eSports & Games

Περισσότερες πωλήσεις για το Xbox Series S συγκριτικά με το X στις δυτικές αγορές

Περισσότερες πωλήσεις για το Xbox Series S συγκριτικά με το X στις δυτικές αγορές

Προβλήματα παραγωγής και διαθεσιμότητας για τη ναυαρχίδα της Microsoft.

Σχετικά Άρθρα

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, οι πωλήσεις του Xbox Series S είναι καλύτερες σε σχέση με εκείνες του πιο ισχυρού Xbox Series X σε αγορές- κλειδιά, κατά τον πρώτο έτος κυκλοφορίας τους. Τα παραπάνω προέρχονται από νέα μελέτη της Ampere Analytics, που εκτιμά ότι αυτό συμβαίνει λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στην εφοδιαστική αλυσίδα και την παγκόσμια έλλειψη εξαρτημάτων.

«Η στρατηγική της Microsoft να έχει στην αγορά δύο κονσόλες νέας γενιάς ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξη και το λιγότερο ισχυρό Series S δείχνει αυτή τη στιγμή τη δυναμική του, καθώς η παραγωγή του Xbox Series X ταλανίζεται από προβλήματα που σχετίζονται με τις προμήθειες», σημείωσε ο games research director της Ampere, Piers Harding-Rolls.

Στην τιμή των €309 το Xbox Series S είναι κατά €200 πιο φτηνό από το Xbox Series Χ, λόγω των χαμηλότερων προδιαγραφών του, με τον στόχο της Microsoft να είναι gaming σε ανάλυση 1440p αντί για native 4K. Σύμφωνα πάντοτε με την Ampere, η επιτυχία του Series S έχει αντίκτυπο και στις πωλήσεις παιχνιδιών για κονσόλες Xbox, με το κοινό να προτιμάει περισσότερο τις ψηφιακές αγορές, σε σύγκριση με ότι συμβαίνει για το  PlayStation 5, όπου η Sony προκρίνει το μοντέλο με Blu-ray drive, αφήνοντας ξεκάθαρα ως δεύτερη επιλογή το μοντέλο που κυκλοφορεί αποκλειστικά με δίσκο SSD. Πρόσφατα, ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος gaming της Microsoft, είχε δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας γενιάς, το Xbox Series S θα πωλούσε περισσότερο σε σχέση με το Xbox Series X, κάτι που πιθανό να αντανακλάει και την πολιτική της εταιρείας για την πλήρη μεταφορά σε ψηφιακή διανομή όσον αφορά και τα video games.

Ως το τέλος Σεπτεμβρίου 2021 εκτιμάται ότι είχαν πουληθεί 6,7 εκ. κονσόλες Xbox Series X και S παγκοσμίως και 12,8 εκ. PlayStation 5. Πολύ μακριά και από τους δύο συγκεντρωτικά το Nintendo Switch με 89,7 εκ., που όμως βρίσκεται κάτι παραπάνω από 3,5 χρόνια επιπλέον στην αγορά. Επιπλέον, η διαθεσιμότητα του PlayStation 5 στις δυτικές αγορές βελτιώθηκε σημαντικά το τελευταίο διάστημα και αυτός είναι ο λόγος που για πρώτη φορά βρέθηκε μπροστά από το Nintendo Switch στις H.Π.Α. πριν από δύο μήνες.

Τέλος, η μελέτη της Ampere αναφέρει ραγδαία πτώση για τις πωλήσεις του PlayStation 4 (παρόλα αυτά σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με το Xbox One), κάτι που σημαίνει ότι δεν θα επαναληφθεί η επιτυχημένη πορεία του PlayStation 2, που συνέχιζε να καταγράφει σημαντικά νούμερα ακόμα και στο μέσο του κύκλου ζωής του PlayStation 3.

Νικήτας Καβουκλής

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0