι Μάρκο Λιβάγια και Αντόνιο Τσόλακ, θα απουσιάζει ο Άντε Ρέμπιτς. Τι και αν ο 29χρονος Κροάτης της Μίλαν έχει για ακόμη μία σεζόν συνεισφορά σε τέρματα και ασίστ... ο ομοσπονδιακός τεχνικός του επέλεξε να τον αφήσει εκτός. Την θέση του πήραν παίκτες όπως οι Πέτκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και Μπούντιμιρ (Οσασούνα), αλλά και ο Μπρέκαλο της Βόλφσμπουργκ, των οποίων τα νούμερα είναι από μέτρια έως απογοητευτικά.

10. Ρομπέρτο Φιρμίνο (Βραζιλία)

Έπειτα από περίπου 2μιση χρόνια ο αγαπημένος Μπόμπι του Γιούργκεν Κλοπ φαίνεται να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά αυτό δεν συγκίνησε τον Τίτε της Βραζιλίας. Άφησε τον Φιρμίνο εκτός... σαν να ήθελε να τον παραδειγματίσει για κάτι το οποίο ο 31χρονος επιθετικός δεν έκανε. Στην θέση του πήρε τους Ριτσάρλισον και Μαρτινέλι, οι οποίοι αθροιστικά την φετινή σεζόν μετράνε επτά τέρματα. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ μόνος του έχει πετύχει δύο περισσότερα...

11. Ίβαν Τόνεϊ (Αγγλία)

Η ενδεκάδα κλείνει με το πρόσωπο των ημερών. Και τι δεν άκουσε ο Σάουθγκεϊτ για την μη κλήση του επιθετικού της Μπρέντφορντ στο Κατάρ, ο οποίος μάλιστα την ίδια μέρα «ξέρανε» μόνος του την Σίτι με δύο γκολ και έκλεισε τα αυτιά του με νόημα. Φαίνεται λοιπόν πως η μη επιλογή του Τόνεϊ και αυτή του Ουίλσον έγκειται στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια που αποκάλυψε (16/11) η FA. Με 232 παραβιάσεις στην πλάτη του, ο 26χρονος Τόνεϊ δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί με το εθνόσημα στο Μουντιάλ!

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης