eSports & Games

Περισσότερα από 20 εκ. PlayStation 5 στα χέρια των καταναλωτών

Περισσότερα από 20 εκ. PlayStation 5 στα χέρια των καταναλωτών

Ξεπέρασε ένα ακόμα σημαντικό όριο.

Από το λανσάρισμα του PlayStation 5 έως και σήμερα έχουν πουληθεί περισσότερα από 20 εκ. κονσόλες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ζήτηση για το PlayStation 5 παραμένει σε υψηλά επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2000 που κυκλφόρησε και αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι αν δεν υπήρχαν τα μεγάλα προβλήματα διαθεσιμότητας, ο στόχος αυτός θα είχε ξεπεραστεί νωρίτερα. Για το υπόλοιπο του 2022, η Sony δηλώνει πως σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά τους ρυθμούς παραγωγής.

«Με μεγάλο ενθουσιασμό σας δηλώνουμε ότι η Sony Interactive Entertainment (SIE) έχει πουλήσει περισσότερες από 20 εκ. κονσόλες PlayStation 5 παγκοσμίως», δήλωσε η Veronica Rogers, SVP, Head of Global Sales and Business Operations της Sony Interactive Entertainment.

«Από το λανσάρισμα του PS5, οι ομάδες μας έχουν εργαστεί σκληρά προκειμένου να προσφέρουν μια πραγματική κονσόλα επόμενης γενιάς που έχει κερδίσει το κοινό και στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους fans για την υποστήρξή τους. Η αγάπη σας για το PlayStation είναι αυτή που μας καθοδηγεί και μας εμπνέει να πρωτοπορούμε με νέες τεχνολογίες, να διαμορφώνουμε το μέλλον του gaming και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο μέσο για να παίζετε».

«Για όσους fans δεν έχουν ακόμα κατορθώσει να πάρουν στα χέρια τους την κονσόλα, ενημερώνουμε πως σκοπεύουμε να αυξήσουμε σημαντικά τον όγκο παραγωγής του PS5 αυτόν τον χρόνο και δεν σταματάμε να δουλεύουμε προς την κατεύθυνση να εξασφαλίσουμε ότι το PlayStation 5 θα είναι διαθέσιμο για όλους όσους επιθυμούν να το αποκτήσουν».

Σε πρόσφατη μελέτη της Sony αναφέρεται ότι κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας του, χρειάστηκαν μόλις 82 λεπτά για να πουληθούν 80.000 κονσόλες PlayStation 5, ενώ για το αντίστοιχο επίτευγμα το PlayStation 4 χρειάστηκε εννέα ημέρες. Η νεότερη κονσόλα της Sony παραμένει πίσω σε πωλήσεις από το PS4 και οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα το προσπεράσει το τέταρτο έτος κυκλοφορίας του, δηλαδή μέσα στο 2024. Το νωρίτερο θα συμπληρώσουμε εμείς, μιας και οι ελλείψεις ημιαγωγών συνεχίζονται.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0