Μουντιάλ 2022

10 αστέρια που αναμένεται να λάμψουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο

10 αστέρια που αναμένεται να λάμψουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Στο επερχόμενο Μουντιάλ δεν περιμένουμε να δούμε αποκλειστικά τους ήδη αναγνωρισμένους αστέρες. Την προσοχή κεντρίζουν τα νέα πρόσωπα, που θα εκπροσωπήσουν για πρώτη φορά την πατρίδα τους σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή είναι η λίστα, σύμφωνα με το Transfermarkt, με τους 10 πιο πολυαναμενόμενους ποδοσφαιριστές που, κατά πάσα πιθανότητα, θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Κατάρ.

Αρκετά τα ονόματα τα οποία θα παρελάσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Εκεί αναμένεται να πάρουν το «βάπτισμα του πυρός» αρκετοί ποδοσφαιριστές, που για πρώτη φορά θα «πατήσουν» το χορτάρι ενός Μουντιάλ. Πολλοί από αυτούς πρωταγωνιστούν ήδη με την ομάδα τους και μάλιστα, έχουν δαπανηθεί αρκετά εκατομμύρια για την απόκτησή τους. Οι περισσότεροι έχουν ήδη κατακτήσει και κάποιους πολύ σημαντικούς τίτλους. Ας δούμε, λοιπόν, τους δέκα παίκτες που ξεχωρίζουν, κατά τη λίστα του Transfermarkt.

Βινίσιους Τζούνιορ - Βραζιλία

Chile's Arturo Vidal and Brazil's Vinicius Junior (L) vie for the ball during their South American qualification football match for the FIFA World Cup Qatar 2022 at Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on March 24, 2022. (Photo by CARL DE SOUZA / AFP) (Photo by CARL DE SOUZA/AFP via Getty Images)

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης, που φέτος μετρά ήδη 5 γκολ και 4 ασίστ σε 9 συμμετοχές, πρόκειται να είναι ένα από τα πρόσωπα της διοργάνωσης. Στα 22 του χρόνια έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Champions League και 1 παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η χρηματιστηριακή του αξία αγγίζει τα 120 εκατομμύρια ευρώ, όντας ο τρίτος πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο, πίσω μόνο από τον Κιλιάν Εμπαμπέ και τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Πέδρι - Ισπανία

Ο 19χρονος Ισπανός χαφ των «μπλαουγκράνα» μπήκε πρόσφατα, μαζί με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ, στην εντεκάδα των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών παγκοσμίως. Στο Euro αποτέλεσε ένα από τα βασικά «γρανάζια» της ομάδας του Λουίς Ενρίκε. Τώρα ετοιμάζεται για την πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας καταγράψει ήδη 14 συμμετοχές και 1 ασσίστ με τους «φούριας ρόχας».

Τζουντ Μπέλινγκχαμ - Αγγλία

Είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά της Μπορούσια Ντόρτμουντ, έχοντας τη φετινή σεζόν 3 γκολ σε 10 συμμετοχές. Στην εθνική Αγγλίας μετρά 17 παιχνίδια, τα περισσότερα ως αλλαγή. Μένει να δούμε εάν ο προπονητής του, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, τον υπολογίζει ως έναν από τους βασικούς ποδοσφαιριστές.

1_165.jpg

Φιλ Φόντεν - Αγγλία

Ένας ακόμη παίκτης των «τριών λιονταριών» που πρόκειται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε Μουντιάλ. Ο άσσος της Μάντσεστερ Σίτι αποτελεί και αυτός μέρος της πιο ακριβής εντεκάδας του κόσμου, με αξία 90 εκατομμυρίων (όπως και οι Πέδρι, Μπέλινγκχαμ). Διανύει μία αρκετά καλή σεζόν, με 3 γκολ και 2 ασσίστ σε 10 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 FA Cup και 4 Λιγκ Καπ, ενώ με την εθνική του ομάδα μετρά 2 γκολ και 6 ασσίστ σε 18 συμμετοχές.

Ντούσαν Βλάχοβιτς - Σερβία

Ο φορ της Γιουβέντους αποτελεί, ίσως, το μεγαλύτερο «όπλο» της Σερβίας. Ο Βλάχοβιτς κόστισε 81,6 εκατομμύρια, αλλά δεν έχει κατακτήσει ακόμα κάποιον τίτλο με τους «μπιανκονέρι». Τα στατιστικά του στην εθνική ομάδα δείχνουν το πόσο κομβικός είναι, έχοντας σε 16 συμμετοχές, 8 γκολ και 4 ασσίστ.

Τζαμάλ Μουσιάλα - Γερμανία

Ο 19χρονος άσσος της Μπάγερν Μονάχου πραγματοποιεί μία εκπληκτική σεζόν. Σε 10 συμμετοχές έχει πετύχει 6 γκολ και έχει μοιράσει 3 ασσίστ. Δείχνει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο Κατάρ και να αποτελέσει έναν από τους βασικούς παίκτες του κόουτς Χάνσι Φλικ. Με την εθνική έχει καταγράψει 17 συμμετοχές, με 1 γκολ και 2 ασσίστ.

1_164.jpg

Ορελιέν Τσουαμενί - Γαλλία

Ο Γάλλος μετακινήθηκε το καλοκαίρι από την Μονακό στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 80 εκατομμυρίων. Στο Nations League ήταν ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές των «πετεινών», με τους οποίους συνολικά έχει αγωνιστεί σε 14 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 1 γκολ.

Φεντερίκο Βαλβέρδε - Ουρουγουάη

Είναι ένας από τους πιο κομβικούς παίκτες για την Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν. Έχει σκοράρει 4 φορές, μοιράζοντας 2 ασσίστ σε 9 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι ο μεγαλύτερος, σε ηλικία, της συγκεκριμένης λίστας (24 ετών) και έφτασε ένα βήμα από το να αγωνιστεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Τότε κόπηκε από την τελική 23αδα της Ουρουγουάης την τελευταία στιγμή. Με τη χώρα του έχει 44 συμμετοχές, με 4 γκολ και 1 ασίστ.

Soccer Football - World Cup - South American Qualifiers - Argentina v Uruguay - El Monumental, Buenos Aires, Argentina - October 10, 2021 Uruguay's Federico Valverde REUTERS/Agustin Marcarian

Άντονι - Βραζιλία

Ο Βραζιλιάνος εντάχθηκε φέτος στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Άγιαξ, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 95 εκατομμύρια. Σκόραρε με το καλημέρα και δείχνει ότι μπορεί να την βοηθήσει σημαντικά. Με την Βραζιλία έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια και έχει σημειώσει 2 γκολ και 2 ασσίστ.

Ραφαέλ Λεάο - Πορτογαλία

Πέρυσι αναδείχθηκε παίκτης της σεζόν, οδηγώντας τη Μίλαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος, έχει ξεκινήσει και πάλι δυναμικά, πετυχαίνοντας 3 γκολ και μοιράζοντας 6 ασσίστ σε 8 παιχνίδια. Φαίνεται έτοιμος να συνεισφέρει σημαντικά στην ομάδα της Πορτογαλίας, με την οποία έχει αγωνιστεί σε 11 ματς, καταγράφοντας 3 ασσίστ.

Τέλος, αξίζει να γίνει ξεχωριστή αναφορά σε μία ηχηρή απουσία από το Μουντιάλ. Αυτή ακούει στο όνομα του Έρλινγκ Χάαλαντ, καθώς η Νορβηγία δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Κατάρ.

1_168.jpg

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης