eSports & Games

Εμπορική επιτυχία για την Activision Blizzard το Diablo Immortal

Εμπορική επιτυχία για την Activision Blizzard το Diablo Immortal
Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.

Μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του, τα έσοδα του Diablo Immortal έχουν ξεπεράσει τα $24 εκ. Το free to play dungeon crawler της Activision Blizzard αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη NetEase.

Με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Pocket Gamer.biz, η δαπάνη των καταναλωτών σε App Store και Google Play είναι σχεδόν μοιρασμένη. Οι παίκτες ξόδεψαν το ποσό των $13 εκ. μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος τςη Apple και $11 εκ. ήταν τα έσοδα από χρήστες συσκευών Android, μέσω του Google Play

Από πλευράς γεωγραφικής κατανομής, το 43% των εσόδων του παιχνιδιού προέρχονται από της H.Π.Α. και το 23% από τη Νότια Κορέα. Στην αγορά της Ιαπωνίας αντιστοιχεί το 8%, το 6% στη Γερμανία και το 3% στον Καναδά.

Σημειώνεται ότι δεν ήταν δυνατή η κυκλοφορία του Diablo Immortal σε Βέλγιο και Ολλανδία. Ο λόγος είναι ότι τα microtransactions που περιλαμβάνει το RPG, είναι αντίθετα με τη νομοθεσία των συγκεκριμένων χωρών. 

Ακόμα, η κυκλοφορία του τίτλου στην Κίνα, σε μια αγορά από την οποία αναμένεται ότι τα έσοδα θα αυξηθούν σε σημαντικό βαθμό, αναβλήθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Το Diablo Immortal ήταν προγραμματισμένο να γίνει διαθέσιμο εκεί στις 23 Ιουνίου 2022, όμως η επίσημη κινεζική ιστοσελίδα του Diablo ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. 

«Με λύπη σαν ενημερώνουμε ότι το λανσάρισμα του Diablo: Immortal θα καθυστερήσει. Η ομάδα ανάπτυξης εργάζεται σε μια σειρά από βελτιστοποιήσεις για το παιχνίδι, καλύτερη υποστήριξη για μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων, βέλτιστα γραφικά σε περισσότερα μοντέλα και διοθρώσεις που έχουν να κάνουν με το δίκτυο, τις επιδόσεις αλλά και τη συνολική εμπειρία. 

Θεωρούμε ότι η συνολική εμπειρία κατά το επίσημο λανσάρισμα θα είναι πιο ομαλή, προσφέροντας στους παίκτες τη δυνατότητα να απολαύσουν καλύτερο περιεχόμενο», αναφέρει η κινεζική ιστοσελίδα του Diablo.

Τέλος, πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι για να μπορέσει κάποιος να αναβαθμίσει πλήρως τον χαρακτήρα του, πολύ πιθανό να χρειαστεί περισσότερα από $110.000.


Νικήτας Καβουκλής
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0