Football Talk

Από ρόλο… θηράματος σε ρόλο «κυνηγού» ο Παναθηναϊκός – Δίκαιη η τιμωρία Κουρμπέλη!

Από ρόλο… θηράματος σε ρόλο «κυνηγού» ο Παναθηναϊκός – Δίκαιη η τιμωρία Κουρμπέλη!
Ο Παναθηναϊκός… αποκαθηλώθηκε από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και την σκυτάλη πήρε η ΑΕΚ, με το «τριφύλλι» από τον ρόλο του… θηράματος να γίνεται κυνηγός!

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Να φύγει… και μην ξαναγυρίσει αυτός ο Ιανουάριος, για τον Παναθηναϊκό! Ήταν πραγματικά, ένα από τα χειρότερα σενάρια για να ξεκινήσει το νέο έτος. Όταν στα μέσα Νοεμβρίου ολοκληρωνόταν ο πρώτος γύρος, με το «τριφύλλι» να βρίσκεται πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα και την ΑΕΚ (-8 βαθ.), τον Ολυμπιακό (-12 βαθ.) και τον ΠΑΟΚ (-12 βαθ.) να απέχουν πολύ μακριά από αυτό, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως αυτή διακοπή του πρωταθλήματος θα έφερνε αυτή την… κατρακύλα.

Η αμφισβήτηση που βιώνει ο Παναθηναϊκός από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και σήμερα, είναι πρωτόγνωρη! Πρώτος στη βαθμολογία, με κυριαρχικό ποδόσφαιρο και με το έργο του Γιοβάνοβιτς να αποτυπώνεται σε τεράστιο βαθμό στον αγωνιστικό χώρο. Ναι! Ακόμη και τότε οι διώκτες του «τριφυλλιού» μιλούσαν με ασέβεια απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα και αυτή όπου έπαιζε το πιο ορθολογικό παιχνίδι.

Τι άλλαξε από τότε θα αναρωτηθεί κανείς (;) και η απάντηση είναι εύκολη! Στην διάρκεια του του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός είχε ως «μπροστάρη» τον Αϊτόρ. Ο Ισπανός δεν προσέφερε μόνο γκολ και ασίστ. Δημιουργούσε… ρήγματα στις αντίπαλες περιοχές, αλλά το πιο σημαντικό ήταν πως έδινε ώθηση σε ολόκληρη την ομάδα, βάζοντας σε λειτουργία τις μηχανές δηλαδή.

Η περιρρέουσα αμφισβήτηση που βιώνει μέχρι και σήμερα ο Παναθηναϊκός, μπορεί τότε να μην… είχε βάση, αλλά πλέον έχει αρχίσει να απεικονίζεται και στον βαθμολογικό πίνακα. Η ΑΕΚ πήρε την σκυτάλη του πρωτοπόρου και πλέον οι «πράσινοι» από τον ρόλο του… θηράματος, μπαίνουν στο ρόλο του «κυνηγού».

Αυτό που προβληματίζει την συγκεκριμένη στιγμή, είναι πως ο Γιοβάνοβιτς θα γυρίσει τον διακόπτη στους παίκτες του και θα επαναφέρει ξανά την ομάδα που μας… συστήθηκε στον πρώτο γύρο και «δίψαγε για αίμα».

Στην Τρίπολη το «τριφύλλι» δεν μπήκε ζεστά στο χόρτο και το μάτι τους… δεν γυάλιζε. Ο Σπόραρ εδώ και αρκετές αγωνιστικές, βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Για έναν επιθετικό που έχει δοθεί ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, πιστεύω πως οι προσδοκίες είναι πολύ μεγαλύτερες.

Μέτρια προς κακή εμφάνιση έχει κάνει και ο Πούχατς, ο οποίος επιθετικά είχε αρκετά ανεβάσματα, αλλά από εκείνον ξεκινάει το λάθος διώξιμο της μπάλας, από το οποίο προέρχεται και το γκολ για τον Παναθηναϊκό.

Τεράστια προφανώς φέρει και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουτρμπέλης, που μέσα σε έξι λεπτά δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες και ο Τζήλος τον απέβαλλε από τον αγωνιστικό χώρο. Είναι ανεπίτρεπτο σε δύο διαδοχικά παιχνίδια να αποβάλλονται ποδοσφαιριστές που φέρουν το περιβραχιόνιο. Ο ίδιος μετά το παιχνίδι, ανέλαβε όλες του τις ευθύνες, βγαίνοντας μπροστά να μιλήσει πρώτος. Παρόλα αυτά, όπως και στην περίπτωση αποβολής του Σένκεφελντ, έτσι και τώρα στον Έλληνα μέσο επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ, δικαίως.

Θα πρέπει το μυαλό να καθαρίσει και αρχής γενομένης από την Τετάρτη (1/2) στο Κορωπί να μαζέψουν όλα τα ψυχικά αποθέματα και να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο. Το λέμε καιρό, αλλά μάλλον ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει βρει έναν τρόπο πιο δραστικό για να συνεφέρει τους παίκτες του. Προπονητές δεν είμαστε, όσο και αν θέλουν μερικοί να μπαίνουν σε αυτόν το ρόλο!

Μέχρι την Κυριακή και το παιχνίδι με τη Λαμία, υπάρχει χρόνος και ο κόσμος που είναι δίπλα στην ομάδα και την στηρίζει έμπρακτα, απαιτεί μια αντίδραση!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0