eSports & Games

Η Αυστραλία δίνει κίνητρα στις εταιρείες ανάπτυξης video games για την πρόσληψη ταλαντούχων επαγγελματιών

Η Αυστραλία δίνει κίνητρα στις εταιρείες ανάπτυξης video games για την πρόσληψη ταλαντούχων επαγγελματιών

Σε συνεχή ανάπτυξη ο κλάδος.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας, διευκολύνει τις εταιρείες ανάπτυξης video games στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν ταλαντούχους προγραμματιστές, επεκτείνοντας τη λίστα με τα επαγγέλματα που έχουν προτεραιότητα στις αιτήσεις για visa και άδειες μόνιμης διαμονής. Ναι μεν οι κανόνες αυτοί δεν αφορούν αποκλειστικά game developers, όμως η προσθήκη επαγγελματικών κλάδων, όπως αυτοί των software και applications programmers αλλά και multimedia specialists στον σχετικό κατάλογο, δίνει την ευκαιρία στις εταιρείες που ασχολούνται με τη δημιουργία video games να «εισάγουν» ταλαντούχους επαγγελματίες. Η παραπάνω κίνηση έρχεται μετά την ανακοίνωση του Digital Games Tax Offset, πριν από περίπου ένα μήνα, που προσφέρει φοροελαφρύνσεις της τάξης του 30%, σε όσους game developers έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον $500.000.

Είναι γεγονός ότι ο κλάδος συνεχίζει να γνωρίζει άνθιση στην χώρα της Ωκεανίας. Παρά τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία του COVID-19, η πλειοψηφία των εταιρειών ανάπτυξης video games της Αυστραλίας αναφέρουν ότι, το τελευταίο έτος κατέγραψαν είτε σταθερά, είτε αυξημένα κέρδη. Στην παραπάνω κατηγορία εμπίπτει το 62% των εταιρειών της χώρας, αριθμός που έχει αυξηθεί κατά 29 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Επιπλέον, το 63% των studios σκοπεύουν να προσλάβουν προσωπικό μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις το 4% δηλώνει αναγκασμένο να προβεί σε περικοπές.

Το 31% των εταιρειών αναφέρει οικονομικές απώλειες εσόδων από τα ενεργά συμβόλαια και το 61% υποστηρίζει πως η αδυναμία πραγματοποίησης ταξιδιών οδήγησε σε ακύρωση συμβολαίων και projects, δυσκολίες στην ανάπτυξη και αδυναμία εξασφάλισης κεφαλαίων. Ακόμα, η πανδημία οδήγησε και σε μείωση της παραγωγικότητας μιας και ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού ήταν αναγκασμένο να εργάζεται από το σπίτι. Μόνο το 10% των εταιρειών δηλώνουν ότι η παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους αυξήθηκε, ενώ το 60% έχουν υιοθετήσει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, με ορισμένους να εργάζονται από το σπίτι και άλλους να προσέρχονται κανονικά στο γραφείο τους.

Τέλος, το νέο μοντέλο εργασίας βοήθησε το 33% των εταιρειών να προσλάβουν προσωπικό, κάτοικους Αυστραλίας, με μόνιμη κατοικία μακριά από την έδρα τους και το 28% προσωπικό που κατοικεί σε άλλες χώρες.

Νικήτας Καβουκλής

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0