Μουντιάλ 2022

«Ούτε αρνητικό τεστ κορονοϊού»: Το Κατάρ ακυρώνει ταξιδιωτικούς περιορισμούς εν όψει Μουντιάλ!

«Ούτε αρνητικό τεστ κορονοϊού»: Το Κατάρ ακυρώνει ταξιδιωτικούς περιορισμούς εν όψει Μουντιάλ!
Σαρωτικές αλλαγές στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στο Κατάρ, για χάρη του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Το Κατάρ ετοιμάζεται για ιστορική... απόβαση ποδοσφαιρόφιλων στη χώρα του και εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλάζει τις «συνήθειές» του, αλλά και τις απαιτήσεις του!

Πιο συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί της χώρας μειώνονται στο ελάχιστο. Όσοι επιθυμούν να την επισκεφθούν, από την 1η Νοεμβρίου κι έπειτα, δεν θα χρειάζονται ούτε αρνητικό τεστ κορονοϊού, ούτε προεγγραφή στην εφαρμογή Ehteraz, που αποτελεί ουσιαστικά μία κάρτα υγείας. Επίσης, δεν απαιτείται πλέον πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID για την είσοδο στο Κατάρ.

Οι εν λόγω κινήσεις, γίνονται καθώς τόσο οι διοργανωτές του Κατάρ, όσο και η FIFA, δήλωσαν ότι θέλουν η εκδήλωση να είναι ένα σημάδι ότι ο κόσμος ξεπερνά την καταστροφική πανδημία. Όμως το Υπουργείο Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι θα διαταχθούν ειδικά μέτρα «σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης πανδημίας στη χώρα», όπως η εμφάνιση μιας απειλητικής νέας παραλλαγής.

Οι παίκτες και οι διαιτητές αγώνων ενδέχεται να αναγκαστούν σε μια ασφαλή «βιο-φούσκα», εάν τα κρούσματα του κορωνοϊού απογειωθούν ξανά, με την απειλή αποβολής από το τουρνουά για όσους παραβιάζουν το ασφαλές περιβάλλον.

Η απαίτηση για χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς καταργήθηκε τον Οκτώβριο και οι μάσκες δεν είναι επίσης υποχρεωτικές στα οκτώ στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης