Μουντιάλ 2022

Η εντυπωσιακή σύμπτωση με τα «αστέρια» της Παρί Σεν Ζερμέν που στέλνει το Μουντιάλ στα… χέρια του Μέσι! (video)

Η εντυπωσιακή σύμπτωση με τα «αστέρια» της Παρί Σεν Ζερμέν που στέλνει το Μουντιάλ στα… χέρια του Μέσι! (video)

Η έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ αναμένεται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και το BN Sports σας περιγράφει μια ιδιαίτερη σύμπτωση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Μουντιάλ και των κορυφαίων παικτών της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η τεράστια ιστορία του Μουντιάλ και οι απίστευτες συγκινήσεις που έχει προσφέρει σε κάθε διοργάνωση, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί όμορφες ιστορίες που μερικές φορές, συσχετίζονται κατά κάποιο τρόπο και με τους κορυφαίους ευρωπαϊκού συλλόγους.

Μια τέτοια είναι και η σύμπτωση που έχει παρατηρηθεί ανάμεσα σε κορυφαίους παίκτες που μεταγράφηκαν στην Παρί Σεν Ζερμέν και την επόμενη σεζόν στέφθηκαν Παγκόσμιοι πρωταθλητές με τα εθνικά τους αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Και η αναφορά δεν γίνεται για άσημους παίκτες αλλά με παραδείγματα τον θρυλικό, Ροναλντίνιο και τον βασικό υποψήφιο για την Χρυσή Μπάλα των επόμενων ετών, Κιλιάν Εμπαπέ.

Αρχικά, το όνομα του Ροναλντίνιο από μόνο του κάνει την περίπτωση δεδομένα ξεχωριστή, αφού αναφερόμαστε σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, με τεράστια επιδραστικότητα στην εποχή την όποια αγωνιζόταν. Το καλοκαίρι του 2001 ο Βραζιλιάνος άσος έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι, αφήνοντας την Γκρέμιο όπου ξεκίνησε την καριέρα του για την Παρί Σεν Ζερμέν, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο, με το ποσό της μεταγραφής να ανέρχεται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ.
ronaldinho-luis.jpg

Παρά τα δεδομένα σκαμπανεβάσματα που αντιμετώπισε λόγω προσαρμογής, η πρώτη του σεζόν είχε απόλυτα θετικό πρόσημο με 40 εμφανίσεις, 13 γκολ και επτά ασίστ σε συνολικά 2.772 λεπτά συμμετοχής. Η επιβράβευση του ήταν η κλήση από τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι για το Παγκόσμια Κύπελλο του 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, το οποίο εξελίχθηκε ονειρικά τόσο για τον Ροναλντίνιο όσο και την «Σελεσάο» που στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου μετά τον χαμένο τελικό του 1998.

Ο «Ρόνι» είχε μεγάλη συνεισφορά και μάλιστα ήταν μέρος της επιθετικής τριάδας με Ρονάλντο και Ριβάλντο που ονομάστηκε  "Three Rs". Σε πέντε συμμετοχές μέτρησε δύο γκολ και τρεις ασίστ με highlight την αναμέτρηση απέναντι στην Αγγλία για τα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου έδωσε την ασίστ στο γκολ του Ριβάλντο για την ισοφάριση και στη συνέχεια σκόραρε ένα υπέροχο γκολ με εκτέλεση φάουλ από τα 40 μέτρα. Χαρακτηριστικό της ιδιόρρυθμης συμπεριφοράς του είναι ότι αποβλήθηκε για ένα φάουλ στον Ντάνι Μίλς, επτά λεπτά αργότερα από το τέρμα που πέτυχε, χάνοντας τον ημιτελικό. Εν τέλει, η Βραζιλία επικράτησε της Γερμανίας με 2-0 στον τελικό, με τον Ροναλντίνιο να κατακτά το μοναδικό Μουντιάλ της καριέρας του.


Ανάλογο σκηνικό είχε συμβεί και με την περίπτωση του Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος «εξαργύρωσε» την τρομερή χρονιά του με την Μονακό όπου στέφθηκε Πρωταθλητής Γαλλίας και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, με μετακίνηση το καλοκαίρι του 2017 στην Παρί Σεν Ζερμέν που κόστισε 180 εκατομμύρια ευρώ και τοποθετείται στην δεύτερη θέση με τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του αθλήματος. Στην πρώτη του σεζόν στο Παρίσι σκόραρε 21 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εγχώριο Πρωτάθλημα.

000-91.jpg

Η αγωνιστική του εικόνα δεν άφησε περιθώρια στον απαιτητικό Ντιντιέ Ντεσάμπ που τον κάλεσε για το Μουντιάλ του 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Ο Εμπαπέ βρήκε δίχτυα στην 2η αγωνιστική των ομίλων απέναντι στο Περού και έγινε σε ηλικία 19 ετών, ο μικρότερος σκόρερ της Εθνικής Γαλλίας στα Παγκόσμια κύπελλα. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και στα νοκ-άουτ παιχνίδια, καθώς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης στην αναμέτρηση με την Αργεντινή για τους «16» σκοράροντας δύο γκολ και κερδίζοντας ένα πέναλτι που μετουσιώθηκε σε γκολ από τον Γκριεζμάν, στη νίκη των «τρικολόρ» με 4-3.

Επίσης, σκόραρε με σουτ από τα 25 μέτρα στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Κροατία όπου η ομάδα του Ντεσάμπ επικράτησε με 4-2 και κατέκτησε στην πρώτη του συμμετοχή το πιθανότατα σπουδαιότερο τρόπαιο του αθλήματος. Αξίζει να τονιστεί, ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ πήρε το βραβείο του κορυφαίου νέου παίκτη του τουρνουά με τέσσερα γκολ, δείχνοντας ότι είναι φτιαγμένος για… μεγάλα πράγματα.

Φέτος, αντίστοιχη διαδικασία έχει ακολουθήσει ο για πολλούς καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός το περασμένο καλοκαίρι «αποχαιρέτησε» την Μπαρτσελόνα μετά από 18 χρόνια, μετακομίζοντας στην Γαλλία για λογαριασμό της Παριζιάνικης ομάδας. Η πρώτη χρονιά κύλησε σε… ρηχά νερά για τα δεδομένα του 35χρονου επιθετικού σκοράροντας 11 γκολ και «μοιράζοντας» 15 τελικές πάσες σε 34 εμφανίσεις, κατακτώντας το Πρωτάθλημα Γαλλίας.

leo-cp.jpg

Στο φετινό τουρνουά, ο Μέσι θα επιχειρήσει να στεφθεί για πρώτη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής κάτι που δεν κατάφερε στις προηγούμενές τέσσερις προσπάθειες του. Οι ενδείξεις και το μομέντουμ φαίνεται να είναι με το μέρος του αυτό το διάστημα. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση στο ερώτημα, σε λιγότερα από δύο εβδομάδες, στα γήπεδα του Κατάρ.

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης