Football Talk

Ολυμπιακός με αρχή, μέση και τέλος

Ολυμπιακός με αρχή, μέση και τέλος
Το πρώτο δείγμα της δουλειάς που γίνεται στην χειμερινή προετοιμασία ήταν θετικότατο για τους Πειραιώτες που επικράτησαν με 2-0 της Χάντερσφιλντ δίνοντας την πρώτη εικόνα για όσα επιχειρεί να αλλάξει ο Μίτσελ.
Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος


Δεν το έκρυψε κανείς στον Ολυμπιακό πως περιμένουν πολλά από την χειμερινή προετοιμασία. Μετά από ένα πρώτο μισό της σεζόν με συνεχόμενα παιχνίδια, η ομάδα για πρώτη φορά έχει την ευκαιρία να δουλέψει πράγματα στις προπονήσεις και ο προπονητής τις συνθήκες για να περάσει όλα τα στοιχεία που θέλει στον τρόπο παιχνιδιού. Άπαντες εκτιμούν πως οι ερυθρόλευκοι θα είναι πολύ διαφορετικοί από δω και πέρα και σε αυτό συνηγορεί και το πρώτο δείγμα από τα φιλικά παιχνίδια. 

Απέναντι στην Χάντερσφιλντ ο Μίτσελ παρουσίασε μια ομάδα με όρεξη, τρεξίματα και επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι της. Μια ομάδα που αν ήταν πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε κάλλιστα να φτάσει σε πολύ μεγαλύτερο σκορ από το τελικό 2-0. Έχοντας πλέον στα χέρια του έναν αριθμό παικτών ικανό για να μπορεί να δουλέψει σωστά, ο Ισπανός τεχνικός έχει μοιράσει ρόλους και είναι ξεκάθαρο τι ζητάει και τι περιμένει από τον κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι πρόωρο αλλά σίγουρα οδεύει προς την κατεύθυνση του να κερδίσει παίκτες που μέχρι και πριν λίγο καιρό κανείς δεν υπολόγιζε. “Κερδίζουμε παίκτες”, είπε μεταξύ άλλων μετά το ματς ο Μίτσελ και όχι τυχαία. 

Ο Κώστας Φορτούνης είναι φανερό πως είναι μια τέτοια περίπτωση. Στο πρώτο τεστ του Ολυμπιακού στην Ισπανία, ο Τρικαλινός άσος ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις που έφτιαξε η ομάδα του και με την συνολική του εικόνα μέχρι τώρα στην προετοιμασία δείχνει να πλησιάζει στα δικά του καλά στάνταρ και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό. 

Ο Παιτίμ Κασάμι, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, έδειξε να διψάει για ποδόσφαιρο και θέλει όσο τίποτα να προσφέρει στο δεύτερο πέρασμα του από τον Ολυμπιακό. Η σκληράδα, τα τρεξίματα και ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι είναι στοιχεία που δεδομένα θα χρειαστούν στον Μίτσελ, ίσως ακόμα και να φέρουν τον Ελβετό σε πρώτο πλάνο αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. 

Στα ευχάριστα για τον Ισπανό τεχνικό συγκαταλέγεται σίγουρα και η βελτιωμένη εικόνα του Μαρσέλο που έπαιξε, έστω και σε φιλικό, για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο διάστημα ενός αγώνα και έδειξε να έχει φτιάξει σε ένα βαθμό το ζήτημα της φυσικής κατάστασης. Φυσικά έχει δρόμο ακόμα να διανύσει ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, αλλά και στην δική του περίπτωση η καμπύλη είναι ανοδική.

Την ίδια ώρα, ο προπονητής των Πειραιωτών προσπαθεί να πάρει όσα μπορεί από τους Έλληνες παίκτες του ρόστερ και ειδικά από αυτούς που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Καθόλου τυχαία, ετοιμάζει τον Ρέτσο για παρτενέρ του Ντόι και τον Ανδρούτσο με καθημερινά φροντιστήρια για αναπληρωματικό δεξί μπακ αντί του Ροντινέι

Ζητούμενο πλέον είναι να συνεχιστεί η εικόνα βελτίωσης σε όλους τους τομείς και στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το δεύτερο τεστ απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης την Κυριακή. 

www.bnsports.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0