Μουντιάλ 2022

Πώς έφτασαν στην τελική φάση οι 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ του Κατάρ;

Πώς έφτασαν στην τελική φάση οι 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ του Κατάρ;

Ένα ιδιαίτερο τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που δεν συγκρίνεται με κανένα από όσα έχουν παρέλθει, μιας και το φετινό Μουντιάλ, που θα λάβει χώρα στο Κατάρ, θα διεξαχθεί τον χειμώνα. Θα διακόψει δηλαδή τις διασυλλογικές διοργανώσεις και θα «ζεστάνει» τα βράδια μας τους κρύους μήνες πριν από τα Χριστούγεννα, με πολύ… ποδόσφαιρο, εκπλήξεις ανατροπές και έναν νικητή στο φινάλε. Προτού όμως φτάσουμε σε αυτόν, ας δούμε πώς έφτασε η κάθε ομάδα στην τελική φάση!

Κάθε μέρα που περνά, μας φέρνει ένα βήμα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Ένα ιδιαίτερο Μουντιάλ, το οποίο για πρώτη φορά από το έτος ίδρυσης και καθιέρωσής του, θα λάβει χώρα τον χειμώνα.

Θα θέσει σε «παύση» της κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις, τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα και θα προσκαλέσει τους παίκτες των 32 ομάδων που θα συμμετέχουν, σε ένα ταξίδι στο Κατάρ, που δεδομένα διαφέρει από τα προηγούμενα.

Η χρονιά «βαραίνει», το Παγκόσμιο Κύπελλο προσθέτει μεγάλη κούραση στους ποδοσφαιριστές, αλλά στο τέλος της ημέρες, άπαντες αναμένουν την έναρξη. Μέχρι όμως να φτάσουμε σε αυτήν, μέχρι να δούμε αν οι πιθανότητες κατάκτησης από τα φαβορί θα επιβεβαιωθούν, ας δούμε την πορεία της εκάστοτε χώρας στο δρόμο προς το Μουντιάλ.

Πρόκειται για 32 διαφορετικές χώρες, με διαφορετικό «στόρυ» η κάθε μία. Ας έχουμε μία εικόνα, ξεκινώντας από την «ζώνη» της Ευρώπης, που περιλαμβάνει 12 ομάδες:

Γαλλία: Βρέθηκε στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η αλήθεια είναι πως δεν συνάντησε καμία δυσκολία. Τερμάτισε μόνη – πρώτη στην κορυφή, συγκέντρωσε 18 βαθμούς και είχε στις τάξεις της έναν εξαιρετικό Ολιβιέ Ζιρού, που χρειάζεται μόλις 2 γκολ με την χώρα του, για να ισοφαρίσει τον Τιερί Ανρί. Θα το κάνει στο Μουντιάλ; Αρχικά, ας δούμε αν οι «τρικολόρ» θα δικαιολογήσουν τον λόγο που λογίζονται ως το 2ο φαβορί, όντες παράλληλα και η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, με τόσο μεγάλες πιθανότητες κατάκτησης του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της (2ο συνεχόμενο αν το κάνει).

Αγγλία: Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή η Αγγλία να βρίσκεται σε ιδιαίτερα κακή αγωνιστική κατάσταση, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποτελεί μία διεκδικήτρια του τροπαίου. Το Nations League αποτέλεσε αναμφίβολα μία κακή παρένθεση, δεν σκόραρε σε κανονική ροή αγώνα μέχρι την 5η αγωνιστική, υποβιβάστηκε στην 2η κατηγορία, αλλά εξακολουθούμε να συζητάμε για την φιναλίστ του περσινού EURO, που για να φτάσει στο Κατάρ, κέρδισε 8 στα 10 ματς που έδωσε, τερμάτισε αήττητη και συγκέντρωσε 26 βαθμούς. Μπόνους; Σημείωσε 39 γκολ. Ναι, καλά καταλάβατε… Η ίδια ομάδα που τώρα συναγωνίζεται μόνο το Σαν Μαρίνο σε αριθμό γκολ στο Nations League, το 2021 σκόραρε στα προκριματικά του 8ου ομίλου, 4 σχεδόν γκολ ανά ματς.

Πολωνία: Την 8η συμμετοχή της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι έτοιμη να καταγράψει η Πολωνία, η οποία συμπεριλαμβανόταν στον όμιλο της Αγγλίας, συγκέντρωσε 6 βαθμούς λιγότερους και παρότι αγχώθηκε από την Αλβανία, ήταν αυτή που πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης. Ιδιαίτερα καθοριστικός ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που αποτελεί τον φυσικό ηγέτη αυτής της ομάδας, σημαντική η παρουσία και του γνώριμου από τα ελληνικά γήπεδα, Κάρολ Σβιντέρσκι, που είχε και το γκολ απέναντι στους Αλβανούς, στην προτελευταία αγωνιστική των προκριματικών, «κλειδώνοντας» πως η Πολωνία βρεθεί στο Κατάρ τον Νοέμβριο.

Δανία: Εκπληκτική εικόνα και πολύ δίκαιη πρόκριση των Δανών στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την χώρα του Κρίστιαν Έρικσεν να κάνει αρχικά το 8Χ8 στον 6ο όμιλο και να μην έχει δεχθεί γκολ, σε ισάριθμα συνεχόμενα ενενηντάλεπτα, ούσα εξαιρετική! Συγκέντρωσε 27 βαθμούς, μετρά μία μόλις τρεις ήττες από την ολοκλήρωση του EURO 2020 και έπειτα, και θα ήταν αδύνατο αν δεν εξασφάλιζε το εισιτήριό της για το Κατάρ.

Γερμανία: Είχε πανεύκολο έργο στον δρόμο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και απέδειξε με χαρακτηριστική ευκολία, στον 10ο όμιλο, για ποιον λόγο λογιζόταν ως το απόλυτο φαβορί. Σημείωσε 9 νίκες σε 10 ματς, σκόραρε σε όλα και ηττήθηκε μόνο από τη Βόρεια Μακεδονία με 2-1, στην 3η αγωνιστική. Μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση που θα παρευρεθούν τα «πάντσερ», που με «όπλο» την καλή ανασταλτική τους λειτουργία (7 clean sheet σε 10 ενενηντάλεπτα), θα επιχειρήσουν να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται.

Βέλγιο: Βρέθηκε στον 5ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχοντας δύσκολους αντιπάλους, όπως την Ουαλία και την Τσεχία, αλλά ανταπεξήλθε εξαιρετικά και θα συμμετάσχει σε Μουντιάλ για 14η φορά στην ιστορία του. Σκόραρε στα 4 από τα οκτώ ματς του γκρουπ ο Ρομέλου Λουκάκου, σε εξαιρετική κατάσταση ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και… 1η θέση για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που μετρά μόλις μία ήττα σε επίσημα και φιλικά, εντός του 2022!

Κροατία: Μπορεί στο Nations League να μην τα έχει πάει καθόλου καλά, ούσα στην 3η θέση του γκρουπ, με μόλις 3 βαθμούς υπέρ της, αλλά όταν έπρεπε να παρουσιαστεί σοβαρή για να πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αποδείχθηκε συνεπής. Ξεκίνησε άσχημα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, ηττήθηκε με 1-0 από τη Σλοβενία, αλλά εν συνεχεία κυριάρχησε, έχοντας τον Λούκα Μόντριτς ως ηγέτη της. Η Κροατία τερμάτισε στην 1η θέση, προκρίθηκε και ξεπέρασε για ένα βαθμό τη Ρωσία, χάρη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, που επικράτησε με 1-0!

