Football Talk

Η Άρσεναλ θέλει να κάνει «δικό της» το Λονδίνο! (video)

Η Άρσεναλ θέλει να κάνει «δικό της» το Λονδίνο! (video)

Τσέλσι εναντίον Άρσεναλ είναι το ένα από τα δύο ντέρμπι (Τότεναμ-Λίβερπουλ το άλλο) αυτής της αγωνιστικής στο Νησί και οι «κανονιέρηδες» θέλουν να γράψουν ιστορία.

Το μεσημέρι της Κυριακής (6/11, 14:00 Ελλάδος) η πρωτοπόρος Άρσεναλ φιλοξενείται από την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπρίτζ».

Το νεανικό σύνολο του Αρτέτα που φέτος κάνει πορεία πρωταθλητισμού σε πείθει κάθε Σαββατοκύριακο πως μπορεί να πάει…μακριά τη βαλίτσα.

Οι «κανονιέρηδες» δεν αστειεύονται!

Η παρέα του Σάκα που έχει συγκεντρώσει 31 πόντους ύστερα από 12 αγωνιστικές έχει «χτίσει» ένα καλό σερί στα ντέρμπι (όχι μόνο με την Τσέλσι). Η Άρσεναλ έχει πανηγυρίσει τους τρείς βαθμούς στα τελευταία τέσσερα ντέρμπι που έχει δώσει, επίδοση που ανάλογή της υπήρξε το 2013.

Στο φετινό πρωτάθλημα οι «κανονιέρηδες» έχουν επικρατήσει τόσο της Τότεναμ (3-1) όσο και της Λίβερπουλ (3-2). Είναι φανερό λοιπόν πως το σύνολο του Ισπανού πρώην χαφ της Άρσεναλ δεν αστειεύεται!

Το «σερί» με την Τσέλσι που θέλει να…τριτώσει!

Το παιχνίδι του «Μπρίτζ» εκτός από κομβικής σημασίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, είναι και ένα ματς με ιδιαιτερότητες. Η Άρσεναλ έχει κατορθώσει να φύγει νικήτρια 2 συνεχόμενες φορές από την έδρα των «μπλε». Αυτές οι νίκες είναι ακριβώς όσες είχε στις προηγούμενης 16 επισκέψεις της!

Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν πως με ακόμη μια νίκη, η Άρσεναλ θα πετύχει κάτι ιστορικό. Κάτι που μας γυρίζει πίσω στο 1974, όταν τότε είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει 3 εκτός έδρας νίκες επι της Τσέλσι.

Συν τοις άλλοις, οι “gunners” παραμένουν η τελευταία ομάδα που νίκησε τους «μπλε» στην έδρα τους. Σίγουρα, εκείνο το 2-4 τον περασμένο Απρίλη είναι κάτι που ο Πότερ δεν θα ήθελε να επαναληφθεί…

Μανώλης Μακρόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0