Μουντιάλ 2022

Λουίς Ενρίκε: Η 11άδα αστέρων που άφησε εκτός Μουντιάλ!

Λουίς Ενρίκε: Η 11άδα αστέρων που άφησε εκτός Μουντιάλ!
Ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες τις -26- τελικές επιλογές του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, αφήνοντας σημαντικά ονόματα εκτός λίστας.

Είναι ένας τεχνικός που ποτέ του δεν φοβήθηκε. Ποτέ δεν δίστασε και ποτέ δεν έκανε κάτι διαφορετικό από εκείνο που ο ίδιος έκρινε ως σωστό. Αυτός είναι ο Λουίς Ενρίκε. H αποστολή της Ισπανίας για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ ανακοινώθηκε και ήδη έχει προκαλέσει… χαμό! Γιατί; Γιατί αρκετά μεγάλα ονόματα θα δουν τη διοργάνωση από το σπίτι τους!

Κέπα, Ράμος και Τιάγκο!

Η αρχή γίνεται με τον τερματοφύλακα. Εκτός από τον Ντε Χέα, και ο Κέπα έμεινε εκτός αποστολής. Ο κίπερ της Τσέλσι, που φέτος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, σίγουρα άξιζε μια ευκαιρία. Όχι για βασικός, αλλά έστω να βρίσκεται στην τριάδα των πορτιέρο.

Για τον Σέρχιο Ράμος οι απόψεις διαφέρουν. Ο κεντρικός αμυντικός της Παρί αγωνίζεται ακόμη σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο όπως είναι λογικό έχει χάσει κάποια από τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν. Βρίσκεται πίσω τόσο από άποψη τρεξιμάτων όσο και άμεσων αντιδράσεων. Παραμένει όμως ο Σέρχιο Ράμος…

Και για τον Τιάγκο γίνεται μεγάλη κουβέντα. Ο «μαέστρος» της Λίβερπουλ ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και αυτή είναι η αιτία της απουσίας του. Όχι, δεν είναι τραυματίας αυτό το διάστημα, ωστόσο έχει χάσει αρκετά παιχνίδια μέσα στο 2022 και ο «Λούτσο» έκρινε πως δεν είναι έτοιμος για την μεγάλη ποδοσφαιρική σκηνή!

Τεράστια «δεξαμενή» αναμενόμενη γκρίνια! 

Ίνιγο Μαρτίνεθ, Μαρκ Κουκουρέγια, Μικέλ Μερίνο, Φαμπιάν Ρουίθ, Ιάγο Άσπας και Ζεράρ Μορένο είναι «τρανταχτές απουσίες».

Ωστόσο αν δει κανείς το υλικό που είχε να διαχειριστεί ο Ενρίκε θα καταλάβει πολλά. Είναι «ευχή και κατάρα» να έχεις μια τόσο μεγάλη «δεξαμενή» ποδοσφαιριστών. Όποιον και αν αφήσεις έξω, θα τα... ακούσεις. Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες στην Ισπανία είναι απολύτως λογικά. Ότι επιλογές και αν έκανε ο Ενρίκε, θα υπήρχαν εκείνοι που θα μιλούσαν για «αδικία». 

Στο τέλος, όμως, γνωρίζουμε καλά πως όλα κρίνονται στο χορτάρι. Η σέντρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου απέχει λιγότερες από 10 ημέρες και η Ισπανία πάει εκεί ως ένα από τα φαβορί. Δεν το «φωνάζει», αλλά έχει το υλικό για να πάει μακριά. 

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης