eSports & Games

H EA προσφέρει φέτος την αναβάθμιση του FIFA 22 σε new-gen κονσόλες επί πληρωμή

H EA προσφέρει φέτος την αναβάθμιση του FIFA 22 σε new-gen κονσόλες επί πληρωμή
Άλλαξε τους κανόνες η εταιρεία.

Η Electronic Arts προέβη σε αλλαγές στο Dual Entitlement που λανσάρισε πριν μερικούς μήνες, περιορίζοντας τις αναβαθμίσεις του FIFA 22 σε κονσόλες νέας γενιάς μόνο για όσους αγοράσουν την Ultimate Edition του παιχνιδιού. Το πρόγραμμα Dual Entitlement είναι μία πρωτοβουλία της εταιρείας, που προβλέπει ότι όποιος έχει αποκτήσει ένα παιχνίδι της σε PlayStation 4 ή Xbox One, έχει το δικαίωμα δωρεάν αναβάθμισης στην αντίστοιχη έκδοση (εφόσον αυτή υπάρχει) για PlayStation 5 ή Xbox Series X, Xbox Series S αντίστοιχα, δίχως επιπλέον κόστος.

Η παραπάνω κίνηση ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη και επέτρεψε στην εταιρεία να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο κοινό, βοηθώντας τη να επεκταθεί όσο το δυνατό περισσότερο στη νέα γενιά κονσολών, που λανσαρίστηκαν μετά την κυκλοφορία του FIFA 21. Φέτος, ναι μεν το πρόγραμμα Dual Entitlement συνεχίζει να υπάρχει, όμως με μία σημαντική, αναπάντεχη αλλαγή, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους παίκτες της δημοφιλούς σειράς. Μάλιστα, μόνο όσοι αγοράσουν την Ultimate Edition του FIFA 22 ψηφιακά, θα λάβουν το παιχνίδι τόσο για τη νέα, όσο και για την προηγούμενη γενιά. Για όσους δεν γνωρίζουν, πέρσι, το Dual Entitlement ίσχυσε για τα φυσικά και ψηφιακά αντίτυπα τόσο της Standard όσο και της Ultimate Edition.

H Ultimate Edition κοστίζει €99,99 σε κονσόλες και €79,99 σε PC. Με βάση τις αλλαγές που θα ισχύσουν στο εξής, οποιοσδήποτε αγοράσει οποιαδήποτε έκδοση για PlayStation 4 ή Xbox One, θα πρέπει να πληρώσει όλο το απαιτούμενο ποσό αν θέλει να αναβαθμιστεί σε PlayStation 5 ή Xbox Series X, Xbox Series S.

To FIFA 22 αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου 2021. Από τεχνικής πλευράς, η σημαντικότερη αλλαγή έχει να κάνει με την προσθήκη της HyperMotion Engine σε κονσόλες νέας γενιάς και Google Stadia, που θα κάνει το gameplay ακόμα πιο ρεαλιστικό. Τέλος, κάτι ακόμα που αξίζει να αναφερθεί, είναι η απόφαση της Electronic Arts να μην προσθέσει την τεχνολογία αυτή στην έκδοση για PC, με τη δικαιολογία ότι προτιμάει να κρατήσει όσο το δυνατό πιο χαμηλά τις απαιτήσεις σε hardware.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0