Μουντιάλ 2022

Κατάρ 2022: Οι διοργανωτές πληρώνουν αεροπορικά και διαμονή σε φιλάθλους με αντάλλαγμα θετικά σχόλια στα social media!

Κατάρ 2022: Οι διοργανωτές πληρώνουν αεροπορικά και διαμονή σε φιλάθλους με αντάλλαγμα θετικά σχόλια στα social media!
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ δίνουν δωρεάν σε φιλάθλους αεροπορικά και διαμονή προκειμένου να ταξιδέψουν εκεί ζητώντας μόνο ως αντάλλαγμα να κάνουν θετικά σχόλια στα social media για το τουρνουά!

Ένα πραγματικά απίστευτο σκηνικό αποκάλυψε το ολλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «NOS» σχετικά με την διοργάνωση του Μουντιάλ στο Κατάρ. Όπως μεταδόθηκε, οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου φέρεται να προσφέρουν δωρεάν διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια σε φιλάθλους προκειμένου να πάνε στο Κατάρ με αντάλλαγμα να κάνουν θετικά σχόλια για την διοργάνωση στα social media!

Η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης & Κληρονομιάς (SC) έπειτα από αυτή την αποκάλυψη επιβεβαίωσε την πολιτική της πρόσκλησης φιλάθλων στο Μουντιάλ ως καλεσμένους. Σε αντάλλαγμα, αυτοί οι φίλαθλοι έπρεπε να υπογράψουν έναν «κώδικα συμπεριφοράς», προκειμένου να δημοσιεύουν θετικά σχόλια για το τουρνουά στα social media καθώς να αναφέρουν «οποιαδήποτε προσβλητικά, ταπεινωτικά ή υβριστικά σχόλια» από άλλους!

Στο «NOS» μίλησαν δύο Ολλανδοί φίλαθλοι, οι οποίοι είχαν επιλεγεί από τους διοργανωτές του τουρνουά ως «Fan Leaders», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τους ζητήθηκε να επιλέξουν μια ομάδα 50 φιλάθλων για το δωρεάν ταξίδι στο Κατάρ.

«Καθώς πλησιάζει το τουρνουά, προσκαλέσαμε τους πιο δραστήριους οπαδούς να ορίσουν προσωπικά μια μικρή επιλογή φιλάθλων για να συμμετάσχουν ως καλεσμένοι μας, προκειμένου να τους ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τους», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του SC.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ περιγράφει το πρόγραμμα «Fan Leaders» ως ένα δίκτυο περίπου 400 φιλάθλων από 60 χώρες. Οι διοργανωτές δεν ανέφεραν πόσους φιλάθλους είχαν προσκαλέσει, ούτε εάν τους υποσχέθηκαν ανταλλάγματα.

Σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του SC, αυτό που απαιτείται από τους «Fan Leaders» είναι να ενσωματώσουν το περιεχόμενό του στις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να υποστηρίξουν το Παγκόσμιο Κύπελλο κάνοντας like και κοινοποίηση αναρτήσεων τρίτων σχετικά με το τουρνουά!

3AHQ34EBP5JWLNM3MDF52OYHGI.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης