eSports & Games

Κενό ασφαλείας οδηγεί σε απενεργοποίηση των servers της σειράς Dark Souls

Κενό ασφαλείας οδηγεί σε απενεργοποίηση των servers της σειράς Dark Souls

Επιτήδιοι μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του PC σας...

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι PvP servers των παιχνιδιών Dark Souls που σχετίζονται με τις εκδόσεις τους για υπολογιστές βρίσκονται εκτός λειτουργίας, έπειτα από αναφορές ότι ανακαλύφθηκε ένα σοβαρό κενό ασφαλείας. Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν λάβει γνώση του προβλήματος, το κενό που υπάρχει είναι τέτοιο που επιτρέπει σε επιτήδιους να πάρουν τον έλεγχο του υπολογιστή των ανυποψίαστων παικτών, αποκτώντας κατ' αυτόν τον τρόπο πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τους, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να τρέξουν και δυνητικά επιβλαβές software. Παρά τον βαθμό επικινδυνότητας του κενού ασφαλείας, πιστεύεται πως μέχρι τώρα ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή του και δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον να το χρησιμοποιήσουν για οποιαδήποτε δολιοφθορά.

Σύμφωνα με ένα post στον SpeedSouls Discord server, ένας από αυτούς επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη FromSoftware, developer της σειράς Dark Souls, με διάφορους τρόπους για να αναφέρει την ανακάλυψή του, όμως δεν έλαβε καμία απάντηση. Ως αποτέλεσμα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το κενό, με όχι δόλιο τρόπο, για να αποδείξει την ύπαρξή του και να ενημερώσει έστω και με πλάγιο τρόπο την ομάδα ανάπτυξης.

Έτσι λοιπόν επέλεξε τον streamer The__Grim__Sleeper και κατά τη διάρκεια ενός stream του Dark Souls 3 που αυτός πραγματοποίησηε το περασμένο Σάββατο, κατόρθωσε να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή του και μέσω της εφαρμογής των Narrator των Windows ανέβασε στην οθόνη όλα όσα ήθελε να πει προς ενημέρωση της From Software. To εγχείρημα το «hacker» είχε αποτέλεσμα, μιας και μία ημέρα μετά, μέσω του επίσημου λογαριασμού της σειράς Dark Souls στο Twitter το κοινό ενημερώθηκε ότι οι servers όλων των τίτλων της σειράς τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

«Οι PvP servers των Dark Souls 3, Dark Souls 2 και Dark Souls: Remastered έχουν απενεργοποιηθεί προσωρινά, προκειμένου η ομάδα ανάπτυξης να εξετάσει ένα θέμα που σχετίζεται με τις διαδικτυακές υπηρεσίες. Θα ακολουθήσουν σύντομα οι servers του Dark Souls: PtDE. Απολογούμαστε για την αναστάτωση», ανέφερε το σχετικό post.

Λέγεται ότι λύση, έστω και προσωρινή, δόθηκε μέσω ενός third-party anti-cheat mod με την ονομασία Blue Sentinel. Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι το ίδιο κενό ασφαλείας εντοπίστηκε και στο επερχόμενο Elden Ring, όμως ευτυχώς διορθώθηκε πριν το λανσάρισμά του.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0