Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Μάικλ Τζάκσον με φανέλα της Νις: Ένα μυστήριο που 38 χρόνια αργότερα, παραμένει ακόμα άλυτο!

Ο Μάικλ Τζάκσον με φανέλα της Νις: Ένα μυστήριο που 38 χρόνια αργότερα, παραμένει ακόμα άλυτο!

1983: Ο θρύλος της ποπ μουσικής Μάικλ Τζάκσον φωτογραφίζεται φορώντας τη φανέλα της Νις, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει το πώς βρέθηκε στα χέρια του αφού ποτέ του δεν ήταν οπαδός της ομάδας!

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Με ποιον τρόπο κατάφερε σχεδόν ο Μάικλ Τζάκσον να σημαδέψει την ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου; Το περιοδικό «L’ Equipe» απάντησε σε αυτήν την ερώτηση, ανακαλύπτοντας μια φωτογραφία του βασιλιά της ποπ στην οποία φοράει τη φανέλα της Νις!

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην ιδιοκτησία του Μάικλ Τζάκσον στο Λος Άντζελες και πρόκειται, μάλιστα, για γυρίσματα του 1983, που προορίζονταν για το πρωτοσέλιδο του περιοδικού «Rock Superstars Post». Κατά τη διάρκεια των λήψεων ο φωτογράφος, Τοντ Γκρέι, προσφέρθηκε να τραβήξει μια σειρά από εικόνες στον κήπο, ζητώντας από τον μεγάλο σταρ – του οποίου το άλμπουμ «Thriller» μόλις είχε κυκλοφορήσει – να φορέσει ένα πιο casual ντύσιμο.

Ο Τζάκσον λοιπόν ακολούθησε την επιθυμία του και επέστρεψε φορώντας μια φανέλα της Νις, την οποία πιθανόν να είχε φέρει στο παρελθόν ένας στυλίστας για μια άλλη φωτογράφηση. «Υπήρχε κάτι διαφορετικό στη φανέλα συγκριτικά με αυτές που φορούσε συνήθως και η λέξη με έντονους χαρακτήρες είχε κάτι ισχυρό σε αυτό», ανέφερε ο Γκρέι στην «L’ Equipe».

ECcouM_XkAABVhp.jpg

Η λέξη στην οποία αναφέρεται είναι η «Olympia», με τον ίδιο να εμβαθύνει στις δηλώσεις του περισσότερο στο νόημά της. Ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, καθώς αυτό ήταν το όνομα του χορηγού εκείνης της εποχής στην ομάδα.

Ο σύλλογος πήρε επίσης συνέντευξη από έναν δημοσιογράφο που ειδικεύεται στη ροκ, τον Ιβς Μπιγκό, ο οποίος προσπάθησε να δώσει μία εξήγηση, λέγοντας πως αυτή η φανέλα θα βρέθηκε στα χέρια του κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στη Γαλλία το 1979. Βέβαια αυτό είναι κάτι το οποίο χρονικά δεν στέκει καθώς εκείνη την περίοδο η ομάδα δεν είχε για χορηγό την Olympia και κάπως έτσι το μυστήριο μένει και θα παραμείνει για πάντα άλυτο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0