eSports & Games

Περισσότερες από 500 εταιρείες θα μετέχουν στη γερμανική έκθεση Gamescom 2022

Περισσότερες από 500 εταιρείες θα μετέχουν στη γερμανική έκθεση Gamescom 2022

Δυναμική επάνοδος για την ευρωπαϊκή γιορτή του gaming

Οι διοργανωτές της Gamescom δημοσιοποίησαν  τον κατάλογο των εταιρειών που θα λάβουν μέρος στο φετινό event. Μεταξύ άλλων, μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι Xbox, Ubisoft και 2K Games πρόκειται να επιστρέψουν στην Κολονία. Η Gamescom 2022 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου και για πρώτη φορά από το 2019 θα υπάρχει παρουσία κοινού και εκθετών. Ένα μέρος της θα είναι σε ψηφιακή μορφή, όπως το Opening Night Live.

Το PlayStation και η Nintendo είναι γνωστό ότι δεν θα μετέχουν, ενώ έχει επιβεβαιωθεί και η απουσία της Electronic Arts. Επιπλέον, τέσσερεις εταιρείες θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση σε Gamescom. Πρόκειται για την Krafton, δημιουργό του PUBG, τη Level Infinite της Tencent, τη developer του Genshin Impact, HoYoverse- γνωστή και ως MiHoYo- ενώ υπάρχει και η Humble Games που ασχολείται με τις διαδικασίες έκδοσης indie games.

Ακόμα, οι Raw Fury, NetEase Games και Neowiz θα έχουν για πρώτη φορά ανεξάρτητη παρουσία, καθώς στο παρελθόν μετείχαν μόνο με συνεργάτες ή ως μέλη ενός γκρουπ.

Όμως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου, οι πιο σημαντικές εταιρείες που θα λάβουν μέρος στη Gamescom 2022 είναι οι: 2K Games, 505 Games, Aerosoft, Amazon Web Services, AMD, Assemble Entertainment, Astragon Entertainment, Bandai Namco, BenQ, Daedalic Entertainment, ESL Gaming, Giants Software, HandyGames, HoYoverse, Humble Games, HyperX, Kalypso Media Group, Koch Media, Krafton, Level Infinite (Tencent), Medion, Neowiz, NetEase Games, Pico Interactive, Raw Fury, Razer, Samsung, Sega Europe, SteelSeries, TaleWorlds Entertainment, Team17, THQ Nordic, Thunderful, TikTok, Ubisoft, Warner Bros Games, Western Digital, Xbox, Xsolla.

Συνολικά, περισσότερες από 500 εταιρείες έχουν ως τώρα δηλώσει συμμετοχή στη Gamescom 2022 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

"Μαζί με την κοινότητα και τους εκθέτες αναμένουμε να έρθει το τέλος του Αυγούστου, όπου θα μπορέσουμε να βιώσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα της Gamescom ζωντανά, στην Κολονία", δήλωσε ο Felix Falk, διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού εμπορικού οργανισμού Game, που συνδιοργανώνει τη Gamescom.

"Παρόλα αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι τομείς, όπως αυτοί των indies, του merchandise και η αρένα των εκδηλώσεων θα είναι μεγαλύτεροι και περισσότερο διαφοροποιημένοι από ποτέ, κάποιοι σημαντικοί συνεργάτες θα απουσιάζουν, ενώ άλλοι θα παραβρεθούν για πρώτη φορά".

"Αυτό αντικατοπτρίζει τα αποτελέσματα της πανδημίας του κορονοϊού, που δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστη τη βιομηχανία των games. Η καθυστερήσεις στην ανάπτυξη παιχνιδιών, το αυξημένο κόστος και η αβεβαιότητα για τα διεθνή ταξίδια, είναι μόνο τρεις από τους λόγους για τους οποίους μερικές εταιρείες δεν θα έχουν εκπροσώπηση στην Κολονία φέτος. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Gamescom θα είναι, για μια ακόμα φορά, μια αξέχαστη εμπειρία για τους επισκέπτες".

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0