eSports & Games

Η συνεργασία ανάμεσα σε Coca-Cola και Riot βάζει τα θεμέλια για την εξέλιξη της Wild Rift Esports League

Η συνεργασία ανάμεσα σε Coca-Cola και Riot βάζει τα θεμέλια για την εξέλιξη της Wild Rift Esports League

Το καλοκαίρι η διεξαγωγή του Wild Rift Icons Global Championship.

Η Riot Games και η Coca-Cola ανακοίνωσαν την υπογραφή πολυετούς συμφωνίας σχετικά την Wild Rift Esports League. Η πρώτη σεζόν του video game για φορητές συσκευές θα ξεκινήσει εντός του 2022. Οι fans του League of Legends σίγουρα θυμούνται ότι οι δύο εταιρείες είχαν ανάλογη συνεργασία και στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο 2014- 2016 η Coca-Cola ήταν ένας από τους βασικούς χορηγούς για κάθε σεζόν του Legends World Championship.

«Η Coca-Cola βοήθησε στο λανσάρισμα αυτού που θεωρείται ως το μεγαλύτερο esports event του πλανήτη, του League of Legends Esports, οπότε δεν μπορώ παρά να είμαι ενθουσιασμένος που αυτό θα επαναληφθεί με το Wild Rift Esports», δήλωσε ο Leo Faria, Global Head του Wild Rift Esports της Riot Games. «Η συνεργασία αυτή θα καλύψει πάνω από 100 χώρες και θα περιλαμβάνει οκτώ τοπικά πρωταθλήματα, που θα αποτελέσουν το θεμέλιο για το δικό μας sport».

Το League of Legends: Wild Rift είναι η αντίστοιχη έκδοση του League of Legends της Riot Games για φορητές συσκευές. Όμως δεν πρόκειται για μια απευθείας μεταφορά. Έχει σχεδιαστεί από την αρχή και προσαρμοστεί στα δεδομένα των φορητών συσκευών και έχει μερικές βασικές διαφορές. Η πρώτη είναι πως δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί Champions, όπως στην έκδοση για υπολογιστές. Μόλις 81 είναι διαθέσιμοι στο Wild Rift, τη στιγμή που στο original League of Legends υπάρχουν πάνω από 150 Champions. Επιπλέον, έχουν τροποποιηθεί ορισμένοι μηχανισμοί για να γίνει το gameplay πιο γρήγορο.

Η σεζόν του 2022 θα διεξαχθεί σε οκτώ περιοχές. Μέσω των τοπικών πρωταθλημάτων θα αποφασιστεί το ποιοι θα λάβουν μέρος στο πρώτο διεθνές τουρνουά στα χρονικά. Αυτό έχει τίτλο Wild Rift Icons Global Championship και θα διεξαχθεί το καλοκαίρι. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε μαζί με την Coca-Cola για να βελτιώσουμε την εμπειρία του Wild Rift για όλους τους παίκτες ανά την υφήλιο. Με την υποστήριξή τους, τη στιγμή που συνεχίζουμε να προσθέτουμε νέα χαρακτηριστικά και περιεχόμενο στο Wild Rift, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές, μέσα και έξω από το παιχνίδι», τόνισε ο Alan Moore, εκτελεστικός παραγωγός του League of Legends: Wild Rift.

Η Coca-Cola και Riot Games θέλουν να έχουν ενεργή εμπλοκή με την κοινότητα των παικτών. Για το λόγο αυτό θα προσφέρουν ανταμοιβές μέσω νέων εμπειριών, όπως εβδομαδιαίο περιεχόμενο που θα δημιουργήσουν από κοινού οι δύο εταιρείες. Το πρώτο βήμα είναι η ψηφιακή καμπάνια με τίτλο «It Must Be Real», που περιλαμβάνει σκηνές από το παιχνίδι.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει πραγματική μαγεία στις ανθρώπινες σχέσεις- τόσο στον φυσικό, όσο και στον ψηφιακό κόσμο, όταν οι φίλοι δημιουργούν παρέες για να απολαύσουν τις στιγμές. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η συνεργασία με την ομάδα του Wild Rift, που θα προσφέρει νέο περιεχόμενο και εμπειρίες στους fans τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Selman Careaga, πρόεδρος της The Coca-Cola Company.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0