Football Talk

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-4: «Διπλό» με επιβλητικό δεύτερο μέρος για την ομάδα του Πάρντιου

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-4: «Διπλό» με επιβλητικό δεύτερο μέρος για την ομάδα του Πάρντιου

Χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, ο Άρης πήρε μια σημαντική νίκη με 4-0 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα του Άλαν Πάρντιου να πετυχαίνει όλα της τα γκολ στο δεύτερο μέρος, που χωρίς ήταν αμφιβολία το καλύτερο στο φετινό πρωτάθλημα.

Με πειστική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, ο Άρης πανηγύρισε μια πολύ κρίσιμη νίκη στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 για την 13η αγωνιστική της Super League που τον σταθεροποιεί στην πρώτη εξάδα με 21 βαθμούς, έναν πίσω από τον 3ο ΠΑΟΚ που έχει παιχνίδι λιγότερο και πέντε περισσότερους από τον 6ο Ατρόμητο που αγωνίζεται απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σκόρερ της νίκης των «κιτρινόμαυρων» οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, Φαμπιάνο και Ενκουλού ενώ γκολ σημείωσαν και οι Ουντουμπάτζο και Πάλμα.

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τελική προσπάθεια νωρίς για τον Άρη αφού στο 5’ ο Καμάτσο υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Μανού Γκαρθία, το σουτ του Πορτογάλου ωστόσο, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασίου.

Το πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού ήταν αρκετά ισορροπημένο αφού δεν είχε τη μεγάλη φάση με τις δύο ομάδες να δίνουν βάση στα μετόπισθεν και στην αποφυγή των λαθών στην ανασταλτική λειτουργία. Το σχέδιο των δύο προπονητών ήταν αρκετά ξεκάθαρο αφού ο Άρης ήθελε να διασπάσει την άμυνα των Ηπειρωτών με passing game ενώ οι γηπεδούχοι έψαξαν να χτυπήσουν στο transition παιχνίδι ψάχνοντας κυρίως τον Μορέιρα.

Στο 34’ ο Σόρια έκανε την κούρσα και έξω από την περιοχή έπιασε ένα σουτ με το εξωτερικό με τον Κουέστα να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούει. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης η αναμέτρηση δεν εμπεριείχε κάποια αξιόλογη φάση, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν στην τελική προσπάθεια.

5730710.jpg

2ο ημίχρονο

 Η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους άνηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που στη συνέχεια μετουσιώθηκε σε γκολ. Συγκεκριμένα, στο 58’ και σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του Άλαν Πάρντιου είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, ο Οντουμπάτζο έκανε την ντρίμπλα, ο διαιτητής, Μαλούτας είδε παράβαση στο μαρκάρισμα του Μπιλμπάο και έδειξε την άσπρη βούλα. Το VAR συμφώνησε με την απόφαση του ρέφερι και με δυνατή εκτέλεση του Φαμπιάνο ο Άρης πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Στο 70’ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς μετά από γέμισμα στην περιοχή του Άρη, Μορέιρα και Παμλίδης δεν μπόρεσαν να πιάσουν το πλασέ για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Εννιά λεπτά αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» διπλασίασαν τα τέρματα τους στα Ιωάννινα, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι  ο Νταμπό έπιασε την κεφαλιά και ο Ενκουλού από κοντά με νέα κεφαλιά έκανε το 0-2!

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα ο Άρης τελείωσε το παιχνίδι σκοράροντας το 3-0 έπειτα από σουτ του Νταμπό που απέκρουσε ο Αθανασίου και στη συνέχεια της φάσης ο Οντουμπάτζο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «σφραγίζοντας» τη νίκη των «κιτρινόμαυρων».

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ο Άρης ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στους Ζωσιμάδες με τον Πάλμα να πλασάρει στην κίνηση μετά το γύρισμα του Γκρέι γράφοντας το τελικό 4-0.

5730830.jpg

Ο MVP

Ο Άρης είχε πολλούς παίκτες με υψηλή απόδοση στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά ο Ενκουλού αξίζει την συγκεκριμένη θέση αφού ήταν άψογος στα αμυντικά του καθήκοντα με 2/3 μονομαχίες, 98.9% ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεων, ενώ πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του Πάρντιου που απλοποίησε τα δεδομένα για την εύκολη νίκη.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο σοβαρό γεγονός του δευτέρου μέρους όπου ήρθε το πρώτο γκολ του Άρη. Ο Οντουμπάτζο έκανε την ενέργεια, ο Μπιλμπάο τον κατεδάφισε και ο διαιτητής, Μαλούτας έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Φαμπιάνο να «ανοίγει» το σκορ από τα έντεκα βήματα.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Πήλιος, Σόρια, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης (65' Ροσέρο), Εραμούσπε, Μπιλμπάο, Τζίμας (87' Τσίρης), Μορέιρα, Παμλίδης (87' Φοφανά), Μπάλαν

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Εμπακατά, Ετέμπο (90' Σγουρός), Ματέο Γκαρσία , Μάνου Γκαρθία (73' Νταμπό), Πάλμα, Καμάτσο (46' Οντουμπάτζο), Ζερβίνιο (79' Γκρέι)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0