Μουντιάλ 2022

Λιονέλ Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο: Το… Last Dance δύο ποδοσφαιρικών θρύλων! (video)

Λιονέλ Μέσι – Κριστιάνο Ρονάλντο: Το… Last Dance δύο ποδοσφαιρικών θρύλων! (video)

Δύο ζωντανοί θρύλοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αναμένεται να συμμετάσχουν στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας τους. Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο θα βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες στο Κατάρ, δίνοντας αμφότεροι το «παρών» για πέμπτο διαδοχικό Μουντιάλ!

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ή αλλιώς Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι δύο, κατά γενική ομολογία, καλύτεροι παίκτες στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου, πρόκειται να δώσουν από κοινού τον «τελευταίο χορό» τους σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή και την Πορτογαλία αντίστοιχα. Κάτι που κλείνει ιδανικά έναν κύκλο, σε μία διαδρομή που ξεκίνησαν και πάλι μαζί στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006, όταν πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση.

Τα ονόματά τους έχουν γραφτεί με «χρυσά» γράμματα, τόσο σε διασυλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Έχουν κατακτήσει τα πάντα με τις ομάδες τους (Champions League, πρωταθλήματα, κύπελλα), ενώ παράλληλα ήταν εκεί για τις χώρες τους, συνεισφέροντας τα μέγιστα για να τις οδηγήσουν στις επιτυχίες σε ηπειρωτικό επίπεδο. Ο Μέσι έφτασε στην κορυφή του Copa America με την Αργεντινή το 2021, ενώ ο Ρονάλντο κέρδισε το Euro με την Πορτογαλία το 2016.

Οι επτά χρυσές μπάλες του Αργεντινού και οι πέντε του Πορτογάλου αρκούν για να απαντηθεί το ερώτημα σχετικά με την επίδραση των δύο σούπερ σταρ στο ποδόσφαιρο, αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα. Πέρα, όμως, από όλες αυτές τις διακρίσεις, υπάρχει κάτι ακόμα που ενώνει τους δύο θρύλους. Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει ακόμα στην κορυφή του κόσμου με την εθνική του ομάδα!

Ο Μέσι, βέβαια, είχε βρεθεί ένα βήμα πριν την «πηγή» αλλά δεν κατάφερε να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Το 2014, οδήγησε την «Αλμπισελέστε» στον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά ηττήθηκε στην παράταση από τη Γερμανία με 1-0, χάρη στο γκολ του Μάριο Γκέτσε. Στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις που συμμετείχε, το 2006 και το 2010, τα «πάντσερ» σταμάτησαν για άλλη μία φορά το ταξίδι των Αργεντινών, αποκλείοντάς τους εις διπλούν στη φάση των προημιτελικών. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, η ομάδα του «Πούλγκα» δεν έφτασε πολύ μακριά, καθώς στους «16» βρέθηκε αντιμέτωπη με την μετέπειτα νικήτρια του θεσμού Γαλλία, με αποτέλεσμα να πάρει από νωρίς το δρόμο της επιστροφής.

Συνολικά, ο Αργεντινός έχει πραγματοποιήσει 19 συμμετοχές σε τελικές φάσεις Μουντιάλ, σημειώνοντας έξι γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ.

Από την άλλη μεριά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο την πρώτη του φορά στο τουρνουά το 2006, έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τη Γαλλία. Αυτή είναι και η καλύτερη πορεία που έχει κάνει με την Πορτογαλία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακολούθησαν η ήττα από την Ισπανία το 2010 και από την Ουρουγουάη το 2018, αμφότερες στη φάση των «16», καθώς και ο αποκλεισμός στους ομίλους το 2014 στη Βραζιλία.

Ο Πορτογάλος μετρά επτά γκολ και δύο ασίστ σε 17 παιχνίδια Μουντιάλ με την εθνική του ομάδα, όμως το εντυπωσιακό είναι ότι έχει βρει δίχτυα και στις τέσσερις διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος. Μάλιστα, σε περίπτωση που καταφέρει να βάλει γκολ και στο Κατάρ, θα αποτελέσει τον πρώτο ποδοσφαιριστή που επιτυγχάνει να σκοράρει σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου!


Αναμένουμε με προσμονή, λοιπόν, ένα ιστορικό Μουντιάλ για δύο σπουδαίους αθλητές, που μαζί άρχισαν και μαζί έμελλε να ολοκληρώσουν την παρουσία τους στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη!

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης