eSports & Games

Το NFL μπαίνει στο metaverse με το επίσημο κατάστημα Roblox!

Το NFL μπαίνει στο metaverse με το επίσημο κατάστημα Roblox!

Το National Football League (NFL) «άνοιξε» ένα εικονικό κατάστημα στο βιντεοπαιχνίδι Roblox, ελπίζοντας να επωφεληθεί από την αυξανόμενη ζήτηση από τους καταναλωτές για ψηφιακά είδη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο metaverse.

Το Roblox είναι ένα διαδικτυακό σύμπαν παιχνιδιών δωρεάν για παιχνίδι (F2P) που απευθύνεται σε παιδιά, όπου οι παίκτες δημιουργούν avatars, δημιουργούν τις δικές τους περιοχές παιχνιδιού και συμμετέχουν σε παιχνίδια και εκδηλώσεις. Ένα εικονικό νόμισμα που ονομάζεται Robux και χρησιμοποιείται για την πληρωμή στοιχείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στο παιχνίδι για να διακοσμήσουν avatars και προσαρμοσμένες περιοχές.

Η πρώτη «εισβολή» του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στο metaverse θα το δει να προσφέρει στους παίκτες την ευκαιρία να αγοράσουν επίσημα εικονικά κράνη και για τις 32 ομάδες. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Nike δημιουργεί διαδραστικό ψηφιακό κόσμο στο Roblox.

Είδη για ομάδες από τη Διάσκεψη Αμερικανικού Ποδοσφαίρου (AFC) είναι διαθέσιμα, ενώ αυτά για τις ομάδες της Εθνικής Διάσκεψης Ποδοσφαίρου (NFC) θα είναι σε προσφορά από την 1η  Δεκεμβρίου. Το πρωτάθλημα έχει προβλέψει ότι το επόμενο έτος θα παρατηρηθούν περισσότερες «πτώσεις» και λανσαρίσματα σε σειρά προϊόντων.

Η βιτρίνα αναπτύχθηκε από το Melon, ένα στούντιο ανάπτυξης που ειδικεύεται στη δημιουργία ψηφιακών εμπειριών για επωνυμίες και ιδιώτες εντός της πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, ο Melon έχει συνεργαστεί με τη μουσικό Zara Larsson σε εικονικές συναυλίες, εμπορεύματα και κυνήγι οδοκαθαριστών.

Πολλές καθιερωμένες μάρκες έχουν δημιουργήσει μια παρουσία στο παιχνίδι για να αλληλεπιδράσουν με τους καταναλωτές και να δημιουργήσουν νέες ροές εσόδων. Η αθλητική βιομηχανία δεν αποτελεί εξαίρεση με το Roblox να προσφέρει μια διαδρομή για να προσεγγίσει νεότερους, ψηφιακά ντόπιους θαυμαστές.

Οι ισπανικοί γίγαντες ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Roblox για να επιδείξουν τα νέα τους επίσημα κιτς, ενώ ο γίγαντας αθλητικών ειδών Nike κυκλοφόρησε πρόσφατα έναν ειδικό χώρο παιχνιδιού που ονομάζεται «Nikeland». Το Nikeland είναι δωρεάν για επίσκεψη στο Roblox και οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν επίσημα προϊόντα και ανταμοιβές για χρήση με το avatar τους.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0