Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο… συνήθης ύποπτος, Σαρλ Λεκλέρ ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές

Formula 1: Ο… συνήθης ύποπτος, Σαρλ Λεκλέρ ταχύτερος στις ελεύθερες δοκιμές

Ο Σέρχιο Πέρεζ ήταν ο πιο γρήγορος στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Μπακού αλλά η… χαρά του κράτησε λίγο αφού ο Λεκλέρ απάντησε στη 2η. Σημαντική διαφορά των Ferrari και Red Bull από όλους τους υπόλοιπους.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 8ου γύρου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Λεκλέρ που καλείται να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τα λάθη της ομάδας του στο Μονακό, ήταν ο ταχύτερος όλων επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της Scuderia σε απόλυτο γύρο. Η Red Bull που έφερε νέο πάτωμα στο Αζερμπαϊτζάν έδειξε και πάλι ότι η τελική ταχύτητα θα είναι το μεγάλο της… όπλο στον αγώνα της Κυριακής.

Στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ο Σέρχιο Πέρεζ ήταν ο ταχύτερος, συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε στο Μονακό. Ο Μεξικανός επιβεβαίωσε ότι η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο και στη Formula 1 αφού για πρώτη φορά φέτος ήταν ταχύτερος και στις 2 περιόδους των ελεύθερων της Παρασκευής από τον teammate του.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου

Στη δεύτερη περίοδο η Ferrari δοκίμασε μία νέα πίσω πτέρυγα και αυτή έδωσε τη δυνατότητα στον Σαρλ Λεκλέρ να κάνει τον ταχύτερο γύρο. Ο Κάρλος Σάινθ δεν μπόρεσε να βρει έναν καθαρό γύρο και αυτό τον άφησε στην 5η θέση. Οι δύο Red Bull πλασαρίστηκαν πίσω από τον Μονεγάσκο.

Χαρακτηριστικό της διαφοράς των Ferrari και Red Bull από τους υπόλοιπους το ότι ο 4ος Αλόνσο κινήθηκε ένα δευτερόλεπτο πιο αργά από τον Λεκλέρ.

Η πρώτη ημέρα στο Μπακού έδειξε ότι και πάλι η Ferrari έχει τον πρώτο λόγο στις κατατακτήριες δοκιμές (Σάββατο στις 17.00) όμως μέχρι τώρα αυτό δεν είναι αρκετό για τους Ιταλούς αφού στους αγώνες, η Red Bull καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει.

Τα αποτελέσματα της 2ης περιόδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0