Μουντιάλ 2022

Κάθε Μουντιάλ και ένα τραγούδι, κάθε τραγούδι και μία ιστορία: Τα επίσημα soundtracks που έγιναν επιτυχίες! (video)

Κάθε Μουντιάλ και ένα τραγούδι, κάθε τραγούδι και μία ιστορία: Τα επίσημα soundtracks που έγιναν επιτυχίες! (video)

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι προ των πυλών και ήδη προτού αρχίσει έχει γράψει ιστορία μιας και για πρώτη φορά η διοργάνωση θα διεξαχθεί χειμώνα. Κάθε Μουντιάλ έχει τη δική του ιστορία, το δικό του άρωμα και διήγημα και φυσικά το δικό του… τραγούδι! Το BN Sports θυμάται μερικά από τα επίσημα κομμάτια της διοργάνωσης που έκαναν πάταγο!

Άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο έρχεται σιγά σιγά στο προσκήνιο, μιας και σε λιγότερο από 2 μήνες, η καρδιά του ποδοσφαίρου θα χτυπά αποκλειστικά στο Κατάρ. Η διοργάνωση έχει γράψει ιστορία πριν καν αρχίσει μιας και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί χειμώνα και συγκεκριμένα από τις 20 Νοεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Ιστορία όμως γράφουν κατά καιρούς και τα επίσημα τραγούδια κάθε διοργάνωσης. Από το Μουντιάλ του 1962 στη Χιλή, όταν και υπήρξε για πρώτη φορά επίσημο τραγούδι, μέχρι και σήμερα, αρκετά κομμάτια έχουν μείνει στη μνήμη των θεατών, καταγράφοντας μεγάλη επιτυχία.Το BN Sports θυμάται αυτά που ξεχώρισαν και ταυτίστηκαν με το εκάστοτε Μουντιάλ.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2010

Το 2010 για πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ, μία χώρα από την αφρικανική ήπειρο, η Νότια Αφρική, αναλαμβάνει την διοργάνωση. Ως επίσημο τραγούδι του τουρνουά επιλέχθηκε το «Waka Waka» με ερμηνεύτρια την μοναδική Σακίρα. Η Κολομβιανή σούπερ σταρ ξεσήκωσε τους πάντες με το τραγούδι της εκείνο το καλοκαίρι, δίνοντας το σύνθημα πως εκείνη ήταν η στιγμή της Αφρικής. Πρόκειται ίσως για το πιο γνωστό και δημοφιλές τραγούδι στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με όλους τους φιλάθλους να το έχουν ταυτίσει με εκείνο το τουρνουά.

Παράλληλα με το κομμάτι της Σακίρα ωστόσο, ως επίσημος προωθητικός ύμνος εκείνης της διοργάνωσης,  επιλέχθηκε το τραγούδι «Wavin' Flag» του K'Naan. Ο Σομαλός καλλιτέχνης έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο μετά από την ερμηνεία του αυτή, με το κομμάτι να ταυτίζεται τόσο με την διοργάνωση όσο και με τον μεγάλο χορηγό της.

Παγκόσμιο Κύπελλο 1998

Οι απόψεις διίστανται. Οι πιο παλιοί υποστηρίζουν ότι το επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998 δεν έχει αντίπαλο. Η αλήθεια είναι ότι το «La Copa De La Vida» που ερμήνευσε ο Ρίκι Μάρτιν έγινε παγκόσμια επιτυχία και έχει αντέξει στο χρόνο, με τους νεότερους να το έχουν ακούσει σίγουρα κάπου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι αποτέλεσε το τραγούδι εκείνης της διοργάνωσης. Την περίοδο που κυκλοφόρησε ήταν νούμερο ένα στα παγκόσμια charts για πολύ καιρό, με τον Πορτορικανό τραγουδιστή να ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014

Μουντιάλ 2014… Βραζιλία… δεν θα μπορούσε εκείνη η διοργάνωση να μην έχει τραγούδι γεμάτο κέφι και σάμπα! Το «We Are One (Ole Ola)» αποτέλεσε το επίσημο soundtrack της διοργάνωσης, με τον Πίτμπουλ να δίνει την γνωστή ενέργειά του στο τραγούδι και τις Τζένιφερ Λόπεζ και Κλαούντια Λέιτε απλά να το απογειώνουν!

Παγκόσμιο Κύπελλο 2006

«Celebrate the Day» τραγούδησε το 2006 ο Χέρμπερτ Γκρόνεμαγιερ, στο επίσημο τραγούδι του Μουντιάλ της Γερμανίας. Το κομμάτι έγινε πολύ δημοφιλές όταν κυκλοφόρησε. Ήταν η νούμερο ένα επιτυχία στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ κατετάγη δεύτερο στα αυστριακά charts.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2002

Να και ένα τραγούδι με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Το 2002 ο τεράστιος και παγκόσμιος Βαγγέλης Παπαθανασίου λίγο καιρό μετά την μαγική «Μυθωδία» αναλαμβάνει να συνθέσει τον επίσημο ύμνο του Μουντιάλ στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα. Η επιλογή του εξέπληξε τους πάντες με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Το τραγούδι γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία στην Ιαπωνία, έγινε πλατινένιο με πάνω από 100.000 αντίτυπα ενώ έλαβε και το βραβείο Τραγουδιού της Χρονιάς από την Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας της Ιαπωνίας!


Παγκόσμιο Κύπελλο 1990

Το 1990 την διοργάνωση ανέλαβε η Ιταλία και φυσικά δεν θα μπορούσε το επίσημο τραγούδι να μην είναι ιταλικό! Η Τζιάνα Νανίνι και ο Εντοάρντο Μπενάτο ερμήνευσαν το «Un Estate Italiana», σε σύνθεση του Τζόρτζιο Μόροντερ, ο οποίος είχε γράψει ήδη την μουσική για το «Εξπρές του Μεσονυχτίου». Τραγούδι τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα υπόλοιπα της λίστας αλλά και με ότι έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια μεν, γεμάτο συναίσθημα δε. Το single είχε τις περισσότερες πωλήσεις στην Ιταλία το 1990 ενώ έγινε επιτυχία και σε πολλές χώρες της
Ευρώπης.




Αντώνης Κεφαλωνίτης


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης