Football Talk

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3: Επιβλητικό πέρασμα για τους «ασπρόμαυρους» στη Νίκαια, στην καλύτερη φετινή τους εμφάνιση (video)

Ιωνικός – ΠΑΟΚ 0-3: Επιβλητικό πέρασμα για τους «ασπρόμαυρους» στη Νίκαια, στην καλύτερη φετινή τους εμφάνιση (video)

Με πειστική εμφάνιση από το πρώτο λεπτό έως το τελευταίο λεπτό ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας με 3-0 τον Ιωνικό για την 12η αγωνιστική της Super League  και έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, φτάνοντας στους 22 βαθμούς, δύο πίσω από τον τέταρτο Βόλο.

Με εξαιρετική εμφάνιση και τρομερή αποτελεσματικότητα, ο ΠΑΟΚ πήρε μια σημαντική νίκη με 3-0 στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό για την 12η αγωνιστική της Super League. Οι «ασπρόμαυροι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Δημήτρη Σπανού, παίρνοντας εύκολα το «διπλό».

Οι Φελίπε Σοάρες και Νέλσον Ολιβέιρα πέτυχαν τα πρώτα γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ δίχτυα βρήκε και ο Ντούγκλας Αουγκόυστο. Με αυτή την επικράτηση ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 22 βαθμούς και βρίσκεται στην 5η θέση ενώ ο Ιωνικός παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με επτά πόντους.

1ο ημίχρονο

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να απειλεί με αξιώσεις την εστία του Χουτετσιώτη. Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκει στους γηπεδούχους αφού στο 11’ ο Ιωνικός βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Ελευθεριάδης «έσπασε» την μπάλα στο ύψος της περιοχής αλλά το εξαιρετικό σουτ του Σάκιτς βρήκε στο κεφάλι του Ίνγκασον και απομακρύνθηκε σε κόρνερ.

Στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού η τακτική των δύο προπονητών ήταν αυτή που αναμενόταν, καθώς η ομάδα του Λουτσέσκου προσπαθούσε να δημιουργήσει παιχνίδι από πίσω με build-up ενώ οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν γρήγορες αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των Σεμπά και Ελευθεριάδη. Στο 26’ ο ΠΑΟΚ «άνοιξε» το σκορ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Κωνσταντέλια και Ράφα Σοάρες στα αριστερά, ο τελευταίος σήκωσε κεφάλι, είδε τον Φελίπε Σοάρες στην περιοχή και αυτός με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Οι «ασπρόμαυροι» μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 33’ πήρε ισχυρό προβάδισμα με γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα. Συγκεκριμένα, λίγο έξω από την περιοχή ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα από τον Τσιγκρίνσκι και ο Πορτογάλος  που βρέθηκε σε θέση βολής, με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

 

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε ακόμα μια ευκαιρία αφού η ωραία κεφάλια του Σβάμπ, εξουδετερώθηκε από τον Χουτετσιώτη. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τον ΠΑΟΚ με ένα ισχυρό προβάδισμα, το οποίο ήρθε και με καλή απόδοση στον αγωνιστικό χώρο.

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πανομοιότυπο τρόπο όπως τελείωσε το πρώτο, με τον ΠΑΟΚ να προσαρμόζει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να έχει την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, στο 57’ τελείωσε ουσιαστικά την υπόθεση νίκη σκοράροντας το 3-0 με τον Ντούγκλας Αουγκόυστο. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση από δεξιά, ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Βραζιλιάνο και αυτός χωρίς να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του με ωραίο τελείωμα.

 

Στη συνέχεια της αναμέτρησης στη Νίκαια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τον ΠΑΟΚ να έχει το έλεγχο και να μην αφήνει τον Ιωνικό να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Κοτάρσκι.

Οι προπονητές των δύο ομάδων προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές αφού το αποτέλεσμα είχε κριθεί και η διαφύλαξή των σημαντικών παικτών ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής ήταν το ζητούμενο για τους Λουτσέσκου και Σπανό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ιωνικός προσπάθησε να μειώσει χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με το 3-0 υπέρ των φιλοξενούμενων να διατηρείται έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ο MVP

Ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς παίκτες με καλή απόδοση στον αγωνιστικό χώρο όπως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αλλά ο Νέλσον Ολιβέιρα βρισκόταν ένα επίπεδο πιο ψηλά από όλους. Σκόραρε το δεύτερο γκολ της ομάδας του σε ένα κρίσιμο σημείο και γενικότερα προβλημάτισε την άμυνα του Ιωνικού με τις κινήσεις και τις υποδοχές του, ενώ παράλληλα πίεζε ψηλά στη φάση άμυνας του «δικεφάλου του Βορρά».

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ που ήρθε από το εξαιρετικό τελείωμα του Νέλσον Ολιβέιρα στο 34’. Οι Θεσσαλονικείς είχαν «ανοίξει» το σκορ επτά λεπτά νωρίτερα και το γκολ του Πορτογάλου που ήρθε από κλέψιμο του νεαρού Κωνσταντέλια, απλοποίησε τα δεδομένα για την νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Ρομαό (69' Κάνιας), Φαντιγκά (83' Μασάχ), Λοβέρα (69' Μεντόσα), Ελευθεριάδης (69' Ιωαννίδης), Λοβέρα, Σεμπά, Μάντζης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Σβάμπ, Αουγκούστο (76' Ντάντας), Φ. Σοάρες (72' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (85' Κουαλιάτα), Κωνσταντέλιας (72' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (71' Τόμας)

Χρήστος Λόης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0