Μια Φώτο μια Ιστορία

Η μέρα που ο Φερστάπεν έγραψε ιστορία στη Formula 1 χωρίς δίπλωμα οδήγησης!

Η μέρα που ο Φερστάπεν έγραψε ιστορία στη Formula 1 χωρίς δίπλωμα οδήγησης!

3 Οκτωβρίου 2014: Ο Ολλανδός που διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, πριν από 7 χρόνια έγινε ο νεότερος πιλότος που αγωνίστηκε σε GP της Formula 1 και το έκανε χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Ο γιος του Josh Verstappen, πρώην πιλότου της Formula 1, μας απασχόλησε από πολύ μικρή ηλικία. Οι επιδόσεις του στα καρτ και το γεγονός ότι ο μπαμπάς γνώριζε πρόσωπα και πράγματα στο σπορ τον έκαναν… μήλον της έριδας για τη Mercedes και τη Red Bull. Πριν καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια, πριν καν βγάλει δίπλωμα οδήγησης, ο Ολλανδός βρέθηκε στα… σκαλοπάτια της Formula 1.

Η Red Bull κέρδισε την… καρδιά του Μαξ Φερστάπεν και αφού πρώτα τον είδε να κατακτά την 3η θέση στη Formula 3, υπέργραψε μαζί του συμβόλαιο συνεργασίας. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου του 2014, ο Ολλανδός συμμετείχε σε αγωνιστικό τριήμερο, έτρεξε στην πρώτη περίοδο του Ιαπωνικού grand prix με την Toro Rosso και έγινε ο νεότερος πιλότος που φόρεσε τη μπαλακλάβα και αγωνίστηκε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η 12η θέση που πήρε μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, όμως το ότι είχε βρεθεί μόλις 3 δέκατα πίσω από τον πολύ πιο έμπειρο Κβίατ που αγωνιζόταν με την Toro Rosso, ήταν ένδειξη ότι ο μικρός είχε μέλλον στο σπορ.  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0