Μουντιάλ 2022

Βραζιλία: Ρεκόρ και «μαύρα σύννεφα» πίσω από την προεπιλογή του Τίτε

Βραζιλία: Ρεκόρ και «μαύρα σύννεφα» πίσω από την προεπιλογή του Τίτε
Παγκόσμιο Κύπελλο και «Σελεσάο» αποτελούν έννοιες αλληλένδετες με αποτέλεσμα όλα τα φώτα να πέφτουν στις επιλογές του Τίτε. Ερωτηματικά γεννιούνται γύρω από την 26αδα του 61χρονου προπονητή... τα οποία οδηγούν σε ένα πολύ πιθανό συμπέρασμα!

Το ρόστερ της Εθνικής Βραζιλίας αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία του επερχόμενου Mundial... διαθέτοντας ωστόσο ένα σημαντικό μειονέκτημα. Αυτό έγκειται στα πλάγια μπακ, όπου οι Ντανίλο, Άλεξ Σάντρο και Τέλες, μοιάζουν ένα επίπεδο κάτω συγκριτικά με την στελέχωση των υπόλοιπων θέσεων.
brazil_3.jpg

Από την κουβέντα αυτή απουσιάζει εσκεμμένα ο Ντάνιελ Άλβες, ο οποίος σε ηλικία 39 ετών ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο τρίτο του Παγκόσμιο Κύπελλο και να γίνει ο δεύτερος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία της πατρίδας του. Έχει φορέσει 124 φορές το εθνόσημο και αναμένεται να ξεπεράσει τον Ρομπέρτο Κάρλος των 125. Παράλληλα γίνεται ο γηραιότερος Βραζιλιάνος όων των εποχών που συμμετέχει στο κορυφαίο διεθνές ραντεβού.
dani.jpg

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι και η παρουσία παικτών από την Premier League, καθώς η μισή ομάδα απαρτίζεται από αθλητές που αγωνίζονται στο «Νησί» (12/26). Δείτε την σχετική λίστα με την αγγλική εκπροσώπηση στο Κατάρ: 

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3): Καζεμίρο, Φρεντ, Άντονι 

2. Λίβερπουλ (2): Άλισον, Φαμπίνιο

3. Άρσεναλ (2): Μαρτινέλι, Ζεσούς

4. Τότεναμ (1): Ριτσάρλισον

5. Τσέλσι (1): Τιάγκο Σίλβα

6. Άστον Βίλα (1): Πακετά

7. Νιούκαστλ (1): Γκιμαράες

er_3.jpg

Ως εδώ όλα καλά... Αναρωτήθηκε κανείς που βρίσκονται οι Ρομπέρτο Φιρμίνο και Φελίπε Κουτίνιο; Οι άλλοτε συμπαίκτες στην Λίβερπουλ αποτέλεσαν τα πιο τρανταχτά κόψιματα, ενός προπονητή που πήρε μαζί του παίκτες αποδεδειγμένα χειρότερους... Με μία απλή ματιά στα στατιστικά του αγαπημένου Μπόμπι του Γιούργκεν Κλοπ (8 γκολ και 4 ασίστ), γίνεται αντιληπτό ότι είναι ελαφρώς καλύτερος από τον Μαρτινέλι (5 γκολ και 2 ασίστ) της Άρσεναλ. Πόσο μάλλον από τον Πέδρο (3 γκολ και 2 ασίστ) της Φλαμένγκο, ο οποίος σε ηλικία 25 ετών έχει καταγράψει μόλις δύο συμμετοχές με την φανέλα της «Σελεσάο».
cou.jpg

Βέβαια και η επιλογή της μόνιμης εμμονής που ονομάζεται Έβερτον Ριμπέιρο... μόνο λογική δεν φαντάζει. Και αν ο Κουτίνιο για κάποιους δεν είναι η ιδανική επιλογή λόγω της επιθετικής του ανομβρίας, τότε ο Νέρες (6 γκολ και 8 ασίστ) θα άξιζε σίγουρα μία θέση στο ρόστερ. Διότι «men lie, women lie but numbers never lie...». Ιδιαίτερα όταν ο ένας αγωνίζεται στην Λατινική Αμερική και ο άλλος στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο με τη φανέλα της Μπενφίκα.
flflfl.png

Συμπέρασμα; O κύριος Τίτε φαίνεται να έχει ξεκάθαρη εντολή για την επιλογή παικτών που αγωνίζονται στο εγχώριο «Brasileiro» και κατ' επέκταση στην Λατινική Αμερική. Προφανώς για λόγους επικοινωνιακούς. Βολική η επιλογή δύο αθλητών που αποτελούν μέλος της πρωταθλήτριας του Copa LibertadoresΦλαμένγκο, όπως και αυτή του τρίτου τερματοφύλακα Βέβερτον που πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να αγωνιστεί. Μένει να φανεί αν η ομοσπονδία της χώρας θα δικαιωθεί, πηγαίνοντας σε ακόμη ένα τουρνουά με τον εν λόγω προπονητή, ή αν θα αρκεστεί σε ακόμη μία αποτυχημένη πορεία.

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης