Μουντιάλ 2022

Μπορεί κάποιος να απειλήσει το ρεκόρ του Φονταίν; (video)

Μπορεί κάποιος να απειλήσει το ρεκόρ του Φονταίν; (video)

Ζιστ Φονταίν. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι «παλιοί». Ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε την δεκαετία του 60’ και κάθε φορά που το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει, μνημονεύεται από άπαντες. Ο λόγος; Διότι κατέχει το απόλυτο ρεκόρ τερμάτων σε ένα Μουντιάλ και η ερώτηση ανά τέσσερα χρόνια, είναι πάντα η ίδια. Μπορεί κάποιος να ισοφαρίσει ή να ξεπεράσει τα 13 γκολ που είχε πετύχει το 1958;

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 1958 ήταν η 6η διοργάνωση και έλαβε χώρα στη Σουηδία, από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 29 Ιουνίου. Επρόκειτο για τον θεσμό, που διακρίθηκε ο τότε, όχι και τόσο γνωστός Πελέ, πριν ακόμη κλείσει τα 18 του χρόνια οδηγώντας τη χώρα του στον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της.

Μία διοργάνωση πλήρως επιτυχημένη, αναλογικά με τα γκολ και το θέαμα που προσέφερε, μιας και σε 35 ματς, επιτεύχθηκαν 126 γκολ, αλλά ένας θεσμός που ουδείς θα ξεχάσει, ακόμη έναν ποδοσφαιριστή πλην του Πελέ. Τον Ζιστ Φονταίν, ο οποίος το καλοκαίρι του 1958, «έγραψε» ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με την φανέλα της Εθνικής Γαλλίας.

Σκόραρε 13 φορές! Κανείς δεν έχει καταφέρει να ισοφαρίσει ή να ξεπεράσει τον εν λόγω αριθμό μέχρι και σήμερα, με τον Γκερντ Μίλερ να είναι ο μοναδικός που στην… χειρότερη των περιπτώσεων έφτασε κοντά, με τα 10 γκολ που σημείωσε στο Μεξικό, 12 χρόνια αργότερα.


Η ερώτηση όλων φυσικά, με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να πλησιάζει, είναι αν μπορεί να υπάρξει κάποιος ποδοσφαιριστής, που ενδέχεται να «απειλήσει» το ρεκόρ… Δεν είναι απλό και για να σας προλάβουμε, μπορεί το μυαλό να πηγαίνει στον Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά ο Νορβηγός δεν συμμετέχει στο επικείμενο Μουντιάλ, με τη Νορβηγία να μην έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της.

Συνεπώς, ο Χάαλαντ των 14ων γκολ ως στιγμής στη σεζόν με τη Μάντσεστερ Σίτι, δεν συμπεριλαμβάνεται στους υποψηφίους. Ακραίο επίσης μοιάζει το νούμερο για τους «μεγάλους» πλέον, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Νεϊμάρ επίσης να φαντάζει δύσκολο να φτάσει σε τέτοιους αριθμούς και τον μόνιμο σκόρερ της Αγγλίας, Χάρι Κέιν, να πρέπει να οδηγήσει ψηλά τα «τρία Λιοντάρια», ώστε να αυξήσει τις πιθανότητές του.

Τέλος, με τη Γαλλία ως δεύτερο φαβορί, σκέψεις γίνονται και για τον Ολιβιέ Ζιρού, αλλά ας μην ξεχνάμε την ηλικία του και το γεγονός πως ενδέχεται να μην είναι καν βασικός, από τη στιγμή που υπάρχει στο ρόστερ και ο Καρίμ Μπενζεμά. Και ας θέλει μόλις τρία γκολ, ώστε να ξεπεράσει τον Τιερί Ανρί και να είναι ο απόλυτος σκόρερ στην ιστορία των «τρικολόρ», σε επίσημο και ανεπίσημο επίπεδο…

Αναλυτικά οι αποδόσεις για τον πρώτο σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

Κίλιαν Εμπαπέ: 10,00

Νεϊμάρ: 10,00

Καρίμ Μπενζεμά: 13,00

Χάρι Κέιν: 13,00

Κριστιάνο Ρονάλντο ή Λιονέλ Μέσι: 15,00

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης