Football Talk

Τσέλσι – Άρσεναλ 0-1: Σπουδαίο «διπλό» και επιστροφή στην κορυφή για τους «κανονιέρηδες»! (video)

Τσέλσι – Άρσεναλ 0-1: Σπουδαίο «διπλό» και επιστροφή στην κορυφή για τους «κανονιέρηδες»! (video)

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα επέστρεψε η Άρσεναλ, που πέρασε με το νικηφόρο 0-1 από την έδρα της Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου. Το γκολ σημείωσε ο Γκάμπριελ Μαγκαλάες στο 63’, ύστερα από λάθος της άμυνας των «μπλε».

Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Λονδίνου αναδείχθηκε η Άρσεναλ, που επικράτησε της Τσέλσι με 0-1 για την 13η αγωνιστική της Premier League. Οι «κανονιέρηδες» ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ «χρυσός» σκόρερ ήταν ο Γκάμπριελ Μαγκαλάες στο 63’, που βρήκε δίχτυα εκμεταλλευόμενος την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Πότερ.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για την Άρσεναλ στο 10’, όταν ο Μπεν Γουάιτ βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία του Μεντί.

Οι «κανονιέρηδες» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 29’ έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς. Ο Όντεγκααρντ σέντραρε από αριστερά, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό να πιάνει την κεφαλιά αμαρκάριστος, αλλά χωρίς να βρει την εστία του γκολκίπερ της Τσέλσι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κυριαρχία του αγώνα στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, χωρίς ωστόσο να έχουν τελική στο στόχο, ενώ από την άλλη μεριά οι «μπλε», κατάφεραν να απειλήσουν μόλις σε μία περίπτωση με σουτ του Κάι Χάβερτς. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0.

Στo δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι περιόρισε αρκετά τους ποδοσφαιριστές του Αρτέτα, ισορροπώντας το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, με τη συμπλήρωση 63’ παιχνιδιού, η κακή αμυντική λειτουργία των «μπλε» έδωσε το προβάδισμα στην Άρσεναλ. Ο Σάκα εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά με αρκετά φάλτσα, η μπάλα πέρασε από όλους τους παίκτες με κατεύθυνση προς την εστία και ο Μαγκαλάες πάνω στη γραμμή δεν δυσκολεύτηκε να τη στείλει στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1.

Έως και το φινάλε της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές του Πότερ προσπάθησαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ράμσντεϊλ, με αποτέλεσμα το 0-1 να παραμείνει έως και το τέλος του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα, Λόφτους-Τσικ, Μάουντ, Ζορζίνιο, Κουκουρέγια, Χάβερτς, Στέρλινγκ, Ομπαμεγιάνγκ,

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Πάρτεϊ, Τσάκα, Σακά, Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι, Ζεσούς.

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0