Μουντιάλ 2022

Ζοέλ Κάμπελ: Ο «ερυθρόλευκος» αρτίστας μεγάλωσε και εξελίχθηκε σε ήρωα της Κόστα Ρίκα (video)

Ζοέλ Κάμπελ: Ο «ερυθρόλευκος» αρτίστας μεγάλωσε και εξελίχθηκε σε ήρωα της Κόστα Ρίκα (video)
Ποιος θα ξεχάσει την λάμψη του Ζοέλ Κάμπελ στην μονοετή παρουσία του με την φανέλα του Ολυμπιακού; O υπεταλαντούχος μεσοεπιθετικός μεγάλωσε, δεν έκανε καριέρα ανάλογη των προδιαγραφών του, αλλά εξελίχθηκε σε κεντρικό πρόσωπο της Κόστα Ρίκα στην παρουσία της στα Παγκόσμια Κύπελλα των τελευταίων οκτών ετών. Ιδού τα πεπραγμένα του...
Άσχημες μνήμες ξυπνά στην θύμηση των Ελλήνων φιλάθλων η Κόστα Ρίκα, η οποία εξασφάλισε την συμμετοχή της σε τρίτο διαδοχικό Παγκόσμιο Κύπελλο και συνολικά πέμπτο στην ιστορία της. Κοινός παρονομαστής των τελευταίων διοργανώσεων (2014, 2018 και 2022) ο Ζοέλ Κάμπελ, ένας εκ των κορυφαίων μεσοεπιθετικών που αγωνίστηκε την περασμένη δεκαετία στην Ελλάδα, φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού.
 
Μπορεί την τελευταία διετία να έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο, (τελευταίος του ευρωπαϊκός σταθμός η Φροζινόνε, 2019/20), στην πατρίδα του ωστόσο διατηρεί στάτους εθνικού ήρωα. Παρών σε όλα τα κορυφαία ραντεβού των «Τίκος», με κομβικά τέρματα που έχουν χαρίσει σπουδαίες συγκινήσεις στους φιλάθλους τους. Αποτελεί τον δεύτερο μακροβιότερο παίκτη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (πρώτος ο Κέιλορ Νάβας), έχοντας καταγράψει 117 συμμετοχές και 25 γκολ.
joel.jpg
 
H παράσταση απέναντι στην Ουρουγουάη
 
Ονειρική ήταν η παρθενική του συμμετοχή σε Mundial (Βραζιλία 2014), όπου απέναντι στην Ουρουγουάη έδωσε «σόου»... πετυχαίνοντας ένα τέρμα και μία ασίστ, ώστε η Κόστα Ρίκα να επικρατήσει με σκορ 3-1. Για την ιστορία, ισοφάρισε το πέναλτι που είχε πετύχει ο Καβάνι και σέρβιρε στον Ουρένα για να «κλειδώσει» η ομάδα του τη νίκη που αποδείχθηκε κομβική για την κατάληψη της πρώτης θέσης.
 
Αμείλικτος απέναντι στον Καρνέζη
 
Ήταν ο άτιμος ο Νάβας, αλλά έπαιξε τον ρόλο του και ο Κάμπελ στον οδυνηρό αποκλεισμό της «γαλανόλευκης» από την Κόστα Ρίκα (Φάση των 16). Εκεί που η μπάλα «καίει» και η καρδιά μοιάζει έτοιμη να σπάσει, ο τότε 22χρονος άσος ανέλαβε την τέταρτη εκτέλεση της ομάδας του. Λίγα μέτρα φόρα και γκολ, με τον Ορέστη Καρνέζη να πέφτει στην αντίθετη, αριστερή του γωνία και τον νεαρό τότε Ζοέλ να βάζει τα θεμέλια για την πρόκριση (5-3 πεν.) στον προημιτελικό με την Ολλανδία.
 
Σφράγισε το εισιτήριο για το Κατάρ
 
Μπροστά σε 10 χιλιάδες θεατές, στο «Στάδιο Αχμάντ μπιν Αλί» του Κατάρ, ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ και του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία. Μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης με τη Νέα Ζηλανδία τρύπωσε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και πρόλαβε να πλασάρει ανάμεσα σε δύο αντιπάλους για να γράψει το 1-0. Αυτό έμελλε να αποτελέσει και το μοναδικό τέρμα της νοκ άουτ αναμέτρησης που έδωσε το εισιτήριο στην πατρίδα του για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο!
 
Αντώνης Νιανιάς

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης