eSports & Games

Αποκλειστικά στο eFootball η Ίντερ από την περίοδο 2024- 2025

Αποκλειστικά στο eFootball η Ίντερ από την περίοδο 2024- 2025
Νέα συμφωνία μεταξύ KONAMI και ιταλικού συλλόγου, την Ίντερ.

H Ίντερ υπόγραψε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την Konami και έτσι η ιστορική ιταλική ομάδα που εδρεύει στο Μιλάνο θα βρίσκεται αποκλειστικά στο eFootball από την περίοδο 2024-25. Αυτό σημαίνει ότι το όνομα της ομάδας δεν θα υπάρχει στο EA Sports FC αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό τίτλο από τη σεζόν αυτή και μετά. 

 

Η χρονική διάρκεια της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί. Επιπλέον, η εμφανίσεις της Ίντερ, οι ενδυμασίες που θα χρησιμοποιεί στις προπονήσεις αλλά και το περίφημο στάδιο San Siro θα είναι αποκλειστικότητες του eFootball. Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει ότι μαζί με το branding και τα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης, η Ιντερ θα μετέχει σε μια σειρά από τουρνουά eSports και άλλα παρόμοια events της KONAMI, όπως το eFootball Championship Pro, η πιο πρόσφατη διοργάνωση του οποίου ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η Ιντερ δεν είναι η πρώτη ομάδα του Καμπιονάτο που υπογράφει συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την ιαπωνική εταιρεία.

Πλέον, γίνεται μέλος μιας παρέας που περιλαμβάνει τις Γιουβέντους, Ρόμα, Λάτσιο και Αταλάντα. Επιπλέον, από την προσεχή σεζόν ενεργοποιείται και το σχετικό deal με τη Νάπολι. Τα παραπάνω, αναγκάζουν την EA να βρει νέα ονόματα για τους συγκεκριμένους συλλόγους και δεν της επιτρέπουν να χρησιμοποιεί τα στάδια στα οποία αγωνίζονται. Για παράδειγμα, στο FIFA 22, η Γιουβέντους έχει μετονομαστεί σε Piemonte Calcio, οπότε κάτι ανάλογο θα πρέπει να γίνει και με την Ίντερ από τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ το συμβόλαιο. 

Αυτή η πολυετής συμφωνία, αποδεικνύει τη σπουδαιότητα να υπάρξει μία κοινή διαδρομή για την Inter και την KONAMI, μια ξεκάθαρη δέσμευση που στηρίζεται σε δεσμούς που δημιουργήθηκαν πριν μερικά χρόνια και θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο μέλλον, στη βάση κοινών αξιών και στόχων δήλωσε ο CEO της Ίντερ, Αλεσάντρο Αντονέλο. Ναι μεν το ξεκίνημα του eFootball ήταν κάτι παραπάνω από καταστροφικό, αλλά η KONAMI από τη μία έχει κάνει σημαντικά βήματα για να διορθώσει την κατάσταση, από την άλλη, με τέτοιες συμφωνίες, έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει επιπλέον μερίδιο από την πίτα, που τα τελευταία χρόνια ανήκει κατά συντριπτικό ποσοστό στο FIFA.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0