Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Συνελήφθη στο Ιράν ο Ισπανός που πάει Κατάρ με τα... πόδια!

Μουντιάλ 2022: Συνελήφθη στο Ιράν ο Ισπανός που πάει Κατάρ με τα... πόδια!
Ο Ισπανός φίλαθλος που ξεκίνησε από τη Μαδρίτη για το Κατάρ, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φέρεται να έχει συλληφθεί στο Ιράν, για απροσδιόριστους μέχρι στιγμής λόγους. Να υπενθυμίσουμε, πως μέχρι πρότινος ο ίδιος αγνοούνταν, καθώς είχε να δώσει σημεία ζωής από τον περασμένο μήνα. 
Ο Σαντιάγο Σάντσεθ Κοχεδόρ, έκανε κάτι που πολλοί έχουν φανταστεί αλλά ελάχιστοι πραγματοποιήσει. Ξεκίνησε από το σπίτι του στη Μαδρίτη τον Ιανουάριο, με σκοπό να διανύσει μια απόσταση 7.700 χιλιομέτρων! Τελικός του προορισμός; Το Κατάρ. Εκεί όπου ο Ισπανός έχει προγραμματίσει να βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την πορεία του ωστόσο ήρθε να ανακόψει η σύλληψη του από τις Ιρανικές Αρχές, με τον τόπο κράτησης του Ισπανού, αλλά και τα αίτια πίσω από αυτή να παραμένουν ακόμη άγνωστα.
Τα ίχνη του Σαντιάγο εξαφανίστηκαν τη 1η Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή που σκόπευε να περάσει τα σύνορα του Ιράν. Έκτοτε, η οικογένεια και οι φίλοι του άρχισαν να τον αναζητούν, ενώ μόλις χθες γνωστοποιήθηκε ότι είναι ακόμη ζωντανός.



Η Ισπανική πρεσβεία του Ιράν ζητάει εξηγήσεις από τους Ιρανούς, με τις εγχώριες αρχές να μην έχουν προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση. Πολλοί μάλιστα, κάνουν λόγο για πολιτική κράτηση, καθώς ενδέχεται οι Ιρανοί να συσχέτισαν την επίσκεψη του με ακτιβιστικά κίνητρα (λόγω των διαδηλώσεων για τη δολοφονία της Μάχσα Αμινί στις 16 Σεπτεμβρίου).

Οι γονείς του Σαντιάγο ωστόσο δηλώνουν πως ο γιός τους δεν έχει αναμειχθεί με την πολιτική δράση. «Δεν κάνει προπαγάνδα ούτε υπέρ ούτε κατά καμίας κατάστασης. Το μόνο πράγμα που τον συγκινεί είναι να υποστηρίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης» ανέφερε ο πατέρας του μεταξύ άλλων. Τον τελευταίο μήνα, έχουν γίνει 9 συλλήψεις αλλοδαπών, οι οποίες πιθανότατα σχετίζονται με τις τωρινές συρράξεις στη χώρα.


Νικόλας Μπιλάλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης