eSports & Games

Ανοδικά κινήθηκε και το 2021 η αγορά video games για φορητές συσκευές

Ανοδικά κινήθηκε και το 2021 η αγορά video games για φορητές συσκευές

Συνεχίζεται η εμπιστοσύνη των παικτών...

Σύμφωνα με νέα μελέτη της Sensor Tower, μεταξύ των περίπου 1000 apps για φορητές συσκευές τα έσοδα των οποίων θα ξεπεράσουν το $1 εκ. το 2021, το 43% θα προέρχεται από κυκλοφορίες video games στο Google Play Store. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, 139 τίτλοι έχουν ξεπεράσει το συγκεκριμένο ορόσημο στο δημοφιλές ηλεκτρονικό κατάστημα του κολοσσού της πληροφορικής.

Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι ο αριθμός των παιχνιδιών του App Store της Apple με έσοδα πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια θα είναι 185 και θα αντιπροσωπεύει το 32% του συνόλου της αγοράς.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντοτε με τη Sensor Tower, το ποσοστό των παιχνιδιών με έσοδα πάνω από $1 εκ. στο Google Store έχει μειωθεί. Το 2019 αποτελούσαν το 56% της αγοράς και από τότε ο αριθμός τους βρίσκεται σε συνεχή πτώση. Από την άλλη, σχετική σταθερότητα υπάρχει στο App Store, με τους τίτλους που έχουν επιτύχει τον στόχο αυτό τα τελευταία τρία χρόνια να κινούνται γύρω στο 31% του συνόλου της αγοράς.

Από την άλλη, υπάρχει και μία, αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε έτσι, ελίτ παιχνιδιών για φορητές συσκευές, τα έσοδα των οποίων το 2021 ξεπέρασαν το $1 δισ. Ο αντίστοιχος αριθμός το 2020 ήταν πέντε και τρία για το 2019 και το 2018 ξεχωριστά.

Στη λίστα αυτή ανήκουν τα:

PUBG Mobile - Tencent

Honor of Kings - Tencent

Genshin Impact - MiHoYo

Roblox - Roblox

Coin Master - Moon Active

Pokémon Go - Niantic

Candy Crush Saga - King

Garena Free Fire - Garena

Βεβαίως, το γεγονός ότι κάποια από τα παραπάνω ξεπέρασαν τον όριο του $1 δισ. δεν σημαίνει ότι σταμάτησαν εκεί. Το PUBG Mobile και το Honor of Kings είχαν έσοδα $2,8 δισ., ενώ οι χρήστες του Genshin Impact ξόδεψαν κάτι παραπάνω από $1,8 δισ.

Η ανάπτυξη της αγοράς παιχνιδιών για φορητές συσκευές είναι διαρκής. Η Sensor Tower προβλέπει ότι τα συνολικά έσοδα του κλάδου το 2021 θα αγγίξουν τα $90 δισ. παγκοσμίως, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 12,6% από έτος σε έτος.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0