Μουντιάλ 2022

ΗΑΕ – Αργεντινή 0-5: Πάει με… φόρα η «αλμπισελέστε» στο Μουντιάλ! (video)

ΗΑΕ – Αργεντινή 0-5: Πάει με… φόρα η «αλμπισελέστε» στο Μουντιάλ! (video)

Στο τελευταίο της τεστ ενόψει της πρεμιέρας της στο Μουντιάλ του Κατάρ την ερχόμενη Τετάρτη (22/11) κόντρα στην Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή επικράτησε εύκολα με 5-0 των ΗΑΕ και έδειξε ότι είναι έτοιμη για το μεγάλο τουρνουά.

Με… άγριες διαθέσεις πάει στο Μουντιάλ η Αργεντινή, με την «αλμπισελέστε» να επικρατεί στο τελευταίο φιλικό της ματς των ΗΑΕ με το ευρύ 5-0! Η παρέα του Λιονέλ Μέσι παρότι δεν είχε κάποιον δύσκολο αντίπαλό απέναντί της έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έτοιμη να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο όπως αρμόζει η ιστορία της.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι επέλεξε σχηματισμό 4-3-3 και σε γενικές γραμμές τους βασικούς παίκτες που αναμένεται να ξεκινήσουν στο εναρκτήριο ματς κόντρα στη Σαουδική Αραβία την ερχόμενη Τετάρτη (22/11). Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μαρτίνες με την τετράδα της άμυνας μπροστά του να αποτελείται από τους Φόιθ, Οταμέντι, Μαρτίνες και Ακούνια. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Παρέδες, Ντε Πολ και Μακ Άλιστερ ενώ η επιθετική τριάδα ήταν οι Ντι Μαρία, Λιονέλ Μέσι και Αλβάρες.

Ο αγώνας φυσικά δεν χρήζει τεράστιας ανάλυσης. Οι παίκτες της Αργεντινής ήταν σαρωτικοί δίχως όμως να φορτσάρουν, βλέποντας το ματς ως μία καλή προπόνηση ενόψει της πρεμιέρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ομάδα του Σκαλόνι ώστε να καθαρίσει τη νίκη. Ο Χούλιαν Αλβάρες άνοιξε το σκορ μόλις στο 17ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Λιονέλ Μέσι. Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 25’, ο Ντι Μαρία διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με ένα εκπληκτικό σουτ στην κίνηση έπειτα από άψοξη σέντρα του Ακούνια.

Η «αλμπισελέστε» δεν σταμάτησε ωστόσο εκεί. Στο 36΄ ο Ντι Μαρία και πάλι έκανε ότι ήθελε την άμυνα των ΗΑΕ και με πολύ ωραία προσπάθεια έγραψε το 3-0 για την Αργεντινή, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ήταν σειρά του Λιονέλ Μέσι να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, κάνοντας με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή το 4-0 για την εθνική του.

Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Κορέα στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης ενώ στο 69’ τα ΗΑΕ έχασαν τεράστια ευκαιρία να πετύχουν το γκολ της τιμής ωστόσο το δοκάρι δεν έκανε τη χάρη στον Κανέδο, με το σκορ να μένει ως το τέλος.

Η σύνθεση της Αργεντινής:

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Φόιθ, Οταμέντι (46΄Πετσέλα) , Μαρτίνες, Ακούνια (46΄Κορέα), Παρέδες (75΄Ροντρίγκες), Ντε Πολ, Μακ Άλιστερ (46΄Μοντιέλ), Ντι Μαρία (46΄Μολίνα), Μέσι, Αλβάρες (51΄Φερνάντες)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης