Μουντιάλ 2022

Η Ουαλία σκέφτεται να γίνει... Κόμρι μετά το Μουντιάλ του Κατάρ!

Η Ουαλία σκέφτεται να γίνει... Κόμρι μετά το Μουντιάλ του Κατάρ!
Σε συζητήσεις με την UEFA η Ουαλία, ώστε να αλλάξει το όνομά της μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ.
Η Ουαλία εξασφάλισε τη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από 64 χρόνια απουσίας, αλλά η παρουσία της στα γήπεδα του Κατάρ, ίσως να είναι η τελευταία υπό την τωρινή της ονομασία!

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η Ουαλία σκέφτεται να αλλάξει το όνομά της σε «Κόμρι», μία λέξη που έχει τη σημασία του «φιλόξενος».

Πρόκειται για έναν όρο που χρησιμοποιείται ευρέως εντός συνόρων, αλλά όχι εκτός.

Ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις με την UEFA, αλλά για να ολοκληρωθεί μία τέτοια αλλαγή, θα χρειαστούν αρκετές διαβουλεύσεις.

«Η ομάδα πρέπει πάντα να ονομάζεται Κόμρι» δήλωσε αρχικά, ο διευθύνων σύμβουλος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Νοέλ Μούνεϊ, για να συμπληρώσει:

«Στο εσωτερικό έτσι αποκαλούμαστε. Έτσι λέμε τις εθνικές μας ομάδες. Διεθνώς πιστεύουμε ότι έχουμε λίγη δουλειά ακόμα να κάνουμε. Έτσι θα πάμε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ως Ουαλία. Αλλά νομίζω ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά κατά την οποία θα έχουμε μια καλή συζήτηση με όλους τους διαφορετικούς ενδιαφερόμενους - είτε πρόκειται για τις κυβερνήσεις, τα δικά μας συμβούλια, τα συμβούλια και τα όργανα λήψης αποφάσεων, το προσωπικό, τον σύλλογο και τους παίκτες».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης