Καρώ Σημαία

Formula 1: Ο Ράσελ έκανε την έκπληξη στις ελεύθερες δοκιμές – Νέα σύγκρουση για Σάινθ, πρόβλημα αξιοπιστίας στη Red Bull του Φερστάπεν (video)

Formula 1: Ο Ράσελ έκανε την έκπληξη στις ελεύθερες δοκιμές – Νέα σύγκρουση για Σάινθ, πρόβλημα αξιοπιστίας στη Red Bull του Φερστάπεν (video)

Η πίστα στο Μαϊάμι έγινε η 76η διαφορετική στην ιστορία της Formula 1 και δυσκόλεψε αρκετά τους πιλότους στις 2 περιόδους των ελεύθερων δοκιμών. Σημάδια… ζωής στη Mercedes που είδε τον Ράσελ να είναι ο ταχύτερος όλων στη 2η περίοδο ενώ και στην 1η ήταν στη δεύτερη θέση. Προβληματισμός στη Red Bull με το μονοθέσιο του Φερστάπεν και στη Ferrari για το νέο λάθος του Σάινθ.

Γράφει ο Κώστας Ψάρρας

H νεόδμητη πίστα στα πέριξ του Hard Rock Stadium των Μαϊάμι Ντόλφινς έκανε τα αποκαλυπτήριά της και σκόρπισε χαμόγελα για πρώτη φορά φέτος στη Mercedes. Από την πρώτη περίοδο τα ασημί βέλη έδειξαν να ξεπερνούν τα προβλήματα με τις αναπηδήσεις και ήταν ανταγωνιστικά έναντι των Ferrari και Red Bull. Ο Λεκλέρ κατάφερε να είναι ο ταχύτερος στην πρώτη περίοδο αλλά η εικόνα άλλαξε στη δεύτερη.

Τα αποτελέσματα της πρώτης περιόδου

Στη δεύτερη περίοδο δεν είδαμε καθόλου τον Βάλτερι Μπότας που πλήρωσε την έξοδο που είχε στην πρώτη. Ο Κάρλος Σάινθ που έχει δύο συνεχόμενες εγκαταλείψεις στη Μελβούρνη και την Ίμολα, έκανε ένα ακόμα λάθος και είδε τις προσπάθειές του να σταματούν νωρίς.

Λίγο αργότερα εγκατέλειψε και ο Λατίφι, έτσι ο χρόνος που είχαν οι υπόλοιποι στην πίστα ήταν λιγότερος από αυτόν που υπολόγιζαν. Σημαντικά προβλήματα είχε και ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής διαμαρτυρήθηκε για τη ζέστη στο μονοθέσιό του στην πρώτη περίοδο και η Red Bull προχώρησε σε αλλαγή κιβωτίου. Όταν βγήκε ο Ολλανδός στην πίστα δεν μπορούσε να στρίψει και τα φρένα του έπιασαν φωτιά. Χωρίς καν να κάνει χρονομετρημένη προσπάθεια, επέστρεψε στα pits και ολοκλήρωσε άδοξα τη διαδικασία.

Αυτός που δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα των υπολοίπων ήταν ο Τζορτζ Ράσελ που ήταν ο ταχύτερος όλων. Η εικόνα της Mercedes ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα αφού εκτός του Ράσελ και ο Χάμιλτον βρέθηκε στην πρώτη τετράδα.

Ακόμη είναι νωρίς για το οποιοδήποτε συμπέρασμα αφού η πίστα στο Μαϊάμι είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο για όλους. Τα σημαντικά είναι μπροστά μας με τις κατατακτήριες δοκιμές να έρχονται στις 23.00 το Σάββατο και ο αγώνας στις 22.30 την Κυριακή.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0