Μουντιάλ 2022

Μουντιάλ 2022: Η Δανία μποϊκοτάρει τη διοργάνωση του Κατάρ!

Μουντιάλ 2022: Η Δανία μποϊκοτάρει τη διοργάνωση του Κατάρ!

Η Δανία είναι ακόμα μία χώρα που θα μποίκοταρει τη διοργάνωση του Κατάρ, αποφασίζοντας να μην συνοδεύσουν την αποστολή της ομάδας οι οικογένεις των παικτών στο ταξίδι για τη Ντόχα!

 Έπειτα από την απόφαση των Γάλλων να μην μεταδώσουν αγώνες του Μουντιάλ σε δημόσιους χώρους, ακόμη μια χώρα τίθεται αντιμέτωπη, με το δικό της τρόπο, στους διοργανωτές του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι Δανοί αποφάσισαν να ταξιδέψουν χωρίς τις οικογένειες τους και με τους λιγότερους δυνατούς εκπροσώπους της ομοσπονδίας στο Κατάρ, αρνούμενοι να προσφέρουν τη παραμικρή οικονομική συνδρομή στους διοργανωτές, που αγνόησαν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα των εργατών.

Συγκεκριμένα, ο  Γιάκομπ Χόγερ, διευθυντής επικοινωνίας της Δανέζικης ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DBU), δήλωσε: «Δεν θέλουμε να συνεισφέρουμε στη δημιουργία κέρδους για το Κατάρ. Ως εκ τούτου, μειώσαμε τις ταξιδιωτικές μας δραστηριότητες. Στους προηγούμενους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι σύζυγοι και οι σύντροφοι των παικτών ταξίδεψαν με τη διοίκηση, αλλά όπως είπα, ακυρώσαμε αυτά τα ταξίδια για τους επερχόμενους τελικούς».

Επιπλέον, η Ομοσπονδία γνωστοποίησε πως τα ταξίδια θα μειωθούν και για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, επιτρέποντας σε δύο εκπροσώπους της maximum να παρευρίσκονται σε κάθε παιχνίδι της χώρας. Ταυτόχρονα, κάθε μέλος της DBU θα μπορεί να παρευρεθεί μόνο σε έναν αγώνα της Δανίας.

Υπενθυμίζουμε πως αυτές οι πράξεις μποϊκοτάζ δεν ήταν οι μόνες από πλευράς των Δανών, καθώς η αθλητική εταιρεία Hummel που εδρεύει στο Ώρχους της Δανίας και ντύνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε στείλει το δικό της ξεχωριστό μήνυμα μέσω του σχεδίου στη φανέλα που θα φορέσουν οι διεθνείς.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης