Football Talk

Ολυμπιακός: Η… μεζούρα του Πασχαλάκη

Ολυμπιακός: Η… μεζούρα του Πασχαλάκη

Η κατώτερη των προσδοκιών εμφάνιση των Πειραιωτών στην Τούμπα, το αήττητο ενός γύρου και το κλείδι για τα ντέρμπι που θα κρίνουν τους δύο τίτλους.

Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα για να κάνει την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι και παράλληλα μια ισχυρή δήλωση διεκδίκησης του τίτλου. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως πρόκειται μάλλον για το σημαντικότερο ματς της σεζόν έως τώρα, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αδικαιολογήτως κακή εικόνα στο ξεκίνημα, επιτρέποντας στον αντίπαλο καλές ευκαιρίες και αδυνατώντας πλήρως να επιβάλλουν οτιδήποτε τους ευνοεί στο ματς. 

Είναι βέβαιο πως όλοι στον σύλλογο περίμεναν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Ο φορμαρισμένος και ψύχραιμος Πασχαλάκης, σε ένα πολύ ιδιαίτερο ματς για τον ίδιο, κράτησε την ομάδα στο πρώτο 20λεπτό. Ο 33χρονος διεθνής τερματοφύλακας έβγαλε την… μεζούρα του, μετρήθηκε και στάθηκε ψηλότερα από το ύψος της περίστασης, αλλά μάλλον ήταν ο μόνος από τους “Πειραιώτες” που έπιασε τοπ απόδοση.  

Το καλύτερο διάστημα του Ολυμπιακού στο ματς ήταν από το 20΄ έως το 45΄ όταν κατάφερε να  ηρεμήσει, να ισορροπήσει και σταδιακά να φαίνεται ο ίδιος η πιο απειλητική ομάδα στο γήπεδο, ειδικά όταν η μπάλα περνούσε από τα πόδια του Χάμες

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους Πειραιώτες. Οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Χάμες σε συνδυασμό με την κούραση του Κολομβιανού φτώχυναν αρκετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρους. Σε ένα βράδυ όπου ούτε ο Μασούρας, ούτε ο Μπιελ δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ αποδόσης, ο Μίτσελ επιστράτευσε μάλλον με καθυστέρηση τον Κανός, χρησιμοποίησε ως εξτρέμ τον Ραμόν μπροστά από τον κακό σε ακόμα ένα ματς Ρέαμπτσιουκ, αλλά ούτε έτσι βελτίωσε την παραγωγικότητα της ομάδας του. 

Το… όλα μηδέν της Τούμπας αφήνει κερδισμένους την ΑΕΚ και τον Παναθηναικό, αν και θα είχαμε πιο καθαρή εικόνα για τις ισορροπίες στην κορυφή αν δεν είχαν συμβεί τα όσα τραγελαφικά στο Περιστέρι. Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να παρεκλίνει από τον δρόμο του που είναι να κοιτάξει μόνο τον εαυτό του και πως θα γίνει αυτός καλύτερος. Μόνο έτσι μπορεί να επιστρέψει στην γνωστή κυριαρχική εικόνα που εμφάνιζε απέναντι  στους εγχώριους αντιπάλους του. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει την φετινή σεζόν στους “ερυθρόλευκους” να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση και νοοτροπία και αυτό είναι κάτι που σίγουρα οφείλουν να δουν στον Ρέντη ενόψει της συνέχειας. Όπως, επίσης, πρέπει να βρουν και ένα αποτελεσματικό σχέδιο στις καταστάσεις που ο αντίπαλος  πιέζει ψηλά. Όσο ο ΠΑΟΚ άντεχε να το κάνει αυτό με υψηλή ένταση δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό, ανάλογα με αυτά που του είχε δημιουργήσει με την ίδια συνταγή και η ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Αν βρει την απάντηση σε αυτό το κομμάτι του παιχνίδιου ο Μίτσελ ίσως μπορέσει να αλλάξει όλη την μοίρα της σεζόν για την ομάδα του, αφού οι δύο τίτλοι θα κριθούν στα ντέρμπι, στα παιχνίδια δηλαδή με τις ομάδες που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. 

www.bnsports.gr 

 
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0