Football Talk

Όταν ο Ολυμπιακός επισκέπτεται το Βέλγιο: Η κακή παράδοση και το παράδειγμα στο ρεσιτάλ του Μήτρογλου! (video)

Όταν ο Ολυμπιακός επισκέπτεται το Βέλγιο: Η κακή παράδοση και το παράδειγμα στο ρεσιτάλ του Μήτρογλου! (video)

Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στο παιχνίδι για την 1η θέση του ομίλου, όμως για να περιμένει το «δώρο» της Φενέρμπαχτσε, πρέπει να περάσει πρώτα από την έδρα της Αντβέρπ. Το BN Sports σας δίνει στο πιάτο τις επισκέψεις του ελληνικού συλλόγου στο Βέλγιο.

Το γκολ του Τικίνιο στο 90’ επί της Φενέρμπαχτσε μέσα στον Πειραιά, πρόσφερε στον Ολυμπιακότην μαθηματική πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Ουσιαστικά, η 2η θέση έχει κλειδώσει και οδηγεί στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, μέσω των οποίων, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στους «16». Ωστόσο, μπορούν να φτάσουν εκεί απευθείας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι οι Τούρκοι να κερδίσουν την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ο Ολυμπιακός να κερδίσει την Αντβέρπ μέσα στην έδρα της. Αυτή θα είναι η 5η επίσκεψη του ελληνικού συλλόγου στο Βέλγιο και η τρίτη διαφορετική ομάδα της χώρας που θα αντιμετωπίσει. Σίγουρα, η παράδοση δεν είναι υπέρ του, όμως έχει ως οδηγό την βραδιά του… Κώστα Μήτρογλου.

Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 5-1: Απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα…

Τη σεζόν 1974/75, ο Ολυμπιακός του Λάκη Πετρόπουλου είχε δημιουργήσει ένα απίστευτο σύνολο. Στην Ελλάδα σάρωνε και η στιγμή για πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, είχε φτάσει. Η πρόκριση επί της Σέλτικ του Κένι Νταλγκλίς στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, έφερε κύμα ελπίδας και χαράς στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Ωστόσο, η κληρωτίδα έφερε την ομάδα του Πειραιάαντιμέτωπη με την Άντερλεχτ

Ο βελγικός σύλλογος ήταν μία ανερχόμενη δύναμη της Ευρώπης και στο πρώτο ματς των Βρυξελλών ήταν ένα δείγμα της δυναμικής τους. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εμποδίσει την ομάδα του Μπραμς και είδε τους Βέλγους να επικρατούν με το βαρύ 5-1. Μπορεί η ρεβάνς να είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά σε μία τεράστια ανατροπή, όμως η εχθρική διαιτησία του Παλοτάι, δεν το επέτρεψε.

Σταντάρ Λιέγης – Ολυμπιακός 2-0: Ο Μποκανί λύγισε την ομάδα του Ζίκο!

Σε μία σεζόν όπου ο Ολυμπιακός είχε αλλάξει από νωρίς προπονητή, η πορεία στο Champions League πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Συγκεκριμένα, κόντρα σε Άρσεναλ, Αλκμάαρ καιΣταντάρ Λιέγης, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να περάσουν στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο, η φιλοξενία στο Βέλγιο δεν πήγε τόσο καλά.

Μπορεί στο παιχνίδι του Πειραιά, ο Ολυμπιακός να πήρε τη νίκη με 2-1, όμως στη Λιέγη, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Ντιεμερσί Μποκανί ανέλαβε δράση κατάφερε, εκτός από το να βρει δίχτυα στο 31’ για το 1-0, να δώσει και την ασίστ για το 2-0 με τον Γιοβάνοβιτς. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, χωρίς, ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά να κινδυνέψει και να μείνει εκτός Champions League.

Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3: Μήτρογλου από άλλον… πλανήτη!

Μετά από δύο επισκέψεις στο Βέλγιο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με το διπλό και μάλιστα με… θρίαμβο. Συγκεκριμένα, το 2013, σε όμιλο με Μπενφίκα, Άντερλεχτ και Παρί Σεν Ζερμέν, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τεράστιο βήμα για μία θέση στους «16», όταν πήραν ένα μεγάλο διπλό στις Βρυξέλλες, για την 2η αγωνιστική των ομίλων.

Ο Κώστας Μήτρογλου βρισκόταν και εξαιρετική φόρμα. Για την ακρίβεια, στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του και μέσα στην έδρα της Άντερλεχτ, το επαλήθευσε. Ο Έλληνας φορ πήρε το «όπλο» και με ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ, εκμεταλλεύτηκε τέλεια την απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Μίτροβιτς, όσο το σκορ ήταν 1-0. Το 3-0 έδωσε «φτερά» στα πόδια του ελληνικού συλλόγου.

Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 1-0: Αστοχία, Προτό και… Ρομπέρτο!

«Όσο δεν το βάζεις, θα το φας» λέει μία παροιμία στο ποδόσφαιρο. Είναι πολλές οι φορές που έχει επαληθευτεί και ο Ολυμπιακός ήταν το «θύμα». Για τη φάση των «32» του Europa League, ο ελληνικός σύλλογος κληρώθηκε με την Άντερλεχτ και το πρώτο ματς, διεξάχθηκε στις Βρυξέλλες. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι, έχασαν δοκάρι στο πρώτο μέρος και ήταν σαφώς καλύτεροι από τους Βέλγους.

Παρά τις ευκαιρίες, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα δεν μπορούσε να βρει δίχτυα, με τον Σίβλιο Προτό να στέκεται εντυπωσιακά απέναντι στις «ερυθρόλευκες» επιθέσεις. Τελικά, το γκολ ήρθε για τους… γηπεδούχους. Στο 67ο λεπτό, ο Ρομπέρτο έκανε κακή έξοδο στο κόρνερ και ο Κάρα Μποτζ την έσπρωξε στα δίχτυα για το τελικό 1-0. Στη ρεβάνς, ο Ολυμπιακός πήγε το ματς στην παράταση, καθώς προηγήθηκε με 1-0 αλλά δύο γκολ του Ατσεαμπόνγκ έφερε την απόλυτη ανατροπή και τον αποκλεισμό των Πειραιωτών.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0