Football Talk

Μπάγερν Μονάχου: Επτά επί επτά, ισούται με ιστορικό ρεκόρ στο Champions League! (video)

Μπάγερν Μονάχου: Επτά επί επτά, ισούται με ιστορικό ρεκόρ στο Champions League! (video)
Η πανηγυρική πρόκριση της Μπάγερν με την επικράτηση εναντίoν της Σάλτσμπουργκ (08/03, 7-1), συνοδεύτηκε με ιστορικά ομαδικά και ατομικά ρεκόρ. Ένα εξ αυτών περικλείεται γύρω από τον αριθμό επτά, καθώς τόσες είναι οι φορές που οι Βαυαροί σκόραραν επτά τέρματα σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση!
Σχετικά Άρθρα
Στην καλή της μέρα μπορεί να σε διασύρει, είναι αδίστακτη και το dna της την προτάσσει να μην σταματάει ποτέ. Πιθανόν εκεί να κρύβεται και το μυστικό για το ότι έγινε μοναδική ομάδα που καταφέρνει να σημειώσει τόσα γκολ σε επτά αναμετρήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Με τα θύματα να διαφέρουν, από ομάδες μεσαίας δυναμικής, μέχρι κορυφαίες διεκδικήτριες τίτλων. Μεταξύ αυτών Μπαρτσελόνα, Ρόμα και Τότεναμ οι οποίες θέλουν να ξεχάσουν επ' αορίστου τις ευρωπαϊκές τους αναμετρήσεις με αντίπαλους τους Βαυαρούς.
 

1. Mπάγερν Μονάχου-Σπόρτινγκ Λισαβώνας 7-1 (2009)

 Οι Πορτογάλοι θα μετανιώνουν οικτρά την πρόκριση τους στην φάση των 16 εκείνης της σεζόν. Ασταμάτητοι οι Γερμανοί, ταπείνωσαν την Σπόρτινγκ τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση του Μονάχου
 
Σε ένα βράδυ που σκόραραν σχεδόν όλοι οι παίκτες του Γιούργκεν Κλίνσμαν, με τους ΠοντόλσκιΠόλγκαΣβάινσταϊγκερΦαν ΜπόμελΚλόζε και Μίλερ να τοποθετούν το όνομα τους στον φωτεινό πίνακα. Έτσι σχηματίστηκε το ντροπιαστικό συνολικό σκορ 12-1, καθώς είχε προηγηθεί το διπλό με 5-0 στο Χοσέ Αλβαλάδε.
 

2. Μπάγερν Μονάχου-Βασιλεία 7-0 (2012)

 Ακόμη μία περίπτωση όπου μία νοκ άουτ αναμέτρηση μετατράπηκε σε φιλικό προετοιμασίας για την Μπαγερν. Θύμα της αυτή την φορά η Βασιλεία, την οποία φιλοδώρησε με επτά τέρματα, κρατώντας παράλληλα ανέπαφη την εστία της.
 
Πρόσωπο της βραδιάς ο "σούπερ" Μάριο Γκόμεζ, ο οποίος σημείωσε τέσσερα τέρματα, για να ακολουθήσουν τον χορό οι Ρόμπεν (με δύο) και Μίλερ. Οξύμωρο της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός ότι οι Ελβετοί επικράτησαν στην έδρα τους με 1-0, σε μία σεζόν που είχα στην σύνθεση τους παίκτες όπως οι Σακίρι και Τζάκα

 
3. Ρόμα-Μπάγερν Μονάχου 1-7 (2015)

 Το Ολίμπικο της Ρώμης είχε την ατυχία να παρακολουθήσει  μία από τις κορυφαίες φουρνιές του γερμανικού συλλόγου . Στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, εκεί όπου η παρέα των Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν και Ριμπερί διέσυραν την ομώνυμη ομάδα με τελικό σκορ 7-1. 

 
Επιπλέον αρωγοί στην προσπάθεια στάθηκαν οι Σακίρι, Μίλερ και Γκέτσε, σε μία αναμέτρηση με έντονο ελληνικό στοιχείο, καθώς η άμυνα της Ρόμα αποτελούταν κατά το ήμισυ από πρώην και νυν παίκτες του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τους Μανωλά και Τοροσίδη, οι οποίοι συμμετείχαν αμφότεροι στον διασυρμό.
 
4. Mπάγερν Μονάχου-Σαχτάρ Ντόνετσκ 7-0 (2015)
 
Ακόμη ένας περίπατος στο Champions League του 2016, με θύμα αυτή την φορά την ομάδα του Ντόνετσκ. Και πάλι με πληθωρισμό στους σκόρερ, σε μία αναμέτρηση για την φάση των 16 που μετατράπηκε σε φιλικό περίπατο.
 
Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σκόραραν αμφότεροι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Μπόατενγκ και Μπαντστούμπερ, για να τους συντροφεύσουν οι Μίλερ, Ριμπερί, Λεβαντόσκι και Γκέτσε. Δώρο, άδωρο θα πει κανείς στο τέλος της σεζόν, καθώς οι Βαυαροί δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στην κατάκτηση του τρόπαιου. 
 

 5. Tότεναμ-Μπάγερν Μονάχου 2-7 (2019)

 Το δεύτερο γκρουπ των ομίλων του 2019, περιείχε Τότεναμ, Ολυμπιακό και... Μπάγερν Μονάχου. Για καλή τύχη των ερυθρόλευκων οι Βαυαροί ξέσπασαν μέσα στο Λόνδίνο, διασύροντας τα «σπιρούνια» με επτά γκολ.
 
Έπειτα από ένα καταστροφικό δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Ποκετινό, καθώς η ορμή και τα τέσσερα τέρματα που σημείωσε ο Γκνάμπρι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης. Συμμέτοχοι στην σπουδαία εμφάνιση του Γερμανού οι Λεβαντόφσκι και Κίμιχ

 6. Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου 2-8 (2020)

 Η σπουδαιότερη σε αξία επικράτηση της συγκεκριμένης λίστας, καθώς πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια των μονών προημιτελικών της εποχής του COVID-19. Απέναντι στον πιο "λαμπερό"αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα, η οποία δέχθηκε την πιο ταπεινωτική ήττα της σύγχρονης ιστορίας της.
 
Και παρ' ότι ο Σουάρεζ μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο την διαφορά στα δύο γκολ, η συγκλονιστική εμφάνιση του Ντέιβις σε συνδυασμό με τα τέρματα των ΚίμιχΛεβαντόφσκι και Κουτίνιο δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης. Επικράτηση την οποία θα θυμούνται για καιρό η Βαυαροί, καθώς αποτέλεσε πρόδρομο για την μετέπειτα πρωτιά στην διοργάνωση.

7. Μπάγερν Μονάχου-Σάλτσμπουργκ 7-1 (2022)

 Αγαπημένη η φάση των 16 για την ομάδα του Νάγκελσμαν, με πιο πρόσφατο θύμα τους αυστριακούς της Σάλτσμπουργκ. Το νεανικό και πολλά υποσχόμενο σχήμα της Ρεντ Μπουλ υπέκυψε στην ανωτερότητα των Γερμανών και ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια.
 
Το πρώτο σκέλος άφησε ανοικτή την υπόθεση πρόκριση, με την Σάλτσμπουργκ να καταφέρνει να περιορίσει τον αγώνα στο 1-1. Έτσι η Μπάγερν φόρεσε τα καλά της, ώστε να ακολουθήσει ένας χορός τερμάτων στην αναμέτρηση της Αλιάνζ Αρίνα. Εύκολη πρόκριση και οδυνηρός αποκλεισμός για τους φιλόδοξους Αυστριακούς.

Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0