eSports & Games

Στα χέρια της σουηδικής Embracer Group η δημοφιλής σειρά Tomb Raider

Στα χέρια της σουηδικής Embracer Group η δημοφιλής σειρά Tomb Raider

Έπειτα από συμφωνία με τη Square Enix.

Ένα από τα πλέον δημοφιλή franchises στην ιστορία των video games άλλαξε χέρια. Ο λόγος για το Tomb Raider, που περνάει στην ιδιοκτησία της σουηδικής Embracer Group η οποία συμφώνησε με την Square Enix για την εξαγορά τριών από τα κυριότερα studios της δεύτερης, που εδρεύουν σε δυτικές χώρες. Πρόκειται για τις Crystal Dynamics, Eidos Montreal και Square Enix Montreal, οι οποίες απασχολούν συνολικά 1.100 εργαζόμενους, χωρισμένους σε οκτώ διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο. Το deal έκλεισε στα $300 εκ. και η οριστικοποίησή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί το διάστημα Ιουλίου- Σεπτεμβρίου, αφότου δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις κατά τόπους αρμόδιες επιτροπές εμπορίου και ανταγωνισμού. Χέρια θα αλλάξουν και τρεις ακόμα δημοφιλείς σειρές: Deus Ex, Thief, Legacy of Kain όπως επίσης και περισσότερα από 50 παιχνίδια προηγούμενων δεκαετιών.

Σημειώνεται ότι ως τις μέρες μας, έχουν πουληθεί περισσότερα από 88 εκ. αντίτυπα παιχνιδιών Tomb Raider και 12 εκ. Deus Ex, αριθμοί που δείχνουν τη σπουδαιότητα του deal, που επιτεύχθηκε σε αρκετά χαμηλή τιμή, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Crystal Dynamics έχει ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία του επόμενου Tomb Raider, η ανάπτυξη του οποίου βασίζεται στην Unreal Engine 5. Επιπλέον συνεργάζεται με την The Initiavive, που ανήκει στο δυναμικό των Xbox Game Studios, πάνω στο reboot του Perfect Dark. Αρχικά, υπήρχαν ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο θα είναι δυνατή η συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο studios, όμως η The Initiative ήταν κατηγορηματική λέγοντας ότι η ανάπτυξη του παιχνιδιού θα προχωρήσει κανονικά.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει είναι το μέλλον των Deus Ex, Thief και Legacy of Kain. Πολλοί θα ήθελαν νέες προσθήκες, όμως η λογική λέει ότι θα περιοριστούμε (το πολύ) σε κάποια remasters.

Εφόσον όλα πάνε καλά και ολοκληρωθεί η συμφωνία, η Embracer Group θα απασχολεί πάνω από 14.000 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 10.000 developers, χωρισμένοι σε 124 δικά της studios. Το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού της θα βρίσκεται στις Η.Π.Α. και θα ακολουθεί ο Καναδάς.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0