Μια Φώτο μια Ιστορία

Πατρίκ Βιεϊρά: Όταν «τσακωνόταν» με τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ

Πατρίκ Βιεϊρά: Όταν «τσακωνόταν» με τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Όλντ Τράφορντ

21 Σεπτεμβρίου του 2003: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Άρσεναλ για ματς της Premier League με κορυφαία «στιγμή» τον τσακωμό του Πατρίκ Βιεϊρά με τον Ρουντ Φαν Νίστελροι. Ο Γάλλος, έντεκα χρόνια μετά να επιστρέφει στον «τόπο εγκλήματος», ως προπονητής της Κρίσταλ Πάλας.

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

«Ο Κιν τα είχε χάσει. Ήταν εκτός εαυτού. Φυσικά, αγώνες σαν αυτό της Άρσεναλ με την Γιουνάιτεντ είναι πολύ σημαντικά και υπάρχει μεγάλη πίεση στους παίχτες», ήταν από τη μία τα λόγια του Πατρίκ Βιεϊρά, με τον Ρόι Κιν να απαντάει: «Έκανα την δουλειά μου»

Ένα από τα πιο ιστορικά ντέρμπι στην Αγγλία, με δύο ομάδες μεγαθήρια και δύο θρύλους προπονητές στον πάγκο τους, θα αγωνίζονταν μία ηλιόλουστη Κυριακή στο Μάντσεστερ για το Πρωτάθλημα Αγγλίας. Σε ένα ματς που ξεχάστηκε εύκολα λόγω του αποτελέσματος (0-0), αλλά έμεινε χαραγμένο στις μνήμες για τις τελευταίες στιγμές, όταν ο Πατρίκ Βιεϊρά ξεκίνησε τη «μάχη» του με τον Ρουντ Φαν Νίστελροι μετά από πέναλτι που καταλόγισε για τους γηπεδούχους, ο διαιτητής του αγώνα, Στιβ Μπένετ.

Βέβαια, στο παρελθόν έχουμε ξαναδεί τον Βιεϊρά να «τσακώνεται» με ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ ακόμα και… στη φισούνα. Με το περίφημο περιστατικό του Χάιμπουρι το 2005 όταν ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων», Ρόι Κιν, ήρθε στα χέρια με τον Γάλλο άσο. Τελικά, η παρεξήγηση «λύθηκε» 15 χρόνια μετά… στο στούντιο της ITV.

Με τους Ρόι Κιν, Πατρίκ Βιειρά και Γκάρι Νέβιλ να είναι καλεσμένοι και να συζητάνε για το περιστατικό αυτό.

Οι «διαφορές» τους έχουν λυθεί και υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσα στους δύο. Μάλιστα, έχουν συνεργαστεί και πρόσφατα ως σχολιαστές στο Skysports, προσφέροντας απολαυστικές στιγμές και συζητήσεις.

Σήμερα, ο ένας είναι προπονητής της Κρίσταλ Πάλας και ο άλλος είναι σχολιαστής αγώνων της Premier League στο Skysports. Το σημερινό ματς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον διότι οι «αετοί» θα ταξιδέψουν στο Μάντσεστερ για να αντιμετωπίσουν τους «μπέμπηδες» του Ραλφ Ράγκνικ. Θα καταφέρει ο Βιεϊρά να «σπάσει» μία κακή παράδοση στο Όλντ Τράφορντ έστω και ως προπονητής ή…θα βλέπει τον πρώην συνεργάτη του, Ρόι Κιν, να πανηγυρίζει και να τον κριτικάρει;


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0