Football Talk

ΑΕΚ: Όσο ο Αλμέιδα είναι τόσο απαιτητικός και τόσο χαμογελαστός, όλα πάνε καλά… (video)

ΑΕΚ: Όσο ο Αλμέιδα είναι τόσο απαιτητικός και τόσο χαμογελαστός, όλα πάνε καλά… (video)

Η ΑΕΚ συνέχισε να αποδίδει από εκεί που έμεινε πριν τη διακοπή – H εικόνα του Φερνάντες στο πρώτο του παιχνίδι και τα λόγια του προπονητή

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Όταν έχεις να δεις καιρό κάτι πολύ όμορφο σίγουρα σου λείπει. Και πραγματικά σε όλους μας έλλειψε η ΑΕΚ αυτές τις εβδομάδες της διακοπής. Όταν μάλιστα την είδαμε, στο μεσημεριανό φιλικό στην Ολλανδία με την βέλγικη Σερένγκ, να αποδίδει κατά διαστήματα το ίδιο καλό ποδόσφαιρο που μας είχε συνηθίσει πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ, τότε η ανυπομονησία να την ξαναδούμε σε επίσημα παιχνίδια μεγάλωσε.

Είναι αλήθεια πως ένα… άγχος προϋπήρχε του φιλικού για το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα. Κακά τα ψέματα αυτή η διακοπή μέσα στον χειμώνα είναι πρωτόγνωρη για τους συλλόγους και θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους να παρουσιαστούν καλοί ή καλύτεροι με την επιστροφή. Και να ξέρετε το ίδιο άγχος θα υπάρχει και όταν αρχίσουν πάλι τα επίσημα παιχνίδια. Σε όλους εμάς τους… απ’ έξω αυτό το άγχος, γιατί μέσα στην ΑΕΚ, παίκτες και προπονητής έδειξαν, ευτυχώς, στο φιλικό, πως κανένα άγχος δεν τους βαραίνει και πως συνεχίζουν από εκεί που έμειναν. Αυτό που περιμέναμε να δούμε με λαχτάρα το είδαμε, δηλαδή. Μία ΑΕΚ να τρέχει, να πιέζει, να «πνίγει» τον αντίπαλο, να κάνει φάσεις, να δημιουργεί, να σκοράρει, να κερδίζει. Και όλα αυτά μετά από μία εβδομάδα σκληρής προετοιμασίας σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, 20 ημέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι, ενώ στο ενδιάμεσο είχαμε και μία μικρή άδεια για όλους. Το πιο σημαντικό επίσης είναι πως παρά τις πολλές απουσίες που είχε η ομάδα, παρά το γεγονός ότι έπαιξε και ένας καινούργιος παίκτης (Πάολο Φερνάντες), αλλά και γενικά τα πολλά νέα πρόσωπα που μπήκαν στην επανάληψη, είδαμε, όλους να προσπαθούν και να παίζουν το ποδόσφαιρο που θέλει ο Αλμέιδα.

Δεν είναι αυτονόητο όλο αυτό να ξέρετε. Δεν είναι εύκολο να έχεις στα χέρια σου καμιά 30αρια παίκτες και όποιος ή όποιοι λείπουν, να μπαίνουν άπαντες μέσα στις τέσσερις γραμμές και μηδενός εξαιρουμένου να ακολουθούν την ίδια ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Αυτό το επίτευγμα γίνεται ακόμα πιο σπουδαίο αν σκεφτούμε σε πόσο σύντομο χρονικό διάστημα το πέτυχε αυτό ο Αλμέιδα και τα παιδιά του.

Στα του φιλικού πάλι: δεν είδαμε κάποια σημαντικά καινούργια πράγματα στο τακτικό κομμάτι. Το δίδυμο μπροστά ήταν Αραούχο – Λιβάι Γκαρσία και σωστά συνεχίζει να το δουλεύει ο προπονητής για να το τελειοποιήσει. Και θα το κάνει… Ο Μάνταλος τα πήγε καλά αριστερά και είναι μία ακόμα λύση από εκεί. Αξιόλογη και η εικόνα του Φράνσον στον άξονα. Ασφαλώς Πινέδα δεν είναι, όμως είναι ένας τίμιος παίκτης. Ωραία και η εικόνα του Μήτογλου πίσω μαζί με τον Μουκουντί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και του Σιντιμπέ ως αριστερός μπακ. Ο Γάλλος έδειξε βελτιωμένος σημαντικά στα τρεξίματά του και θα μπει δυναμικά κι αυτός στην εξίσωση. Πολύ θετική επίσης η εικόνα της ΑΕΚ στα επιθετικά στημένα. Και γκολ και φάσεις βγήκαν από κόρνερ.

Και πάμε στον Φερνάντες: Σαν παίκτης της ΑΕΚ εδώ και καιρό έδειξε το παλικάρι. Μία εβδομάδα είναι στην ομάδα, θυμίζω. Κι όμως στο πρώτο του παιχνίδι από τα πόδια του πέρασαν και τα δυο γκολ της ΑΕΚ, είχε τελικές, είχε ωραίο passinggame– σε πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο και μεγάλη διάθεση. Το «στοίχημα» ήταν να μπει στα τακτικά «θέλω» του προπονητή. Και όταν ο ίδιος ο Αλμέιδα δε διστάζει να πει δημόσια ότι ήδη ο νέος του παίκτης έχει καταφέρει να προσαρμοστεί, τότε όλα πάνε καλά. Γενικά όσο βλέπουμε τον Αλμέιδα τόσο απαιτητικό και τόσο χαμογελαστό μετά τα παιχνίδια όλα πάνε καλά… «Το πιο σημαντικό είναι ότι τα παιδιά έχουν αυτοπεποίθηση και είναι χαρούμενοι. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε χαρούμενοι ως ομάδα», αυτή η δήλωση του Αλμέιδα είναι όλο το ζουμί της υπέροχης αυτής ιστορίας που λέγεται ΟΜΑΔΑ! Και η ΑΕΚ φέτος είναι ΟΜΑΔΑ σε όλα της! Αντε να περάσουν οι ημέρες να την ξαναδούμε…

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0