Μια Φώτο μια Ιστορία

Σόμπορ – Ντένβερ: Μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή για τον Νίκολα Γιόκιτς

Σόμπορ – Ντένβερ: Μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή για τον Νίκολα Γιόκιτς
2000: Η διαδρομή του Νίκολα Γιόκιτς από το Σόμπορ της Σερβίας μέχρι το Ντένβερ της Αμερικής ήταν προδιαγεγραμμένο από τη μοίρα. Κι αυτό αποδεικνύεται με μία φωτογραφία.

Γράφει η Βασιλική Καραμούζα

Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον! Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσω να βάζω κλισέ ατάκες ως intro στα κείμενά μου. Όχι σήμερα όμως, μιας και οι συγκυρίες είναι τέτοιες που δεν μου επιτρέπουν να κάνω αλλιώς.

Ένα παιδάκι μόλις 5 ετών, γεννημένο σε μια πόλη της Σερβίαςμε πληθυσμό περίπου 40.000 κατοίκων (σσ. 47.623 με βάση την απογραφή του 2011) ονόματι Σόμπορ, ποζάρει κρατώντας μια ρακέτα του τένις (εντάξει αν κρατούσε και μπάλα μπάσκετ θα ήταν σαν προϊόν photoshop) και φορώντας ένα φούτερ των Ντένβερ Νάγκετς. Θα μου πείτε ε και; Θα σας απαντήσω λοιπόν ότι εν λόγω φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 2000 και το… μοντέλο δεν είναι άλλο από τονΝίκολα Γιόκιτς.

Τώρα μάλλον είναι πιο ξεκάθαρο το που πάει η ιστορία. Το περίεργο της υπόθεσης δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι ο Γιόκιτς πλέον είναι ο απόλυτος σούπερ σταρ των Νάγκετς και back-to-back MVPτου NBAΑυτό που κάνει αυτή τη φωτογραφία ακόμα πιο σημαδιακή είναι το γεγονός ότι τότε που τραβήχτηκε, πριν από 22 χρόνια δηλαδή, το NBAδεν είχε την παγκόσμια δημοφιλία που έχει τελευταία χρόνια. Οι πλέον εμπορικές ομάδες τότε ήταν οι Σικάγο Μπουλς, οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Μπόστον Σέλτικς.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχαν και πολλές πιθανότητες ένα άσημο παιδάκι, σε μια επαρχιακή ευρωπαϊκή πόλη, που φορούσε το μπλουζάκι μιας ομάδας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, να έφτασε δύο δεκαετίες αργότερα στο σημείο να υπογράψει το υψηλότερο συμβόλαιο (σσ. 270 εκατομμύρια δολάρια για πέντε χρόνια) στην ιστορία του NBA!

«Είναι αλήθεια ότι οι νικητές δημιουργούν τη μοίρα τους, κάνουν το αδύνατο δυνατό και γράφουν τις σελίδες της ιστορίας μέσα από την αφοσίωση, την σκληρή δουλειά, τις θυσίες, την αυτοπεποίθηση και την προθυμία τους να κάνουν περισσότερα από τους άλλους. Αλλά μερικές φορές η μοίρα παίζει μεγάλο ρόλο στο συνολικό αποτέλεσμα»έγραψε χαρακτηριστικά ο ατζέντης του Γιόκιτς, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος και δημοσίευσε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο Instagram με αφορμή την επέκταση της συνεργασίας του παίκτη του με την ομάδα του Ντένβερ και έχει απόλυτο δίκιο. Πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

ΥΓ. Τρομερό είναι και το γαλανόλευλκο μπλουζάκι που φοράει το πιτσιρίκι δίπλα στον Γιόκιτς, το οποίο γράφει επάνω «Athens». 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0