Ισπανία: Βρισκόταν στον 2ο όμιλο. Ορθώς καταλάβατε, στο γκρουπ της Εθνικής μας ομάδας, με την Ισπανία να κάνει πρεμιέρα απέναντι στην Ελλάδα στην έδρα της, αλλά να μην κατορθώνει να φτάσει στο τρίποντο, με το τελικό 1-1 να αποτελεί και το… αποτέλεσμα του Μουντιάλ. Ωστόσο, από εκεί και μετά, η «φούρια ρόχα» ανέβασε στροφές και παρότι δεν μέχρι την 4η αγωνιστική, η συζήτηση για την πρόκριση έδινε και έπαιρνε, εν συνεχεία τερμάτισε πρώτη με τέσσερις συνεχόμενες νίκες και δίχως να δεχθεί γκολ. Κέρδισε και την Εθνική μας με 1-0 στην προτελευταία αγωνιστική και στο Κατάρ θα επιδιώξει να κατακτήσει το δεύτερο Μουντιάλ της ιστορίας της (2010 το προηγούμενο).

Σερβία: Χρησιμοποίησε προς όφελός της την επιθετικότητα που την διακρίνει ως ομάδα, σκόραρε πολύ, δεν υπήρχε ματς που να έμεινε στο «μηδέν» και εν τέλει προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φτάνοντας τους 20 βαθμούς και διατηρώντας μέχρι τέλους το +3 από την 2η Πορτογαλία. Δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα δύο ματς απέναντι στην ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο (2-1 νίκη, 2-2) και δεν δέχθηκε γκολ από τον σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, επική χαρακτηρίζεται η επικράτησή της την τελευταία αγωνιστική, με το τελικό 2-1 να σηματοδοτεί το απευθείας εισιτήριο για το Μουντιάλ, στέλνοντας τον Ζότα και την… παρέα του στα μπαράζ.

Πορτογαλία: Τι και αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει συμπληρώσει αισίως το 37ο έτος της ηλικίας του; Εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό λόγο που η Πορτογαλία βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τον Πορτογάλο να σκοράρει 6 φορές σε 8 ματς, να έχει χατ-τρικ και αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του… ποδοσφαίρου και κατέρριψε το ρεκόρ εθνικών ομάδων του Αλί Νταί, οδήγησε με ασφάλεια στην επιτυχία την χώρα του. Δεύτερη στον όμιλο, μπαράζ και τελικά πρόκριση απέναντι στη Τουρκία (3-1) και τη Βόρεια Μακεδονία (2-0), για να παρευρεθεί στην κορυφαία διοργάνωση χωρών!

Ελβετία: Πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και τεράστια πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, με την ομάδα του Γκρανίτ Τσάκα να είναι αήττητη στον 3ο όμιλο των προκριματικών και να συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις της, μετά το EURO 2020. Μάλιστα, το επίτευγμα της συμμετοχής στο Μουντιάλ του Κατάρ, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς πως στο γκρουπ της βρισκόταν και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, από την οποία δεν ηττήθηκε δις (0-0, 1-1) και την έστειλε στα μπαράζ, που έμελλε να… αποκλειστεί.

Ολλανδία: Μπορεί η εικόνα της να μην ήταν καθόλου καλή στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης, καθώς ηττήθηκε με 4-2 από την Τουρκία, όμως από εκεί και πέρα, η Ολλανδία ήταν εξαιρετική, δίνοντας στο κοινό της γκολ και θέαμα. Συμπεριλήφθηκε στον 7ο όμιλο, συγκέντρωσε 23 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Τουρκία και είχε 9 διαφορετικούς σκόρερ στα 33 γκολ που σημείωσε, με τον Ντε Πάι να φτάνει τα 15 γκολ σε 15 ματς προκριματικών Μουντιάλ στην καριέρα του ( και 7 ασίστ και καμία ήττα όταν έχει βρει δίχτυα)!

Ουαλία: Συγκέντρωσε 15 βαθμούς στην προκριματικά φάση των ομίλων της Ευρώπης, τερμάτισε 2η και με πρωταγωνιστή τον Γκάρεθ Μπέιλ, ήταν δεδομένο πως θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της, για να συμμετάσχει σε μία ακόμη κορυφαία διοργάνωση εθνικών ομάδων. Και με «όπλο» τη έδρα της τα κατάφερε, καθώς μπήκε στα μπαράζ και βίωσε εκπληκτικές μέρες, αποκλείοντας την Αυστρία και την Ουκρανία, ώστε να βρεθεί στο Κατάρ.

Ακολουθεί η «ζώνη» της Νότιας Αμερικής, με τις Βραζιλία και Αργεντινή φυσικά να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές:

Βραζιλία: Μπορεί η Βραζιλία να λογίζεται ως το πρώτο φαβορί ως προς την κατάκτηση του Μουντιάλ, όμως τα προκριματικά για να φτάσει στην τελική φάση, δεν αποτελούν ποτέ απλή υπόθεση. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, η «αρμάδα» του Νεϊμάρ δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα, μιας και έκανε πέντε συνεχόμενες νίκες, δεχόμενη μόλις ένα γκολ, με συνέπεια να έχει τελειώσει την υπόθεση – πρόκριση από νωρίς. Εντύπωση προκάλεσε το Αργεντινή – Βραζιλία 0-0 στην τελευταία αγωνιστική, πράγμα που δεν είχε συμβεί στην εν λόγω έδρα από το φιλικό του 2011-12.

Αργεντινή: Δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός του επικείμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Αργεντινή στα προκριματικά και οδήγησε την χώρα του στην τελική φάση. Σημείωσε 6 γκολ και… ένα χατ-τρικ, δεν έχει ηττηθεί με την Αργεντινή την τελευταία πενταετία και με 39 βαθμούς έναντι 45 της Βραζιλίας, θα αφήσει την Παρί Σεν Ζερμέν τον Νοέμβριο για να προσπαθήσει να κατακτήσει το πρώτο του Μουντιάλ στα 35 του χρόνια.

Ουρουγουάη: Πολύ σημαντικές κρίθηκαν οι τέσσερις νίκες που σημείωσε στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εντός του 2021, με το 4Χ4 να την καθιστά στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 28 βαθμούς υπέρ της. Πλήρως ισορροπημένη ομάδα, πράγμα που αναδεικνύεται από το γεγονός πως σκόραρε 22 γκολ και δέχθηκε ακριβώς τα… ίδια, με την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο να καταγράφει οκτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες και να ταξιδεύει για το Κατάρ.

Ισημερινός: Αποτέλεσε αναμφίβολα την έκπληξη των προκριματικών της Νότιας Αμερικής, αν αναλογιστεί κανείς πως κατέλαβε την 4η θέση, αφήνοντας εκτός συνέχειας παραδοσιακές «δυνάμεις», όπως την Κολομβία, την οποία αντιμετώπισε η Εθνική μας ομάδα, την Χιλή και την Παραγουάη. Τρομερά πράγματα από το Εκουαδόρ, που συγκέντρωσε 26 βαθμούς σε 8 ματς και θα παρευρεθεί για 4η φορά στην ιστορία του στο Μουντιάλ, θέλοντας να επαναλάβει την πορεία του 2006. Ποια είναι αυτή; Να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τους «16», με τον εν λόγω γύρο να είναι και ο κορυφαίος της ιστορίας του στον θεσμό.

Περνάμε στις πέντε ομάδες που προκρίθηκαν από την Αφρική:

Γκάνα: Είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες που αγωνίζονται την Αφρική, πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς πλήρως, αν δει το ρόστερ τους, που απαρτίζεται από τον Τόμας Πάρτεϊ, τον Αμάρτεϊ της Λέστερ, τον Σαλισού της Σαουθάμπτον, τον Ινιάκι Γουίλαμς και τον Τζόρνταν Αγιού. Το απέδειξε στα προκριματικά, σημείωσε τέσσερις νίκες σε 6 αναμετρήσεις και εξαιρώντας την ήττα στην 2η αγωνιστική από την Νότια Αφρική, κατέληξε πρώτη στην ισοβαθμία, με 13 βαθμούς.

Σενεγάλη: Μία υπέροχη χρονιά ήταν αυτή που παρήλθε για τη Σενεγάλη, η οποία μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών έναντι της Αιγύπτου, εξασφάλισε και με χαρακτηριστική ευκολία την πρόκρισή της, ούσα στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου, με 16 βαθμούς και καμία ήττα. Μοναδικό «στραβό» αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία με το Τονγκό, με τον Σαντιό Μανέ να είναι σαφώς ο πολυτιμότερός της με 7 γκολ και 7 ασίστ στην καριέρα του, σε 23 ματς προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μαρόκο: Δεν επιδέχεται κανένα σχόλιο η πρόκριση του Μαρόκο στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022, με το σύνολο του Βαχίντ Χαλίλοτζιτς να φτάνει εύκολα στην κορυφή του 9ου ομίλου, κάνοντας το απόλυτο. Έξι ματς, ισάριθμες νίκες, 20 γκολ υπέρ του και μόλις ένα κατά του, με το Μαρόκο να προκρίνεται με την καλύτερη επίδοση από ομάδα της Αφρικής, για 6η φορά στην ιστορία του. Στόχος; Η πρόκριση τουλάχιστον στους «16», πράγμα που έχει συμβεί μόλις μία φορά, στον θεσμό του 1986.

Τυνησία: Δίχως να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα με την εικόνα της, αλλά έχοντας την ουσία και τρεις διαδοχικές νίκες στο ξεκίνημα του 2ου ομίλου, η Τυνησία προκρίθηκε για 6η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Μουντιάλ, έχοντας φυσικά στο ρόστερ της και τον γνώριμο στο ελληνικό κοινό, Μεριά, από την θητεία του στον Ολυμπιακό. Δεν έπεισε με τις εμφανίσεις της, αλλά ο στόχος επετεύχθη και θα ήθελε να προχωρήσει έστω και έναν γύρο στο Κατάρ, πράγμα που δεν έχει καταφέρει ποτέ.

Καμερούν: Πέντε νίκες και μία μόλις ήττα, ήταν τα αποτελέσματα του Καμερούν στον δρόμο προς την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την ομάδα του Τόνι Κονσεϊσάο να είναι εξαιρετική και να παίρνει δίκαια την πρόκρισή της, από τον 4ο όμιλο. «Όπλο» της η ανασταλτική λειτουργία, και δεν είδε την εστία της να παραβιάζεται σε τέσσερα από τα έξι ενενηντάλεπτα και κάπως έτσι, το Καμερούν θα βρεθεί και πάλι σε Μουντιάλ, μετά από αυτό του 2014.

Πλην του Κατάρ, άλλες πέντε χώρες κάνουν την εμφάνισή τους από την Ασία:

Ιράν: Δυσκολεύτηκε, συνάντησε προβλήματα, μιας και βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με το Ιράκ, η βαθμολογία έφτασε για αμφότερες πάνω από τους 17, αλλά το Ιράν κέρδισε δις και δίχως να δεχθεί γκολ τον αντίπαλό του και θα βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εξαιρετικές εμφανίσεις, δεν δέχθηκε γκολ στα 7 από τα 10 ματς που έδωσε και σκόραρε 3+ φορές στο 50% των ματς του.

Νότια Κορέα: Βρέθηκε στον τελευταίο όμιλο των προκριματικών της Ασίας, αλλά πέρασε πανηγυρικά πρώτη, έχοντας συγκεντρώσει 16 βαθμούς! Κέρδισε σε 5 αναμετρήσεις, αναδείχθηκε μόλις μία φορά ισόπαλη, βρήκε δίχτυα 22 φορές και είχε ως διαφορά τερμάτων το εντυπωσιακό… +21! Πλέον, έφτασε σε διψήφιο αριθμό φορών (10), που έχει συμμετάσχει σε Μουντιάλ.

Ιαπωνία: Καμία ομάδα στην Ασία, δεν σκόραρε περισσότερες φορές από την Ιαπωνία, καμία ομάδα δεν κατάφερε να έχει καλύτερο παθητικό τερμάτων από αυτήν! Βρήκε δίχτυα 46 φορές, δέχθηκε μόλις δύο γκολ και με το +44 σηματοδότησε μία δικαιότατη πρόκριση, που θα την βρει στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Σαουδική Αραβία: Είναι δεδομένο πως το Ουζμπεκιστάν την άγχωσε, μιας και σημείωσε μία ήττα μόλις λιγότερη, αλλά η Σαουδική Αραβία είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με έξι επικρατήσεις σε 8 ματς, κατάφερε με 20 βαθμούς να πάρει την πρόκριση. Βασίστηκε στην ανασταλτική λειτουργία της, σκόραρε 22 φορές και δέχθηκε μόλις 4 γκολ, αλλά πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της (χωρίς νίκη σε φιλικά εντός του 2022), ώστε να προσπαθήσει να κάνει κάτι στο Μουντιάλ.

Αυστραλία: Η Αυστραλία προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε έξι περιπτώσεις: Το 1974, το 2006, το 2010, το 2014, το 2018 και το 2022. Προσπάθησαν επίσης να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 15 φορές, με την πρώτη τους απόπειρα να ήταν το 1966 όταν έχασαν από τη Βόρεια Κορέα. Φέτος τα κατάφεραν και θα αναζητήσουν μία υπέρβαση στο Κατάρ, όπως το 2006 στη Γερμανία.

Τέσσερις ομάδες προκρίθηκαν από το CONCACAF:

Καναδάς: Μία ιστορική πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 πανηγύρισε ο Καναδάς, ο οποίος κατάφερε για πρώτη φορά να συμμετέχει στο Μουντιάλ, δίχως κανένας να μπορεί να ξεχάσει τις αντιδράσεις του Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου που παρακολουθούσε το ματς από το σπίτι! Εννέα νίκες σε 12 ματς στο CONCACAF, τρεις ισοπαλίες και ολόκληρη η χώρα αναμένει το ταξίδι στο Κατάρ!

Μεξικό: Αποτέλεσε τον πιο ισχυρό αντίπαλο του Καναδά, μιας και τερμάτισε στην θέση των προκριματικών του CONCACAF, στην ισοβαθμία. Ήταν εξαιρετικό, παρότι είχε την 5η καλύτερη επίθεση στο τουρνουά, αλλά βασισμένο στην τρομερή του ανασταλτική λειτουργία, πανηγύρισε μία δίκαιη πρόκριση, μετρώντας 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες, σε 14 ματς.

ΗΠΑ: Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 οι Αμερικάνοι, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν το χρέος τους και να προκρίνονται, όντες 3οι, στην τελική φάση του θεσμού. Συγκέντρωσαν 25 βαθμούς, είχαν μία νίκη λιγότερη από Καναδά και Μεξικό και διέθεταν την 2η καλύτερη επίδοση του τουρνουά, με 21 γκολ σε 14 ενενηντάλεπτα.

Κόστα Ρίκα: Άπαντες θυμούνται τη Κόστα Ρίκα, μετά από όσα έλαβαν χώρα απέναντι στην Εθνική μας ομάδα στο Μουντιάλ του 2014 και η ομάδα του Μπράιαν Ρουίθ και του Κάμπελ, είναι και πάλι εδώ. Προκρίθηκε ως 4η, επίσης στην ισοβαθμία με την Αμερική και θα παρευρεθεί στο Κατάρ, σηματοδοτώντας την 3η διαδοχική παρουσία της σε τελική φάση, με την πορεία που προαναφέρθηκε, κόντρα στην Ελλάδα, να είναι η κορυφαία της ιστορίας της.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης