Retro Stories

Το ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, που συνοδεύτηκε από τον μονόλογο του Ροναλντίνιο! (video)

Το ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, που συνοδεύτηκε από τον μονόλογο του Ροναλντίνιο! (video)

19 Νοεμβρίου 2005: Ο 18χρονος Λιονέλ Μέσι πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση σε El Clásico, δείχνοντας τις πρώτες του δυνατότητες που… επιβεβαιώθηκαν στο μέλλον!

Σχετικά Άρθρα

Με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης απόψε στο πλαίσιο της νοκ άουτ φάσης των «16» στο Champions League (15/02, 22:00), ένα πράγμα έρχεται στο μυαλό όλων: Μέσι εναντίον «βασίλισσας», ξανά! Με αφορμή το γεγονός το BN Sports σας παρουσιάζει το ντεμπούτο του Αργεντινού στα μονοπάτια των Clásicos, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει τους Μαδριλένους με την φανέλα άλλου συλλόγου και το Νο 30 όμως ξανά στην πλάτη του!

Παγκοσμίου ενδιαφέροντος θέαμα…

Δεν είναι σύνηθες για μια ομάδα να φιλοξενείται στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και να μπορεί να… χορέψει εύκολα μέσα στις τέσσερις γραμμές και εις βάρος της γηπεδούχου. Ωστόσο στις 15 Νοεμβρίου του 2005 αυτό ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο ενός από τα πιο αξιομνημόνευτα Clásicos των τελευταίων χρόνων.

Η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια από τις πιο μακροχρόνιες και γνωστές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ωστόσο η έναρξη της χιλιετίας τν έφερνε σε μια νέα διάσταση. Εμπνευσμένοι από την άφιξη νέων σούπερ σταρ και τη μεγαλύτερη ευκολία της τηλεοπτικής μετάδοσης των παιχνιδιών σε διαφορετικές περιοχές, οι αγώνες μεταξύ των δύο είχαν αποκτήσει παγκόσμια σημασία

Όσο η δύναμη των αστέρων στον αγωνιστικό χώρο συνέχιζε να αυξάνεται, τόσο αυξανόταν και το ενδιαφέρον από οπαδούς πολλών χωρών. Εκείνο το φθινοπωρινό παιχνίδι στη Μαδρίτη, τράβηξε σίγουρα τα βλέμματα του κόσμου.  

244541-24597368-2560-1440.jpg

Τεράστιος και εύκολος θρίαμβος – χορός του Ροναλντίνιο…

Εκείνη την εποχή, οι δύο ομάδες απείχαν μόλις έναν βαθμό στον πίνακα του πρωταθλήματος, με τη Μπαρτσελόνα να απολαμβάνει αυτό το λεπτό πλεονέκτημα αφού είχε συγκεντρώσει ήδη 22 βαθμούς από τις πρώτες 11 αγωνιστικές. Όμως οι δυο τους δεν είχαν καταφέρει να εδραιωθούν ακόμη στην κορυφή, με την Οσασούνα να καραδοκεί.

Βέβαια, υπήρξε συνειδητοποίηση  – ή μάλλον η αποδοχή, δεδομένης της ιστορίας αμφότερων των πλευρών – ότι η κούρσα για τον τίτλο θα κρινόταν και πάλι μεταξύ των δύο τους (πράγματι, η Οσασούνα θα τερμάτιζε τελικά τέταρτη). Έτι λοιπόν το πρώτο Clásico  της σεζόν θα έδινε μια ένδειξη για το πού βρισκόταν η δυναμική των δύο συλλόγων.

Στην αναμέτρηση υπήρχαν ορισμένες ομοιότητες και διαφορές στη γενική σύνθεση των δύο αρχικών ενδεκάδων. Από πλευράς Ρεάλ στο αρχικό σχήμα βρισκόταν ονόματα όπως αυτά των ο Ίκερ Κασίγιας, Ζινεντίν Ζιντάν, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρομπίνιο και Ρονάλντο – ούσα ακόμη στην εποχή των «Galacticos».

Από την άλλη οι «μπλαουγκράνα» παρατάχθηκαν με ονόματα όπως Βαλντές, Κάρλες Πουγιόλ και Τσάβι, με τον 18χρονο τότε Λιονέλ Μέσι να κάνει μάλιστα και το ντεμπούτο του σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι! Φυσικά στο τέλος της ημέρας ο Ροναλντίνιο ήταν εκείνος που έβγαλε από την δύσκολη θέση την ομάδα του, οδηγώντας την σε έναν ακόμη θρίαμβο.

Ήταν ξεκάθαρο από το πρώτο μόλις σφύριγμα ότι εκείνο το ματς άνηκε δικαιωματικά στο «φαινόμενο»  ήταν στο παιχνίδι του – άσχημα για τον δεξιό κεντρικό αμυντικό της Ρεάλ, τον τότε 20χρονο Σέρχιο Ράμος.

Το πρώτο γκολ για τους «μπλαουγκράνα» ήρθε με την συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου και φυσικά ο Λεο κατάφερε να κάνει από τότε παραπάνω από αισθητή την παρουσία του. Ο Αργεντινός κράτησε την μπάλα στα πόδια του για αρκετά μέτρα, προκειμένου να «αδειάζει» την αντίπαλη άμυνα και να μοιράσει στον Ετό. Ο Καμερουνέζος με την σειρά του και πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό τελείωμα, μπόρεσε να νικήσει τον Κασίγιας και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να κυριαρχεί σε όλα τα επόμενα λεπτά, με την Ρεάλ να μην καταγράφει ούτε τελική προς το τέρμα και το σκορ όμως του ημιχρόνου να παραμένει στο 1-0. Με το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου ο Μέσι μάλιστα κατάφερε να βρει δίχτυα, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε σχεδόν αμέσως ως οφσάιντ. Από την άλλη ο Ροναλντίνο φαινόταν ξεκάθαρα πως αποτελούσε τον μεγαλύτερο μπελά για τους Μαδριλένους.

Με τον ίδιο λοιπόν να «χορεύει» την αντίπαλη άμυνα, ένα δεύτερο τέρμα δεν άργησε να σημειωθεί. Με… χορευτικό λοιπόν τρόπο ο Βραζιλιάνος ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο του Ράμος και με ένα εξαιρετικό τελείωμα αύξησε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων στο 60’.

Το τελειωτικό χτύπημα για την Ρεάλ ήρθε στο 77’, η οποία ήταν λες και βίωσε το δεύτερο τέρμα σε replay! Ο Ροναλντίνο εισέβαλε ξανά μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, προσπέρασε όποιον βρέθηκε στον δρόμο του σαν… αέρα και σκόραρε προκειμένου να «σφραγίσει» το τελικό 3-0.

web_10.v1447933628.jpg

Ακατέργαστο διαμάντι που έμελλε να λάμψει…

Παρά όμως τον ουσιαστικά μονόλογο του Βραζιλιάνου άσσου, ο νεαρός Λεο μπόρεσε να κάνει την διαφορά και να κλέψει λίγη λάμψη από τον συμπαίκτη του. Πέραν της ασίστ που έβγαλε για την επίτευξη του πρώτου τέρματος ο ίδιος έβαλε πλάτη και μπόρεσε σε πολλές περιπτώσεις να πάρει φάσεις πάνω του, δείχνοντας τα πρώτα δείγματα του τι επιφύλασσε η συνέχεια.

Εν έτει πλέον 2022 και κάνοντας μερικούς γρήγορους υπολογισμούς, ο Μέσι μέτρησε σε 45 αναμετρήσεις κόντρα στην Ρεάλ (σε όλες τις διοργανώσεις) 19 νίκες, 15 ήττες, 26 γκολ και 14 ασίστ! Το μόνο που μένει να φανεί είναι το εάν απόψε και με το Νο 30 ξανά στην πλάτη του, θα θυμηθεί το ντεμπούτο του απέναντι στον σύλλογο της Μαδρίτης και θα καταφέρει να αποτελέσει κομβικό πρωταγωνιστή στο τέλος της βραδιάς…

1638712184_b3pehheoys6bcb60.jpg

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0