Μουντιάλ 2022

Τίμο Βέρνερ: Το πιο σημαντικό «γρανάζι» στην μηχανή του Χάνσι Φλικ μένει στα… πιτ! (video)

Τίμο Βέρνερ: Το πιο σημαντικό «γρανάζι» στην μηχανή του Χάνσι Φλικ μένει στα… πιτ! (video)

Άκρως δυσάρεστα ήταν τα μαντάτα για τον τραυματισμό του Τίμο Βέρνερ καθώς ο Χάνσι Φλικ πρέπει να οργανώσει τα πλάνα του για το επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ χωρίς τον πιο επιδραστικό διεθνή επί εποχής του.

Σε Μουντιάλ των… απουσιών εξελίσσεται αυτό που ξεκινά σε λιγότερο από 20 μέρες στο Κατάρ, με νέο «θύμα» τον Τίμο Βέρνερ. Ο 26χρονος επιθετικός της Λειψίας στάθηκε εξαιρετικά άτυχος στην αυλαία των ομίλων του Champions League καθώς στο ματς κόντρα στη Σαχτάρ και πιο συγκεκριμένα στο 19’ τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.


Δυστυχώς όμως για εκείνον τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν ήταν ευχάριστα αφού όπως ενημέρωσαν οι ίδιοι οι «ταύροι» θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος του χρόνου με την επιστροφή του να υπολογίζεται το Γενάρη. Αυτό σημαίνει αυτόματα πως δε θα βρίσκεται στη διάθεση και του Χάνσι Φλικ, ο οποίος πρέπει να βρει λύση στο «γόρδιο δεσμό». Και αυτό διότι μπορεί ο Βέρνερ να μη βρίσκεται σε καμία περίπτωση στην κατάσταση που ήταν τη σεζόν 2019/20, πριν φύγει για το Νησί και την Τσέλσι, ωστόσο με την Εθνική Γερμανίας η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα παραμένει σχεδόν… ερωτική.

Από τον Αύγουστο του 2021 που ο Χάνσι Φλικ αντικατέστησε τον Γιοακίμ Λεβ στον πάγκο των «Πάντσερ» και σε 15 παιχνίδια επί των ημερών του, ο Τίμο Βέρνερ αποτελεί την… αιχμή του δόρατος και τον επικεφαλή σε παραπάνω από μία κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα είναι ο πρώτος σκόρερ της «Νασιονάλμανσαφτ» με 8 γκολ στο διάστημα αυτό, έχοντας μάλιστα χάσει δύο παιχνίδια προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω τραυματισμού. Εκτός των άλλων είναι εκείνος που έχει δοκιμάσει περισσότερο από κάθε άλλον να σκοράρει έχοντας 33 απόπειρες ενώ έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή με 89 επαφές, όντας ο πιο απειλητικός.

Κάπως έτσι γίνεται αντιληπτό πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Γερμανών πρέπει να βγάλει… άσο από το μανίκι του αν θέλει να φτάσει μακριά στα γήπεδα του Κατάρ. Χωρίς τα γκολ και το εκτόπισμα του Τίμο Βέρνερ, ο Φλικ οφείλει να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα και να εμπιστευτεί είτε τους Νμέκα, Φίλκρουγκ για βασικούς σέντερ φορ είτε να παίξει με «ψευτοεννιάρι» για να καλύψει το κενό του άτυχου και βελτιωμένου φέτος στη Λειψία, Τίμο Βέρνερ.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης