Football Talk

ΑΕΚ: Μία ενδεκάδα νίκες στη Νέα Φιλαδέλφεια σε... αριθμούς (video)

ΑΕΚ: Μία ενδεκάδα νίκες στη Νέα Φιλαδέλφεια σε... αριθμούς (video)
Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στο 11/11 της ΑΕΚ στην OPAP Arena, δείχνουν την πλήρη εικόνα.
Σχετικά Άρθρα
Η «κορυφή» της Super League άλλαξε χέρια και με τη... βούλα, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού, από τον Αστέρα Τρίπολης. Μία ημέρα νωρίτερα (29/01), η ΑΕΚ κατέγραψε την 11η νίκη της στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με τον Άρη να γίνεται ο τρίτος αντίπαλος της «Ένωσης», μετά τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που ανήκει στο ελληνικό Big-5 και «έφυγε» από την πρώτη του επίσκεψη στην OPAP Arena, ηττημένος και δίχως να σκοράρει!

Σε αυτήν την ενδεκάδα νικηφόρων αναμετρήσεων, σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας, κανένας αντίπαλος δεν κατάφερε να της «κόψει» βαθμούς. Κι αν μερικές φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, στην προκειμένη περίπτωση, δείχνουν την πλήρη εικόνα!


Η ΑΕΚ έχει βρει 21 φορές δίχτυα σε ματς πρωταθλήματος και άλλες οκτώ σε ματς του Κυπέλλου Ελλάδας. Από την άλλη, μόνο ο Ιωνικός και ο Παναιτωλικός κατάφεραν να σκοράρουν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με λίγα λόγια, σκοράρει 2.65 γκολ ανά ματς κατά μέσο όρο, ενώ δέχεται 0.18!

Κανείς από τους άμεσους ανταγωνιστές της για τον τίτλο δεν παρουσιάζει ανάλογους αριθμούς. Ο Ολυμπιακός σκοράρει 2 γκολ ανά ματς κατά μέσο όρο και δέχεται 0.5 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στις ίδιες διοργανώσεις, ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ σκοράρουν περίπου 1.5 γκολ και δέχονται 0.6 στην έδρα τους.

Παράλληλα, στα επτά από τα έντεκα ματς της, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε συνεπής στο σκοράρισμα, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Κάπως έτσι, δικαιολογείται και το γεγονός πως σε μόλις δύο ματς σκόραρε μόνο μία φορά.

Αντιθέτως, «μετρά» πέντε 3αρες και 2 τεσσάρες σε 11 ματς, δηλαδή το 64% των αγώνων της, τελείωσαν με την ίδια να έχει σκοράρει τρία ή περισσότερα γκολ!

Σίγουρα, όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς τη δουλειά του ίδιου του Ματίας Αλμέιδα, του τεχνικού του επιτελείου, αλλά και του ποιοτικού ρόστερ της ΑΕΚ. Όταν σε αυτά προστίθεται, όμως, ο παράγοντας Νέα Φιλαδέλφεια, με μέσο όρο εισιτηρίων στο πρωτάθλημα τις 29.478, δηλαδή πληρότητα στο 95%, η πλάστιγγα γέρνει ασφυκτικά υπέρ της «Ένωσης».

Κάτι που το δείχνει τόσο στο χορτάρι, όσο και στις στατιστικές κατηγορίες.
 
Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0