eSports & Games

Έσοδα $60 δισ. για το console gaming το 2021

Έσοδα $60 δισ. για το console gaming το 2021

Εντυπωσιακό νούμερο

Σχετικά Άρθρα

Μια νέα μελέτη της Ampere Analysis δείχνει ότι η αγορά του console gaming συνεχίζει να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Το 2021, οι καταναλωτές ξόδεψαν σχεδόν $60 δισ. για αγορές video games, hardware και υπηρεσιών που σχετίζονται με κονσόλες, ποσό που χαρακτηρίζεται ως εκπληκτικό. Υποστηρίζεται ότι αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα διαθεσιμότητας των PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S, το παραπάνω νούμερο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο και σημειώνεται ότι η υψηλότερη τιμή τους σε σχέση με προηγούμενες γενιές κόνσολών, δεν βοήθησε στην αύξηση της δαπάνης εκ μέρους των καταναλωτών.

Όσον αφορά το συνολικό ποσό που ξοδεύτηκε για παιχνίδια, expansion packs, in-game items και battle passes, αυτό μειώθηκε μόνο κατά 1% το 2020, επίδοση που θεωρείται εντυπωσιακή, με δεδομένο ότι τη χρονιά εκείνη υπήρχε το lockdown λόγω της πανδημίας και οι περισσότεροι, όντας κλεισμένοι στο σπίτι τους, αφιέρωναν πολύ χρόνο και επιπλέον χρήματα σε video games.

Παράλληλα, συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass, συνέχισαν να αυξάνουν το μερίδιό τους στην αγορά. Συνολικά, τα έσοδα των Xbox Live Gold, Xbox Game Pass, Xbox Game Pass Ultimate, PlayStation Plus, PlayStation Now και Nintendo Switch Online αντιστοιχούν στο 19% του συνόλου των χρημάτων που ξόδεψαν οι καταναλωτές. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της τάξη του 15% συγκριτικά με το 2020, με την Ampere να αναμένει ότι το ποσοστό θα φτάσει στο 21% το 2022.

Οι φυσικές εκδόσεις παιχνιδιών έχασαν και άλλο από το μερίδιό τους στην αγορά, που για πρώτη φορά στα χρονικά έπεσε κάτω από το 30%. Το γεγονός ότι δεν καταγράφτηκε μεγαλύτερη πτώση αποδίδεται στην επιτυχία του Nintendo Switch, παρόλα αυτά η εταιρεία αναλύσεων αναμένει πως η κάθοδος θα συνεχιστεί και το 2022, όταν οι αγορές φυσικών εκδόσεων θα αντιστοιχούν στο 26% της συνολικής δαπάνης.

Η Sony εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης της αγορά, με τα προϊόντα για τα συστήματά της να είναι «υπεύθυνα» για το 46% των εσόδων. Κατά 2% έπεσε το μερίδιο της Nintendo συγκριτικά με το 2020 και τώρα βρίσκεται στο 29%, ενώ αύξηση 1% κατέγραψε το μερίδιο της Microsoft που ανέβηκε στο 25%.

Για το 2022 η Ampere Analysis προβλέπει ότι τα έσοδα του κλάδου του console gaming θα είναι περισσότερα από $61 δισ.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0